En ymmärrä ravintoloitsijoiden ruikutusta
Korona on tullut jäädäkseen, maailma muuttuu ja perinteisten juottoloiden aika on ohi. Turha ruikuttaa että menee elinkeino alta ja yrittäjiä sorretaan ja yhyyyhyy. Kaikki tukeminen on turhaa koska sitten siitä pitäisi tehdä pysyvää. Ei muuta kuin ajatte, hyvät ravintoloitsijat, putiikkinne alas ja lopetatte sen. Sillä siisti. Jos haluatte jatkaa yrittäjinä, vaihdatte alaa eli valitsette toisen palvelun tai tuotteen tuotettavaksenne. Korona tarjoaa siihenkin monia mahdollisuuksia. Jos pelottaa ja olette kateellisia, että kilpaileva ravintola saa lisäetua, niin se on sitten voi voi vaan. Oma valinta eikä sitä pidä tukea. Ei taida mikään porukka olla noin kuvioihinsa kangistuneita kuin ravintola- ja kuppilayrittäjät.
Kommentit (15)
Tottakai on surullista jos menee elinkeino. Mutta niinhän normi työntekijäkin joutuu monesti kouluttautumaan uudelleen eikä mikään ole pysyvää.
Ravintola-alan pelastus voisi tulevaisuudessa olla joku sellainen ravintolatila josta jollakin keinolla saataisiin virukset nolliin. Eli joku "ultraviolettivalo" joka tuhoaa virukset siinä tilassa joten ihmiset voisi syödä tai juoda rauhassa. Samoin keikkoja voitaisiin järjestää tilassa jossa virukset tuhoutuu ilmasta jollakin tavalla.
En siis yhtään tiedä onko tällainen mahdollista ja tuhoutuuko virukset millään keinolla siis ilmasta jne?
Vierailija kirjoitti:
Tottakai on surullista jos menee elinkeino. Mutta niinhän normi työntekijäkin joutuu monesti kouluttautumaan uudelleen eikä mikään ole pysyvää.
Ravintola-alan pelastus voisi tulevaisuudessa olla joku sellainen ravintolatila josta jollakin keinolla saataisiin virukset nolliin. Eli joku "ultraviolettivalo" joka tuhoaa virukset siinä tilassa joten ihmiset voisi syödä tai juoda rauhassa. Samoin keikkoja voitaisiin järjestää tilassa jossa virukset tuhoutuu ilmasta jollakin tavalla.
En siis yhtään tiedä onko tällainen mahdollista ja tuhoutuuko virukset millään keinolla siis ilmasta jne?
Ongelmana, ettei sitä valoa saa katsoa, tuhoaa näön.
Empatia on vaikeaa, parhaiten se näkyy verotuksessa ja koronatoimissa. Veroja voidaan aina vaan nostaa, kunhan minun verot ei nouse. Koronatoimia pitää ehdottomasti tiukentaa, kunhan eivät osu minulle tärkeään asiaan.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai on surullista jos menee elinkeino. Mutta niinhän normi työntekijäkin joutuu monesti kouluttautumaan uudelleen eikä mikään ole pysyvää.
Ravintola-alan pelastus voisi tulevaisuudessa olla joku sellainen ravintolatila josta jollakin keinolla saataisiin virukset nolliin. Eli joku "ultraviolettivalo" joka tuhoaa virukset siinä tilassa joten ihmiset voisi syödä tai juoda rauhassa. Samoin keikkoja voitaisiin järjestää tilassa jossa virukset tuhoutuu ilmasta jollakin tavalla.
En siis yhtään tiedä onko tällainen mahdollista ja tuhoutuuko virukset millään keinolla siis ilmasta jne?
Sepä olisi oiva keino, mutta eikö se olisi hyvä olla ihan kaikkialla, ei vain ravintoloissa? Se olisi aika kätevä vaikkapa sairaalassa.
Sovitaanko myös, että oma työpaikkasi pakkolopetetaan koronan varjolla, et saa mistään mitään tukia ja jää vielä pankille velkaa satoja tuhansia euroja? Ai ei sovi vai? Miksei? Itsehän olet työsi valinnut.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai on surullista jos menee elinkeino. Mutta niinhän normi työntekijäkin joutuu monesti kouluttautumaan uudelleen eikä mikään ole pysyvää.
Ravintola-alan pelastus voisi tulevaisuudessa olla joku sellainen ravintolatila josta jollakin keinolla saataisiin virukset nolliin. Eli joku "ultraviolettivalo" joka tuhoaa virukset siinä tilassa joten ihmiset voisi syödä tai juoda rauhassa. Samoin keikkoja voitaisiin järjestää tilassa jossa virukset tuhoutuu ilmasta jollakin tavalla.
En siis yhtään tiedä onko tällainen mahdollista ja tuhoutuuko virukset millään keinolla siis ilmasta jne?
Normi työntekijä on vähän eri asemassa kuin yrittäjä. Jos minä normi työntekijä saan potkut maanantaina, menen tiistaina työkkäriin ja kelan luukulle ja alan nostaa tukia. Kuvittelisin, että yrittäjälle ei ole niin yksinkertaista.
Minä ymmärrän, mutta tässä tilanteessa ei nyt muu auta.
Jos ajattelee työttömien määrää - työpaikkojen puute, ostovoima laskee - niin ihmisen perustarpeen eli syömisen ympärille tuntuu turvalliselta luoda elantonsa. Mutta näin on kaikilla aloilla: jos on asiakkaita, ala tuntuu turvalliselta eikä haluaisi kokeilla mitään itselleen epävarmaa.
Ravintoloissa on käyty koko ajan, nytkin. Ne tuskin ovat kadotakseen, tähän ajatukseen moni turvautuu.
Maailma ilman kännäämöjä olisi ihana.
Asioista pitäisi puhua oikeilla nimillä.
"Ravintola" viittaa ruokaan, kännäämösssä ei ole edes kokkia!
En ymmärrä tätä monien suomalaisten ravintolavihaa. Ikään kuin ne olisivat urittäjälle jotain kultakaivoksia tai suuria synnyn pesiä.. sivistyneissä maissa ravintola on koko suvun olohuoneen jatke (tai itse olohuone..).
Jos perheeltä menee tulot niin ketä se ei järkyttäisi? Joutuu muuttamaan edullisempaan asuntoon tai jää kodittomaksi, ei pysty maksamaan laskujaan jne. Onhan se yksi pahimpia tilanteita ihmisen elämässä
Sossut tässä ruikuttaa ja muutamat idiootit jotka kuvittelee Koronan varjolla lopettavansa normaalin länsimaisen elämän vapauksineen.
Vierailija kirjoitti:
Sovitaanko myös, että oma työpaikkasi pakkolopetetaan koronan varjolla, et saa mistään mitään tukia ja jää vielä pankille velkaa satoja tuhansia euroja? Ai ei sovi vai? Miksei? Itsehän olet työsi valinnut.
Hölmö. Silloin mennään toiseen työhön eikä jäädä odottamaan että joku muu kustantaa asiat. Maailmassa ja jopa Suomessa on tuhansia työpaikkoja avoinna ja saman verran mahdollisuuksia kouluttautua kokonaan uuteen työhön. Niitäkin on muuten koronan seurauksena syntynyt. Noin tekee suurin osa työntekijöistä, mutta yrittäjille se on vissiin ihan mahdottomuus. No, ei ole. Riittää kun alkaa tehdä. Suuren lainan ottaminen on yrittäjän oma riski tilanteessa kuin tilanteessa, saahan yrittäjä kerätä myös kaikki mahdolliset voitot yrityksellään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sovitaanko myös, että oma työpaikkasi pakkolopetetaan koronan varjolla, et saa mistään mitään tukia ja jää vielä pankille velkaa satoja tuhansia euroja? Ai ei sovi vai? Miksei? Itsehän olet työsi valinnut.
Hölmö. Silloin mennään toiseen työhön eikä jäädä odottamaan että joku muu kustantaa asiat. Maailmassa ja jopa Suomessa on tuhansia työpaikkoja avoinna ja saman verran mahdollisuuksia kouluttautua kokonaan uuteen työhön. Niitäkin on muuten koronan seurauksena syntynyt. Noin tekee suurin osa työntekijöistä, mutta yrittäjille se on vissiin ihan mahdottomuus. No, ei ole. Riittää kun alkaa tehdä. Suuren lainan ottaminen on yrittäjän oma riski tilanteessa kuin tilanteessa, saahan yrittäjä kerätä myös kaikki mahdolliset voitot yrityksellään.
Töitähän riittää kaikille. Kunhan menee esittelemään itsensä niin heti saa paikan. Vai mitenkä se nyt onkaan näin massatyöttömyyden aikana?
No yritä edes ymmärtää!