Kreikkalainen jugurtti. Käytätkö päivittäin?
Kommentit (3)
Haha, suomalainen kreikkalainen jogurtti! 😂
Mutta jos aidosta tavarasta puhutaan: en itse halua käyttää sitä rasva% 10 -versiota eli alkuperäistä yhtään mihinkään.
Maassa asuessani ostin 5% ja 2% rasvaa sisältäviä litran jogurttikannuja. Niiden proteiinipitoisuus oli yleensä 7-10%. Tiedätkö yhtään Suomessa tehtyä jogurttia, joissa olisi yhtä paljon? Jogurtti oli myös lohkeavaa rakenteeltaan, eli vetistä ja valuvaa. Sitä otettiin kannusta lusikalla leikkaamalla.
Jogurttia voi syödä sellaisenaan vaikka marjojen ja hedelmien kanssa sekoitettuna. Sikäläiset syövät jogurttia lautasella ruoan oheen annosteltuna. Sellaisenaan jogurttia syödään hunajan kanssa. Tietty se on esim. tsatsikin raaka-aine, mutta en tykkää tsatsikista. Tahini on parempaa.
En ole ikinä käyttänyt kreikkalaista jogurttia ruuan valmistamiseen, mutta olen syönyt sitä joka aamu aamupalaksi jo ainakin kolme vuotta putkeen. En toki paljaaltaan, seassa on myös mansikoita.
Oon tainnut ostaa kerran elämässäni tsatsikiin.