Vaatiiko laattalattia aina lattialämmityksen?

Vierailija

Laatoituskohteina olisi eteinen ja keittiö. Kylppärissä onkin lattialämmitys, mutta tyssääkö meidän remontti ja haaveet laattalattiasta nyt tuohon lattialämmitykseen, kun sitä ei ole budjetoitu mukaan?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Keittiö ja eteinen olis laatoitettu niin olis tullu vähän vaihtelua lattiamateriaaleihin. Mutta nyt varmaan sitten laitetaan laminaatti kaikkiin huoneisiin...onkohan vähän tylsän näköinen kun kaikkialla sitten samanlainen lattia? Millään en haluis muovimattoa laittaa!-ap

Vierailija

Ainakin eteiseen uskaltaisin laittaa laatan ilman lämmitystäkin, kun ei siellä ole tapana seisoskella pitkiä aikoja paljain jaloin. Keittiötä harkitsisin sen mukaan, miten kylmä lattia on nykyään. Jos on vanha talo ja nurkista vetää, niin muovimatto voi olla mukavin vaihtoehto - oikea puu tuskin tapauksessanne on mahdollinen, kun ei kerran lattian korotus sovi.

Vierailija

vaan laminaattilaattaa. Se on ohutta ja lämpöisempää kuin kivi. Ei toki yhtä kestävää, vaan samaa tasoa kuin muutkin laminaatit.

Vierailija

Meillä on eteisessä ja keittiössä laatta ilman lämmitystä, eikä sitä ole kaivattu. Etenkin näin kesällä tuntuu viileä laatta mukavalle jalan alla... Voihan laittaa mattoja, jos kaipaa lämpimämpää jalan alle. Tuskin on viileämmän tuntuinen kuin laminaatti.

Vierailija

En taida siis ihan vielä haudata ajatusta kivilattiasta. Pohdin kyllä jo sitä laattakuosista laminaattiakin....Mites kertokaa kokemuksia, kuinka paljon lattia nousee kun se laatoitetaan? Tuleeko tosi iso korkeusero muihin huoneisiin nähden, kun niihin laitetaan muovimaton päälle laminaatti? Voiko laatoituksen tehdä muovimaton päälle, vai otetaanko se ensin pois alta?-ap

Vierailija

Laatoitimme oman talomme keittiön viime kesänä ja kyllä se niin kylmä oli, että oli ihanaa kytkeä syksyllä lattialämpö päälle. Mutta meidän talossa onkin maavarainen laatta, eli lattia on kylmempi. Esimerkiksi miehen siskon talossa on lattia reilusti irti maanpinnasta harkkojen varassa ja heillä kivilattia on ok ilman lämmitystäkin.Laattaa ei todellakaan laiteta muovimaton päälle.

Vierailija

Jossain ohjeessa oli, muistaakseni Rautian sivuilla, että märkään tilaan voi laatan laittaa muovimaton päälle, mutta kuivan tilan muovimatto on toki eri asia.-ap

Vierailija

Ei kuitenkaan lattialämmitystä. Empä ole ainakaan näissä tiloissa sitä kovin kylmäksi huomannut, kuivumisen kannalta asia on tietenkin toinen... Niin ja vessaremontin yhteydessä me ainakin laitoimme sen laatan muovimaton päälle. Lattiataso nousi kutakuinkin laatan paksuuden verran. Jotain " välikangasta" tai jotain sinne muistaakseni vielä laitettiin. Hyvin on toiminut!Nyt rakenteilla olevaan kotiin tulee sekä lattialämmitystä että laattaa, jotka tietenkin rakennusvaiheessa on hyvinkin helppo laittaa.

Vierailija

varpaat paljaana talvella. Sukkien alle kylmyyttä ei tunne. Näin siis meillä, asutaan paritalossa.Laattalattia on kaunis, laminaatti" laattalattia" on keinotekoisen näköinen!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat