Miksi Suomesta on hävinnyt kaikki kunnon grillikioskit?
Mäkkäri ja muuta paskaa on tarjolla mutta missä on vanhan ajan hyvät grillit. Hampurilaiset niissä oli aikoinaan ihan eri luokkaa. :(
Kommentit (124)
Tervetuloa ouluun, googleta vaikka Lehtogrilli,yks parhaista koko suomessa.
Ja järvigrilli toki kans.
Niille kävi kuin pikkukaupoillekin, isot jyrää pienet allensa ja kilpailu katoaa :(
Vierailija kirjoitti:
Tervetuloa ouluun, googleta vaikka Lehtogrilli,yks parhaista koko suomessa.
Ja järvigrilli toki kans.
Älä unohda Kinogrilliä ja AG:tä, varsinkin jälkimmäinen kuuluu ehdottomasti suomen parhaimmistoon. Nämäkin siis Oulussa.
Mahtavaa laittakaas lisää listaa grilleistä. Ei tosin ole mahdollisuutta 300 kilsaa ajaa hampurilaisen takia. On se perkele ettei niitä ole enempää.
No mitäs luulet ap?
Jos ei enää riitä ostajia tavalliselle grillille, niin ovet pannaan säppiin.
Kansainvälisten ketjujen grillit ovat auki yötä päivää, sinne ne ostajat ovat häippässeet.
Ja onhan noita grillejä vielä ihan kovasti, joillakin seuduilla, mutta paljon vähemmän kuin ennen.
Asiakkaiden puutteeseen ja kustannustason voimakkaaseen nousuun ne ovat kadonneet.
Täällä kotikaupungissani on vielä kaksi tosin.
Makkaraperunat tai porilainen tulee aina joskus haettua :D
Oikeita ryynimakkaroita ei saa kuumana mistään eikä niitä saa tehdä teurasjätteestä kuten sydämestä vaan oikeasta paisti pihvi lihasta miksi pitää aina huijata toisia ???
Lihapiirakka munalla, ja maito rahalla.
Hahaha, legendaarisia nuoruuden icebreakereita. Grilleissä oli aina kauniita tyttöjä myyjinä.
On kyllä harmi mutta luulen että pienemmiltä paikkakunnilta löytyy vielä kunnon grillejä. Pääkaupunkiseudulla valitettavasti hiipuvat tai jopa kärrätään pois kansallismaiseman edestä
Mistä tosiaan saa kunnon ranskanperunat, joissa on kurkkusalaattia, sipulia, sinappia ja ketsuppia? 90-luvulla vielä sai. Nyt jos pyytää kaikilla mausteilla niin hädin tuskin onketsuppia ripaus kyljessä.
Meidän kylällä oli useampikin grilli (äkkiseltään laskettuna 12), mutta jokin rakennemuutos - yrittäjien eläköityminen ja Mäkkäri, joka sekin on nyttemmin lopettanut - sai ne katoamaan. Tähän ihan ytimeen jäi yksi perinteinen grilli, mutta siihen tuli turkkilainen yrittäjä ja paikasta tuli (loistava) kebula. Kyllä siitä lihiksenkin saa, mutta annoksen tekstuuri on jotensakin mielenkiintoinen. Laitakaupungilla on sentään yksi perinteinen kioski, josta saa höyryssä kuumennettuja lihiksiä ja makkaroita, eikä mitään mikrotettua moskaa.
Vieläkö manta on sellainen kuin oli? Ennen asuttiin Kajaanissa ja sellainen 3 kertaa vuodessa haettiin. Enempää ei viitsitty, muuten oltaisiin varmaan 300-kiloisia.
Samaa ihmetellyt.