Mustikkapiirakka. Kakku- vai pullapohjaan?
Kommentit (22)
Hmm. Pitää olla ainakin paljon mustikoita.
Ei kokonaisia mustikoita ainakaan.
Ei mihinkään kakkupohjaan vaan murotaikinapohjaan teen itse. Jos, kylässä tarjotaan pullataikinapohjalla niin mielelläni syön niinkin tehtyä mustikkapiirakkaa.
Ei pullaa, vaan muropohja ja kermaviilikastike sekaan.
Aina tehnyt itse murotaikinaan enkä ole muunlaista ikinä missään saanutkaan.
Kylllä se kannattaa koti uunilla muropohjaaan tehdä. Kotiuunissa jos alat pullapohjaaan tekemäään niin kypsyys on sellainen että se heittelehtii siellä sun tääällä. Päältä liiiankin palanuta ja sisältä raaaka.
Vierailija kirjoitti:
Ohueeseen pullapohjaan tehty!
Suomen kieli! Ohueen. Ei ohueeseen.
katso vaikka tuolta, klikkaa taivutus:
https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/ohut?searchMode=all
Vierailija kirjoitti:
Ei kokonaisia mustikoita ainakaan.
Pitää olla paljon mustikoita! Siinä on koko piirakan juju.
Ei kummallekaan.
Vaan muropohjalle, pelkkää mustikkaa paksu kerros, hiukan sokeria ja perunajauhoa sekaan. Ei kermaviiliä tms.!
Valmiina syödään kyllä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Toki kylässä kaikkea maistellaan kiitellen.
Alkoi tehdä piirakkaa mieli. Ei vaan viitsi lähteä kauppaan.
Vierailija kirjoitti:
Kylllä se kannattaa koti uunilla muropohjaaan tehdä. Kotiuunissa jos alat pullapohjaaan tekemäään niin kypsyys on sellainen että se heittelehtii siellä sun tääällä. Päältä liiiankin palanuta ja sisältä raaaka.
Tytttöystävälle kun alat selittämään tuota ensitreffeillä niiin hän voisi vastata että mä jätän sut muttta suhde ei ole niin pitkällle vielä edennyt että alkoholipäisssäni surmaisin sinuuut, ainoastaaan jätän sinut stanan setämies huijari viiiksinesi, et onnistunut hurmaamaaan minua mustikkapiirakalllasi, aiivokuollut pelle.
Olen yleensä kakun (kakkutaikina- ja murotaikinaleivonnaiset) ystävä enemmän kuin pullan, mutta mustikkapiirakassa pullapohja vie voiton. Se on kesän arkinen leivonnainen, jota syödään maidon kanssa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Pullapohja. Mustikat pitää olla survoksena, johon on sekoitettu talkkunajauhoja (ei herneellistä). Piirakan päälle pitää tulla pohjataikinasta leikatuista soiroista tehty ristikko. Piirakka pitää paistaa todella kypsäksi, jotta ne ristikkosoirot ovat rapeita muttei kuitenkaan palaneita.
Ei kumpaakaan, vaan ohut ja rapea pohja. Ja paljon mustikkaa.
Pullapohja! Tästä oli ennen maantieteellinen raja: Itä-Suomessa syötiin pullapohjaista piirakkaa, Länsi-Suomessa muropohjaista piirakkaa. Muropohja on yleistynyt, koska se on helpompi ja nopeampi tehdä.
Pullapohjaan!