Keitto on parasta seuraavana päivänä lämmitettynä
Mikä siinä onkin että maku paranee huomattavasti kun keitto saa olla yön yli jääkaapissa? Onko teillä tapana tehdä keittoa valmiiksi ja syödä seuraavana päivänä?
Kommentit (10)
Mitä sitä sitten kannattaa edes syödä ekana päivänä? Jää enemmän hyvää keittoa seuraaviksi päiviksi.
Kyllä näin on ainakin liemikeitoissa. Sosekeitoissa maku ei juurikaan syvene, eli maistuvat samalta kuin valmistettaessa.
Syötte keiton vaan liian kuumana, jolloin makuja ei tahdo oikein maistaa. Antakaa sen keiton ensin jäähtyä sopivasti, ettei polttele suuta.
Kaalikeitto on yksi tällainen, joka vain paranee "vanhetessaan". Ei nyt ihan viikon satsia kuitenkaan kannata tehdä. Johan sitä kyllästyykin samaan ruokaan mutta muutaman päivän kaalisoppaa kyllä syö. Jauhelihalla tai ilman.
Kyllä on usein parempaa seuraavana päivänä, esim. varsinkin kaalikeitto. Harmi vain kun ei meinaa jäädä seuraavaksi päiväksi.
Harvoin tosiaan jää seuraavalle päivälle, vaikka kuinka ison kattilallisen tekisi.
Totta. Paitsi kalakeitto mielestäni huonompi seuraavana päivänä.
En tiedä mistä johtuu, mutta olen samaa mieltä. Maut jotenkin "syvenevät"