Voiko makaroneja syödä, jos ne on pakastettu useampaan kertaan?
Huomasin tänään, että auton peräkonttiin oli unohtunut pussillinen makaroneja. Ne ehti olla siellä useamman viikon niin, että välillä on ollut kunnolla pakkasta ja välillä lämpötila on ollut plussan puolella. Koulussa opetettiin ettei pakastettua ruokaa saisi pakastaa uudelleen, mutta päteekö se myös makaroneihin?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Hah hah, mutta leipä ei muuten mene miksikään vaikka sen pakastaisi uudelleen sulatuksen jälkeen. En ole ainakaan huomannut.
Sulla on rautainen vatsa. Monella muulla ei ole.
Jos makaronit ovat keittämättömiä, ei pakkasessa säilytys juurikaan vaikuta niihin. Meillä jää usein talveksi lämmittämättömän kesämökin kaappiin pastaa, eikä siinä ole mitään vikaa seuraavana kesänäkään. Suurempi ongelma on, että makaroneihisi on voinut auton peräkontista tarttua epämiellyttävää hajua tai makua.
Miksi sitten sanotaan, ettei pakastettua ja sulanutta ruokaa saa pakastaa uudelleen, jos se ei olekaan vaarallista?
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitten sanotaan, ettei pakastettua ja sulanutta ruokaa saa pakastaa uudelleen, jos se ei olekaan vaarallista?
Missä noin sanotaan? En ole koskaan kuullut. Pakastan ja sulatan monta kertaa joskus, esimerkiksi leipää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitten sanotaan, ettei pakastettua ja sulanutta ruokaa saa pakastaa uudelleen, jos se ei olekaan vaarallista?
Missä noin sanotaan? En ole koskaan kuullut. Pakastan ja sulatan monta kertaa joskus, esimerkiksi leipää.
Ainakaan lihaa ei kannata pakastaa uudelleen, jos välittää yhtään terveydestään. Poikkeuksena raakana pakastettu liha, jonka pakastaa uudelleen huolellisen kypsentämisen jälkeen.
Ainakin ruisleipä kuivuu nopeasti pakkasessa ilman väli sulatustakin. Ei kai tosin pilaantuu.
Mut tokkopa makaroonit lässähtää jos ei avaa pussia
Hah hah, mutta leipä ei muuten mene miksikään vaikka sen pakastaisi uudelleen sulatuksen jälkeen. En ole ainakaan huomannut.