Fazerin suklaakakun resepti noin vuodelta 2003 hakusessa!
Sara la Fountain teki Fazerille silloin uusien leivontasuklaiden kampanjan, jossa mukana hakemani resepti. Teimme sitä muutamiin isoihin perhejuhliin, ja olisi nostalgiasyistä mukavaa tehdä sitä uudelleen.
Löytyisikö resepti sinulta? Kyseessä suklainen täytekakku:
Taikinaan tuli kaakaojauhetta ja tummaasuklaata muruina.
Väliin valkosuklaamousse ja maitosuklaamousse.
Kuorrutteessa tummaasuklaata ja voita +/- kermaa.
Kommentit (14)
10 henkilölle
pohja:
200 g voita tai marg.
2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäj.
3 rkl kaakaoj.
2 tl leivinj.
2 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa fazer block-suklaata
kostutus:
1 dl omenamehua ( 2 rkl tummaa rommia)
Täytteet:
valkosuklaamousse
100g valkoista fazer block-suklaata
1 dl kuohukermaa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa fazer block-suklaata
1 dl kuohukermaa
Kuorrute:
150 g tummaa f. block-suklaata
150 g vaaleaa f. block-suklaata
2 dl kuohukermaa
30 g (2 rkl) voita
Voitele ja korppujauhota halk. n. 20 cm kokoinen kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet vähitellen ja lopuksi
rouhittu suklaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa
50 - 60 min.
Valmista täytteet. Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita
joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä.
Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan. Kostuta pohjat omenamehulla, jonka voit halutessasi
maustaa rommilla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylimpään valkosuklaamoussea.
Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä, kunnes se on tarpeeksi paksua levitettäväksi. Levitä kuorrute kakun päälle lastan avulla. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit tarvittaessa lämmittää sitä liedellä varovasti uudelleen.
Siivilöi kakun pinnalle ohut kerros kaakaojauhetta. Koristele kakku vaaleasta ja tummasta minut-blockista pursotetuilla suklaajuovilla. Saat juovista kaarevia, kun jähmetät ne leivinpaperilla päällystetyn kaulimen päällä.
Vinkki! Sulatuksen jälkeen blocksuklaan tulee antaa jäähtyä noin 30-asteiseksi ennen kuin sitä levitetään leivonnaisten päälle. Muutoin pinnasta saattaa tulla matta ja harmaa.
MMMMMMM..... kuulostaapa hyvältä. Nyt meni laihis romuksi.
Mulla on se vihkonen resepteineen jossain tallessa! Muistelen, että siinä on useampi ihana resepti.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on se vihkonen resepteineen jossain tallessa! Muistelen, että siinä on useampi ihana resepti.
Muut reseptit on suklaafondue, valkosuklaamousse, kookoksenmakuinen suklaajuoma, gino ja mintunmakuiset suklaamakeiset.
Ei tainnut resepti kelvata kyselijälle.
Kai tähän käy ihan tavallinen suklaa? Tekis mieli leipoa eikä mitään Block-suklaata taida enää olla olemassakaan.
Vierailija kirjoitti:
Kai tähän käy ihan tavallinen suklaa? Tekis mieli leipoa eikä mitään Block-suklaata taida enää olla olemassakaan.
Joo kyllä varmaan.
Hei huikeaa! Oikein paljon kiitoksia!
Aivan hurjan suuret kiitokset sinulle, joka jaksoit reseptin tänne jakaa! Pääsemme nostalgiamatkalle vuosien taakse ☺️
En tiedä, mutta tuun nostamaan tätä ketjua, kuulostaa hyvältä.