Tarjotaanko lämmin savukala lämpimänä vai kylmänä
jotenkin toi lämmin savukala viittaa lämpimään, mutta mitä olette mieltä?
Kommentit (19)
Tämä ihan käytännön syistä: jos on muuta pääruokaa, se yleensä grillataan, jolloin alkupalana tarjottava savukala on oltava valmistettu etukäteen -> myös jäähdytetty ennen tarjoilua. Jollei grilliä muutoin tarvita, nostetaan kala suoraan savustuspöntöstä pöytään lämpimänä.
mutta lämminsavukalaa söisin mieluiten kylmänä.. ;)
esim salaateissa kylmänä lohi tarjottava.. ja toki savulohen voi lämmittää esim. uunissa.
Kylmänä tarjoiltu savukala ei ole lämmintä savukalaa.
Vierailija kirjoitti:
Kylmänä tarjoiltu savukala ei ole lämmintä savukalaa.
Mutta se voi silti olla lämminsavukalaa, vrt. kylmäsavukala.
Jos saa suoraan savustuksesta lämpimänö tarjolle niin se on parasta. Muuten tarjoaisin kylmänä enkä lämmittäisi. Tai sitten laittaisin sitä johonkin pastakastikkeeseen tai piirakkaan ja ne taas lämpimänä :)
Kylmäsavukalaa en syö kuin kiusauksessa/piiraassa...lämpimänä.
Parhaimmillaan kämminsavukala on +10 asteisena. Lämminsavukala kannattaa ottaa huoneenlämpöön tuntia kahta ennen tarjoamista. Maku parhaimmillaan silloin.
Tässä taas nähdään ettei niillä yhdys sana säännöillä ole mitään merkitystä.
Lämminsavukala vai lämmin savukala.
Lämpimän savukalan tarjoaisin lämpimänä, lämminsavukalan taas kylmänä. Voisihan lämminsavukalankin lämmittää, kai ihan makunsa mukaan.
Paistettu kylmäsavulohi on parempaa lämpimänä kuin kylmänä tarjottu.
lämmin savukala tietenkin tarjoillaan lämpimpänä.
lämminsavukala taas voidaan tarjoilla myös kylmänä.
Lämmin savukala?
Joku kompa koko kysymys.
Lämmin savukala tarjotaan lämpimänä, sanoohan nimikin jo sen, lämmintä savustettua kalaa.
Lämminsavukalan voi tarjota kummin vaan, yleisemmin ehkä itse nähnyt kylmänä.
Huoneenlämpöisenä tai vähän lämpimämpänä. Kannattaa antaa olla huoneenlämmössä noin vuorokausi, niin on tasaisen lämmintä. Mielellään jossain lämpimässä paikassa kuten patterin päällä, tai nyt kun aurinko paistaa niin ikkunalaudalla.
Lämpöisenä voi halutessaan tarjota, mutta vuorokauden (!) säilytys huoneenlämmössä lisää kyllä jo huomattavasti pilaantumisen riskiä.
eli valmistustapa on ollut lämpöinen savustus ja se voidaan TARJOTA myös kylmänä !!