Mitä hittoa, palovamma valkosipulista?
Kuorin tässä pari päivää sitten n. 10 kokonaista valkosipulia. Sormet tulivat tosi kipeiksi ja punaisiksi, kipu ja kirvely helpotti vasta kun hieroin niitä desinfiointiaineella (valkosipulin haju ei lähtenyt saippualla) ja huuhtelin runsaasti.
Nyt pari sormenpäätä on edelleen punaiset, ja sen lisäksi niissä on jotain kovettumaa ja arpeutumista (?). Yhdessä sormenpäässä ei ole kunnolla tuntoa.
Onko kenellekään muulla tullut valkosipulista tällaista, vai olenko jotenkin yliherkkä valkosipulille tai jotain??
Kommentit (7)
Kyllä voi tulla palovamma. Lapsen korvakipua hoidettiin aikoinaan valkosipulilla korvakäytävän lähellä ja siihen paloi punainen jälki! Noudatettiin kyllä hölmöä neuvoa, mutta antibiotteja ei ollut siihen hätään saatavsissa.
Mistä ne sipulit olivat kotoisin? Itse käytän hanskoja usein kun en jaksa haistella sormia kovin montaa päivää. Mutta aiheuttaisi kai se syöminenkin jotain, jos ei kuorissa erityisesti jotain myrkkyä.
Lapsella tulee palovamman näköinen rakkulaihottuma kananmuna-allergiasta. Itselläni aukeaa suu ananaksen kuoren myrkyistä.
"The adverse effects of raw garlic on skin are twofold. It can directly cause a chemical burn, and in sensitised individuals it can provoke a type IV hypersensitivity reaction resulting in contact dermatitis. Sulfur-containing compounds are implicated in these processes, with the main causative compound thought to be diallyl disulfide."
Kiinnostavaa. Et luultavasti ole allerginenkaan, jos olet aiemmin voinut syödä normaalisti?
Söin kerran kokonaisen ananaksen (heh), ja suun limakalvot menivät aivan verille. Monta päivää kesti kipu ja polte, onneksi parantuivat kuitenkin suhteellisen nopeasti.