Salaatti lounaaksi joka päivä?
Olen lopen kyllästynyt miettimään, mitä syön töissä lounaaksi. Kerran viikossa on aikaa käydä lounasruokalassa, muuten täytyy ottaa eväät. Aloin miettiä, että mitä jos söisin ruokaisan salaatin joka päivä. Sama salaattipohja + kasvikset, proteiiniksi kanaa/kalaa/juustoa/kananmunaa ja lisäksi pastaa, ruisleipää, kauraleipää tms ja öljyä/pähkinöitä/avokadoa. Annoskoko pitää olla reilu ja kaloreita saisi tulla n. 500-600.
Vähentäisikö tämä ruoan miettimistä? Olisi helppo tehdä illalla valmiiksi kotona. Päivälliseksi tehdään ruokaa kahdelle päivälle enkä halua syödä sitä samaa kolmatta kertaa.
Kommentit (9)
Mun työkaveri on tehnyt noin jo pari vuotta. Hän alkoi laihduttaa ja sanoi, että sama, selkeä lounas sopii hänelle. On laihduttanut ainakin 30kg ja on nykyään todella timmissä kunnossa.
Tämä työkaveri syö työpaikalla myös aamiaisen ja välipalan. Tosi isoja annoksia, mutta käsittelemätöntä ruokaa, ei mitään eineksiä. Sanoi, että aamupala ja lounas on n. 1200kcal ja kun syö paljon noilla aterioilla ja lisäksi vielä kunnon päivällisen, ei tule illalla herkkuhimoja. Muutama muukin työkaveri on alkanut käyttää samaa mallia ja se tuntuu toimivan heilläkin.
Nizzan salaatti on ainakin täyttävä, menisi ateriasta
Kokeile ja raportoi tänne kokeilustasi.
Hyvä suunnitelma. Tosin 500-600 kcal on minusta aika pieni lounas.
Mulla on ollut vuosia, mutta välillä tympii. Sitä varten on sitten pakkasessa jotain kevyitä yhden hengen annoksia keittoja, joita teen isomman satsin kerrallaan, että jää pakkaseen. Sen lisäksi syön päivän aikana hedelmän ja jugurttia (maustamatonta + marjoja, yhteensä n. 2 dl), kyllä tällä pärjää kun on tarpeeksi ruokaisia salaatti.
Taidan kokeilla huomenna. Jääkaapista löytyy salaatin ja kasvisten lisäksi tonnikalaa ja 1 kananmuna, niistä saa salaatin kasaan. Töissä on jemmassa riisikakkuja, sillä mitään leipää ei nyt ole kotona.
Lounaan miettiminen on ihan hanurista. Kyllästyn nopeasti, joten veikkaan, ettei tämä salaattijuttu kestä kauan, mutta eihän sitä tiedä.
Itselläni on se ongelma salaattilounaiden kanssa, että alkaa viluttaa ruuan jälkeen, ellei lisättävä lisuke ole lämmitettyä. Vähintään pitää juoda salaatin jälkeen kuppi kuumaa teetä. Kroppa on niin tottunut saamaan lämpöisen lounaan.
Olen tehnyt noin vuodesta 2010 ja kyllä tympii se joka iltainen salaatin pilkkominen. Helppoahan se on, ei tarvitse miettiä mitään eväitä, mutta tylsää sitä on tehdä ja syödä. Täs alkaa kaikki salaatin variaatiot olla käytetty.
Mut mikä parasta, salaattilounaasta ei tule iltapäiväksi sitä kamalaa väsymystä.
Ihan hyvä suunnitelma. Kokeile.