Suklaakuorrutus kakkuun. Miten?
Miten saada kuorrutus sopivan kovaksi, sellaiseksi että pystyy leikkaamaan paloja?
Vissiin suklaata ja kermaa, mutta missä suhteessa? Normaali pyöreä kakku noin 10 hengelle.
Kommentit (5)
Minäkin kiinnostuin. Siis tarkoittaako tuo suklaa levysuklaata? Ja siihen sulaan massaanko sekoitetaan kermaakin?
Jos tahot pehmeen kuorrutuksen niin se 1dl kermaa suklaalevyä kohti. Jos kovan ja lohkeilevan niin voita sulatettuna..määrää en nyt muista. Netistä löytyy ohjeita varmasti.
Pehemeän hyvin leikkautuva kuorrutus hakusessa, ei toki liian pehmeää. Ei siis lohkeilevaa koska yleensä silloin lohkeilee rumasti ja pehmeä kakku liiskaantuu.
ap
Puolet suklaan määrästä kermaa. Kerma kuumennetaan kattilassa höyryäväksi (ei saa kiehua) lisätään suklaa paloina kerman joukkoon ja sekoitellaan varovasti niin kauan että sulaa. Kuorrute levittyy kakun päälle paremmin jos kakun pintaan levittää ensin ohuen kerroksen jotain tasaista hilloa esim. aprikoosi.
Suhteessa 200 g suklaata, 1 dl kermaa.