Miten käsittelet kinkusta sulaneen rasvan?
Kommentit (23)
No ei tietenkään mene viemäriin vaan kaadan johonkin tyhjään rahkapurkkiin ja laitan sen kylmennyttyä sekajätteeseen.
Valutan pakasterasiaan, pakastan ja vien kinkkurasvakeräykseen
Kierrätän ❤️. Suosittelen kaikille!
https://www.kinkkutemppu.com/?fbclid=IwAR0WENFSm0SZvODQGrwpU6LzC4fJ9K3y…
Jos paikkakunnalla on kinkunrasvakeräys, niin sinne. Jos ei ole, niin kompostiin tai taloyhtiön erilliskerättyyn biojätteeseen.
Ei kai kukaan hullu kaada rasvaa viemäriin? Itse kaadan sen tyhjään maitopurkkiin ja vien kinkkurasvakeräykseen, jos sellainen on. Jos ei, niin jäähdytän, jolloin rasva on helppo viedä biojätteeseen. Muun nesteen imeytän sanomalehteen ja laitan biojätteeseen senkin.
Vierailija kirjoitti:
No ei tietenkään mene viemäriin vaan kaadan johonkin tyhjään rahkapurkkiin ja laitan sen kylmennyttyä sekajätteeseen.
Älä laita sekajätteeseen. Vie mielummin kierrätyspisteelle.
Pakastan jääpalapusseissa ja käytän pitkin vuotta. Amatöörit heittää roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei tietenkään mene viemäriin vaan kaadan johonkin tyhjään rahkapurkkiin ja laitan sen kylmennyttyä sekajätteeseen.
Älä laita sekajätteeseen. Vie mielummin kierrätyspisteelle.
Kierrätysohjeissa lukee, että kinkun paistorasvan voi laittaa purkissa sekajätteeseen. Liekö tässä paikkakuntakohtaisia eroja.
eri
Ruotsissa sitä ei suinkaan heitetä pois vaan käytetään ateriaan nimeltä "dopp i grytan" eli kattilassa se taas sulaa, siihen pannaan ohutta kuivaa valkoista näkkileipää "tunnbröd". Kun se on imeytynyt leipään, leipä ladotaan lautaselle, sulatetaan siinä voita ja syödään sen kanssa esim. kylmää kinkkua.
Meiltä se leipä sattui loppumaan viime jouluna, ja kokeiltiin Finncrispin siivuja, tuli yhtä hyvää ellei parempaa.
"Dopp i grytan, Av Köket.se
Har du farmor eller morfar på besök i jul måste du självklart servera dopp i grytan på julbordet. Det är gammal fin svensktradition att ta tillvara det goda spadet från skinka, korvkok och annat och koka ihop det till en mustig buljong att doppa i. Det som doppas är vörtbröd, knäckebröd eller jullimpa."
https://www.koket.se/dopp-i-grytan-2
"Gene Tunnbröd – En norrländsk klassiker
Gene Tunnbröd är älskat för sin spänstighet och sin goda smak, så älskat att det är en av Sveriges mest sålda tunnbröd. 2012 firade Gene 50-årsjubileum. Varje förpackning väger 330g och innehåller 9 st bröd."
hyydytän ja kuorin sen rasvaosuuden pois, se sekajätteeseen, liemiosasta teen kastikkeen.
Rasvaliemi jääpalapussissa pakkaseen ja kinkun ympärillä oleva kamaraläski kaavitaan pois ja heitetään sekajätteeseen.
Aina kun paistan jauhelihaakin, kaadan pannulta ylimääräisen rasvan joko jauhelihapakkaukseen tai syvälle paperilautaselle ja annan jäähtyä ja kovettua. Sitten heitän roskikseen.
Vierailija kirjoitti:
Aina kun paistan jauhelihaakin, kaadan pannulta ylimääräisen rasvan joko jauhelihapakkaukseen tai syvälle paperilautaselle ja annan jäähtyä ja kovettua. Sitten heitän roskikseen.
Todella typerää.
Vierailija kirjoitti:
Ei kai kukaan hullu kaada rasvaa viemäriin? Itse kaadan sen tyhjään maitopurkkiin ja vien kinkkurasvakeräykseen, jos sellainen on. Jos ei, niin jäähdytän, jolloin rasva on helppo viedä biojätteeseen. Muun nesteen imeytän sanomalehteen ja laitan biojätteeseen senkin.
Höhlä. Siitä tulee loistava kastike.
Laitan ohjeiden mukaan tyhjään maitotölkkiin ja vien kaupan keräykseen. Anoppi pakastaa, mutta ei ikinä käytä niitä mihinkään, pakastimessa on vuosikausien kinkkurasvat.
Vierailija kirjoitti:
Kierrätän ❤️. Suosittelen kaikille!
https://www.kinkkutemppu.com/?fbclid=IwAR0WENFSm0SZvODQGrwpU6LzC4fJ9K3y…
Ihana idea. Saan aikaan ehkä 5 dl kinkkurasvaa, jäähdytän sen ja sitten ajan 42 km päässä olevalle kinkkurasvankeräyspisteelle ja takaisin, bensaa kuluu noin 4 litraa. Ilmasto pelastuu ja maapallo voi hyvin!
Kompostiin.