Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä tietää onko karjalanpaisti kypsää?

Vierailija
14.12.2020 |

?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun liha hajoaa, kun tökkäät haarukalla. Liha on mureaa.

Vierailija
2/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

2-3tuntia kuumassa niin on kypsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erikoinen kysymys, koska paistoaika on niin pitkä (mielellään väh. 2-3 tuntia), että kypsää se on ohjeen mukaisella paistamisella aina. Sen sitkeää se voi olla, jos ei malta hauduttaa riittävästi.

Vierailija
4/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa ainakin aloittaa kypsennyksestä. Ota liha huoneenlämpöön ja tee anopillesi jalkahieronta niin ei tarvitse miettiä onko kypsää kun anoppi huutaa syömään.

Vierailija
5/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun laitan uunin alimmalle tasolle, niin liemi rupeaa suorastaan poreilemaan, mutta keskitasolla ei. Kumpi taso on parempi?

Vierailija
6/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsät lihat nousevat pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun liha hajoaa, kun tökkäät haarukalla. Liha on mureaa.

Juuri näin, ja paiston aikana (ilman kantta) liemi saa mielellään haihtua sen verran, että päällimmäiset lihat paahtuvat hetken kuiviltaan. Se mureuttaa lihat. Sekoittele paistia silloin tällöin niin että mahdollisimman suuri osa lihoista saa tämän pintapaistovuoron.

Lisää lopuksi vettä haihtuneen tilalle, niin että liemi peittää lihat melkein kokonaan, tarkista suola ja anna lisätyn nesteen kuumentua.

Vierailija
8/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Erikoinen kysymys, koska paistoaika on niin pitkä (mielellään väh. 2-3 tuntia), että kypsää se on ohjeen mukaisella paistamisella aina. Sen sitkeää se voi olla, jos ei malta hauduttaa riittävästi.

Okei, minä aloittelijakokki käytin ihan väärää ilmaisua :) Tarkoitin, milloin on mureaa :)

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun laitan uunin alimmalle tasolle, niin liemi rupeaa suorastaan poreilemaan, mutta keskitasolla ei. Kumpi taso on parempi?

Keskitaso. Liemen ei kuulu poreilla kovasti - lihoja ei kuulu keittää, se tekee niistä sitkeitä. Pitkä haudutus (3 h tai enemmän) ja suht alhainen lämpö, 175 on hyvä.

Vierailija
10/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistamallahan se selviää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein kerran elämäni parhaan karjalanpaistin vahingossa, kun unohdin paistin uuniin vähällä liemellä niin että neste haihtui kuiviin ja lihat ruskistuivat pinnasta koppuroiksi. Lisäsin äkkiä vettä kuumana sähisevään pataan, sekoitin ja annoin vielä hautua pehmeäksi. Tuli täydellisen murea paisti, liemi paahtuneen ruskeaa ja maukasta.

Vierailija
12/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Erikoinen kysymys, koska paistoaika on niin pitkä (mielellään väh. 2-3 tuntia), että kypsää se on ohjeen mukaisella paistamisella aina. Sen sitkeää se voi olla, jos ei malta hauduttaa riittävästi.

Okei, minä aloittelijakokki käytin ihan väärää ilmaisua :) Tarkoitin, milloin on mureaa :)

Ap

Liha on sitä mureampaa, mitä kauemmin sitä hauduttaa. Saman asian olisit toki voinut katsoa karjalapaistireseptin tiedoistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/13 |
14.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos lihapalan voi pilkkoa helposti lusikalla se on kypsää. Siis hajoaa ihan