Mihin ruokaan sitä UMAMIA kuuluu laittaa?
Oon kokeillut:
- Maksalaatikko -> Ei toimi
- Pinaattikeitto -> Ei toimi
- Kalapuikko -> Ei juuri eroa sitruuna pippurilla maustetusta
- Pizza -> Ei huomaa eroa
- Hernekeitto -> Ei toimi
- Jauhelihapihvi -> Ei huomaa eroa
- Hornet kanansiivet -> Ei huomaa eroa
Purkki alkaa olla tyhjä enkä ole löytänyt vielä käyttöä sille. Joku sanoi että se on kuudes maku (kirpeä, makea, hapan jne... lisäksi) Pitäiskö sitä syödä sellaisenaan.
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Kun syöt lihaa niin ei tarvitse tuollaisia miettiä.
https://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/solujen_valiset_liitokset/2/
totta!
Professorit pääsevät virkansa puolesta kongressimatkoilleen niillä aiheillaan, ei siinä mitään muuta;-)
Vierailija kirjoitti:
Sienien maku on umami, joten johonkin mihin laittaisit niitä
Siinäkin makua tulee sienisokerista, joka ei kaikille sovi edes pieninä määrinä. Trehaloosi-intoleranssi ilmenee kouristuksina, koska se trehalaasientsyymi puuttuu elimistöstä.
http://perspektiv.nu/files/Filer/PDF/perspektiivi1501_finsk.pdf
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sienien maku on umami, joten johonkin mihin laittaisit niitä
Siinäkin makua tulee sienisokerista, joka ei kaikille sovi edes pieninä määrinä. Trehaloosi-intoleranssi ilmenee kouristuksina, koska se trehalaasientsyymi puuttuu elimistöstä.
http://perspektiv.nu/files/Filer/PDF/perspektiivi1501_finsk.pdf
Veronmaksajana harmittaa hirveästi, että rahaa menee tuollaiseen - on mennyt kauheasti jo.
"Professori Hely Tuorila, professori Markus Perola (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja
akatemiaprofessori Jaakko Kaprio (Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta)
ovat tutkineet ruokamieltymysten sekä haju- ja makuaistimusten geneettistä taustaa vuodesta 2004 lähtien.
Makean mieltymysten genetiikassa ryhmä on tehnyt yhteistyötä professori Tim Spectorin
(Kings College, Lontoo) kanssa.
Hankkeesta on valmistunut kolme väitöskirjaa:
ETT Kaisu Keskitalo (nykyisin Vuokko) väitteli makean mieltymyksen perinnöllisyydestä 2008,
ETT Antti Knaapila perintötekijöiden vaikutuksista ihmisen hajuaistimuksiin 2008 ja
FT Outi Törnwall geenien roolista astringoivien, happamien ja polttavien ruokien miellyttävyydessä
2013."
Voitteko kuvitella, että vanhukset joutuvat pärjäämään soijamaissivellillä siksi kun eivät parempaa saa mistään? Kiisseliä ja perunakuoria myllättynä mukalihaan yms. Ihan paha olo tulee aina, kun tuota ajattelee:-(
Miten tää maustevoi keskustelu on yht-äkkiä kääntynyt geenitekniikkaan?
Laitoin kebabkiusaukseen, ei toiminut.