Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mihin ruokaan sitä UMAMIA kuuluu laittaa?

Vierailija
08.12.2020 |

Oon kokeillut:
- Maksalaatikko -> Ei toimi
- Pinaattikeitto -> Ei toimi
- Kalapuikko -> Ei juuri eroa sitruuna pippurilla maustetusta
- Pizza -> Ei huomaa eroa
- Hernekeitto -> Ei toimi
- Jauhelihapihvi -> Ei huomaa eroa
- Hornet kanansiivet -> Ei huomaa eroa

Purkki alkaa olla tyhjä enkä ole löytänyt vielä käyttöä sille. Joku sanoi että se on kuudes maku (kirpeä, makea, hapan jne... lisäksi) Pitäiskö sitä syödä sellaisenaan.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoin kebabkiusaukseen, ei toiminut.

Vierailija
2/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun syöt lihaa niin ei tarvitse tuollaisia miettiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorekurkun päällä voileivällä oli ihan kelpo.

Vierailija
4/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuniranskiksiin.

Vierailija
5/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sienien maku on umami, joten johonkin mihin laittaisit niitä

Vierailija
6/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kun syöt lihaa niin ei tarvitse tuollaisia miettiä.

https://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/solujen_valiset_liitokset/2/

totta!

Professorit pääsevät virkansa puolesta kongressimatkoilleen niillä aiheillaan, ei siinä mitään muuta;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sienien maku on umami, joten johonkin mihin laittaisit niitä

Siinäkin makua tulee sienisokerista, joka ei kaikille sovi edes pieninä määrinä. Trehaloosi-intoleranssi ilmenee kouristuksina, koska se trehalaasientsyymi puuttuu elimistöstä.

http://perspektiv.nu/files/Filer/PDF/perspektiivi1501_finsk.pdf

Vierailija
8/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sienien maku on umami, joten johonkin mihin laittaisit niitä

Siinäkin makua tulee sienisokerista, joka ei kaikille sovi edes pieninä määrinä. Trehaloosi-intoleranssi ilmenee kouristuksina, koska se trehalaasientsyymi puuttuu elimistöstä.

http://perspektiv.nu/files/Filer/PDF/perspektiivi1501_finsk.pdf

Veronmaksajana harmittaa hirveästi, että rahaa menee tuollaiseen - on mennyt kauheasti jo.

"Professori Hely Tuorila, professori Markus Perola (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja

akatemiaprofessori Jaakko Kaprio (Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta)

ovat tutkineet ruokamieltymysten sekä haju- ja makuaistimusten geneettistä taustaa vuodesta 2004 lähtien.

Makean mieltymysten genetiikassa ryhmä on tehnyt yhteistyötä professori Tim Spectorin

(Kings College, Lontoo) kanssa.

Hankkeesta on valmistunut kolme väitöskirjaa:

ETT Kaisu Keskitalo (nykyisin Vuokko) väitteli makean mieltymyksen perinnöllisyydestä 2008,

ETT Antti Knaapila perintötekijöiden vaikutuksista ihmisen hajuaistimuksiin 2008 ja

FT Outi Törnwall geenien roolista astringoivien, happamien ja polttavien ruokien miellyttävyydessä

2013."

Voitteko kuvitella, että vanhukset joutuvat pärjäämään soijamaissivellillä siksi kun eivät parempaa saa mistään? Kiisseliä ja perunakuoria myllättynä mukalihaan yms. Ihan paha olo tulee aina, kun tuota ajattelee:-(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
08.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tää maustevoi keskustelu on yht-äkkiä kääntynyt geenitekniikkaan?