Kasvimaito kahvissasi voi olla riski hampaille – hammaslääkäri antaa hyvän nyrkkisäännön
Vegaaneilla usein huonot hampaat ja iho.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3b004e1b-adbc-40c2-a1ff-49daf…
Kasvimaitoja ei kannattaisi siis käyttää aterioiden välillä kahvissa tai teessä. Lisäksi kannattaa olla tarkkana siinä, kuinka paljon sokeria oma ruokavalio kokonaisuudessaan sisältää.
Kommentit (18)
Etään tutkimuksen mukaan vegaaneilla on myös lähes 50% heikommat luut koska ravintoaineita ei ruohosta vaan saa tarpeeksi.
Rintamaito parasta.
Sano ei keinotekoiselle.
Lehmän maitokin tulee lehmän rinnoista joita utareiksi kutsutaan.
Vierailija kirjoitti:
Etään tutkimuksen mukaan vegaaneilla on myös lähes 50% heikommat luut koska ravintoaineita ei ruohosta vaan saa tarpeeksi.
Linkki?
Miten niin huono iho? Maito nimenomaan aiheuttaa aknea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Etään tutkimuksen mukaan vegaaneilla on myös lähes 50% heikommat luut koska ravintoaineita ei ruohosta vaan saa tarpeeksi.
Linkki?
Ei sellaista ole koska tää "eräs tutkimus" on jokun magneettimedian artikkeli veikkaan.
WHO:n suositus sokereista tarkoittaa:
Kaikkea lisättyä sokeria* kotona ja elintarviketeollisuudessa (karkit, limsat, leivonnaisten sokeri, sokeroidut jogurtit, ripottelu sokeri, intiaanisokeri, jne.)
Hunajaa
Erilaisia siirappeja
Hedelmämehujen luontaisia sokereita
Uutta on se, että hunaja ja hedelmämehut mainitaan erikseen. Harmi, että WHO ei selvästi selitä määrittelyssä että hedelmät ja marjat sellaisenaan EIVÄT kuulu vapaiden sokereiden listalle, vaikka niissä de facto onkin vapaita sokereita. Se mitä ei kuulu WHO:n määritelmään pitää siis osata poissulkea edellisen luettelon perusteella.
WHO:n suositus sokereista ei siis tarkoita
Hedelmien luontaisia sokereita
Marjojen luontaista sokereita
Juuresten ja erilaisten kasvisten sokereita
Maidon, jogurtin, viilin, piimän, luontaista laktoosia sellaisenaan tai pilkottuna (laktoosi on “sokeri”)
Syö siis päivittäiset hedelmäsi ja marjasi edelleen rauhassa, mutta täysmehun käyttö olisi paras pysyä suomalaisen juomasuosituksen tasossa eli korkeintaan yksi lasi päivässä.
https://www.pronutritionist.net/2015/03/whon-uusi-suositus-sokerin-maar…
Olen täällä palstalla varoitellutkin vanhempia kasvimaidon juottamisesta. Kenelläkään ei ole hauskaa kun 3v. hampaat on täynnä reikiä, vaikka isä harjaa hampaat kahdesti päivässä. (Ei vitsi!)
Tietysti saa juottaa, mutta tiukalla kohtuudella.
Hyvää vuorokauden jatkumista vaan kaikille!
Ostin kerran mantelimaitoa ja vasta kotona luin pakkausta tarkemmin. Meinasin lentää peffalleni, kun luin, että siinä oli sokeria. Varsinainen terveystuote. Lorotin saman tien lavuaariin. Enkä enää osta.
Olen ollut vegaani 16-vuotiaasta, nyt 42. Ei ole edes yhtään reikää hampaissa eikä muutakaan vikaa. Ja ihokin on aina ollut ongelmaton.
Mulla ei ole koskaan tosin ollut tapana napostelu tai sellainen suositeltu 3-4 tunnin välein syöminen. Syön kolmesti päivässä, ei välipaloja. Kahvi mustana. Hampaat taitaa tykätä tällaisesta, vaikken ole näin alkanut syödä hampaiden takia vaan ihan koska olen liian laiska koko ajan laittamaan tai hakemaan jotain syötävää. Siinäkin on tarpeeksi duunia että 3 kertaa päivässä viitsii.
Että sellainen Valion propagandakampanja tällä kertaa.
Mä join maitoa 30 vuotta ja vähät väliä kärsin atooppisesta ihottumasta ja viimeisinä vuosina vatsakivuista. Siirryin kauramaitoon, kaikki hävisivät. Laihduin muutamassa viikossa monta kiloa ja mielikin virkistyi. Ja ei, en ole vegaani vaan syön joskus luonnonkalaa.
Se Otalyn kampanja oli mahtava, sellaista lisää!
Oatly ei ole mikään jumala, samanlainen voittoa tavoitteleva yritys kuin muutkin.
On meko lailla ihan sama mitä muutama täysvegaani syö. Tärkeää olisi korjata ruokavalio järkeväksi kaikilta muilta. Ja se ei tarkoita täysin lihasta luopumista, mutta vähentämistä 1900-luvn alkupuoliskon tai puolivälin tasolle.
Myös kaiken suomalaisen ruuantuotannon hiilineutralisointia tutkitaan, ja siksi tuen edelleen kotimaisia tuottajia. Mistäs muuten rahat asioiden selvittämiseen? Sekin kortti olisi käytävä läpi!
Sokeriahan niissä kauramaidoissa on, sokeroimaton vaatii totuttelua.
Vierailija kirjoitti:
Oatly ei ole mikään jumala, samanlainen voittoa tavoitteleva yritys kuin muutkin.
On meko lailla ihan sama mitä muutama täysvegaani syö. Tärkeää olisi korjata ruokavalio järkeväksi kaikilta muilta. Ja se ei tarkoita täysin lihasta luopumista, mutta vähentämistä 1900-luvn alkupuoliskon tai puolivälin tasolle.
Myös kaiken suomalaisen ruuantuotannon hiilineutralisointia tutkitaan, ja siksi tuen edelleen kotimaisia tuottajia. Mistäs muuten rahat asioiden selvittämiseen? Sekin kortti olisi käytävä läpi!
Sokeriahan niissä kauramaidoissa on, sokeroimaton vaatii totuttelua.
Ainakaan Kaslink/Pirkka Barista -kaurakahvimaidossa ei ole lisättyä sokeria. Hiilareiden kanssa samaa kastia kuin maito, myös sen sokerin osalta.
Ei kai kenenkään hampaille tee hyvää jatkuva muun kuin veden juominen aterioiden välillä? Maitokahvit ja -teet aterioiden yhteydessä, muuten suuhun vain vettä!
Pesee ja lankaa 2 kertaa päivässä sekä syö xylitolipurkkaa niin ei mitään ongelmaa.
"Lehmänmaitotuotteissa on monia hyviä elementtejä hammasterveyden kannalta. Lehmänmaidossa on kalsiumia ja jodia, jotka ovat hampaille hyväksi."
Kasvimaitoihin lisätään näitä molempia, ja myös vitamiineja niiden lisäksi.
Valion propagandaa koko uutinen.
Vierailija kirjoitti:
"Lehmänmaitotuotteissa on monia hyviä elementtejä hammasterveyden kannalta. Lehmänmaidossa on kalsiumia ja jodia, jotka ovat hampaille hyväksi."
Kasvimaitoihin lisätään näitä molempia, ja myös vitamiineja niiden lisäksi.
Valion propagandaa koko uutinen.
Ja tuosta unohtui mainita, että se jodi syötetään tuotantoeläimille ravintolisänä. Eli ihan sama olisi syödä se ravintolisä ilman että se kiertää eläimen kropan läpi.
Siis mitä tuo tuollainen "vapaa sokeri" on? Esim. jos käytän kahviin kauramaitoa, jossa on valmistusaineina vain kauraa ja merisuolaa, niin mistä se sokeri sinne hyppää?
Onhan se aika klisee, huonohampainen harmaavarpunen mt-ongelmainen nainen.
Mutta niin totta.