Apua pastasalaatin määrän arvioimiseen 50 juhlavieraalle!!!
Osaiskohan joku auttaa, minkä verran pastasalaattia pitäisi valmistaa n. 50 juhlavieraalle. Pastasalaatin lisäksi tarjolla on:
- suolaista piirakkaa
- karjalanpiirakoita ja munavoita
- graavilohta
- vihreä salaatti
- lihapullat
- kinkkuleikkeitä
- kotijuustoa ja hilloa
Pastasalaatin ohje olis seuraavanlainen, mutta en yhtään osaa sanoa, kuinka monelle tämä riittää. Meinasin tämän ohjeen kolminkertaistaa. Onko silloin riittävä määrä?
Tomaatti-mozzarella pastasalaatti
400 g Farfalle pastaa (raakapaino)
2 rasiaa á 250 g kirsikkatomaatteja
3 pkt á 125 g mozzarellapalloja
pari kourallista rucolaa ja basilikanlehtiä
(paahdettuja pinjansiemeniä)
Tähän tulee sekaan yrttiöljykastike
Kommentit (13)
Minusta tuosta ohjeesta riittäis kymmenelle?
Otat siitä pastapaketista yhden hengen annoskoon ja kerrot sen 50:llä , salaattiin tulee pastan lisäksi paljon muutakin, joten luulis riittävän
mutta kuinka paljon on tuota muutakin ruokaa? Montako karjalanpiirakkaa per nenä, kuinka monta suolaista piirakkaa viidellekymmenelle jaettavaksi? Montako lihapullaa per naama? Eihän buffetin yhtä ruokaa tarvitse olla koko lautasellista jokaiselle vieraalle, vaan ruokia yhteensä niin paljon että jokainen saa edes yhden lautasellisen koostettua buffetista.
Sellanen 2dl salaattia per nenä tolla menulla, sanoisin. Kuulostaa tosi hyvältä :)
3x tuo ohje pastasalaattia varmaan riittäisi reilu ruokalusikallinen jokaiselle, kun kerran muutakin ruokaa on tarjolla.
[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 20:28"]Sellanen 2dl salaattia per nenä tolla menulla, sanoisin. Kuulostaa tosi hyvältä :)
[/quote]
Eli siis 10 litran ämpärillinen on hyvä :)
Millä määrällä pastaa, täyttyy 10 litran ämpäri? Pitäiskö olla nelinkertainen määrä? Mä oon ihan urpo näiden määrien arvioinnissa.
[quote author="Vierailija" time="31.03.2014 klo 20:01"]
Tomaatti-mozzarella pastasalaatti
400 g Farfalle pastaa (raakapaino) 2 rasiaa á 250 g kirsikkatomaatteja 3 pkt á 125 g mozzarellapalloja pari kourallista rucolaa ja basilikanlehtiä (paahdettuja pinjansiemeniä) Tähän tulee sekaan yrttiöljykastike [/quote]
siis hyi hitto... oksennus tuli ajatuksesta
Mä olen samaa mieltä, mutten viitsinyt kirjoittaa. makuja on tietty monenlaisia, mutta minusta mozzarella kylmänä ei maistu miltään ja vielä yhdessä kylmän makaronin kanssa : (
En ole mikään ammattilainen, mutta jos laskis, että salaattia menisi 200 g per nuppi, niin luulisi riittävän. Tuo 400g pastaa lienee noin 600 g keitettynä ja siihen sit nuo tomaatit 1,1 kg yhteensä ja vielä mozzarellat sun muut, niin noin 1,5 kg. Siitä tulis siis noin seitsemälle ja jos haluais siis 50:lle, niin pitäisi tehdä ehkä 7-8 kertainen annos.
Mä tein viikonloppuna 50 hengelle pastasalaattia.. 3kg pastaa riitti. Keitin 4kg, mutta ainakin 1kg jäi yli.
Kiitos! Tää on ihan superhyvä salaatti, et ei kannata oksentaa :-)
Veikkaan, että tuo ohje on neljälle.
Tekisin tuon mukaan, ettei vaan loppuisi kesken, mutta ehkä vähemmälläkin määrällä pärjäisi?