Voiko ranskanperunat keittää rasvassa ja vedessä tavallisessa kattilassa?? Jos ei ole rasavkeitintä
Kommentit (28)
Ei vettä vaan ihan pelkkää rasvaa. Niin olen aika uppopaistamisen tehnyt, ei tarvita mitään eri laitteita, kattila riittää.
No ei voi. Tai voitha sä tehdä mitä vain, mutta ensinnäkin suuren rasvamäärän kuumentaminen keittämällä kattilassa on hirveä tulipaloriski. Ja toiseksi et saa niihin sitä rapeutta eli pilaisit vain ne.
Miksi ei voisi? Niinhän munkitkin paistetaan. Ei välttämättä kovin isoa satsia kerrallan kannata keittää, jos ne reikäkauhalla pitää onkia pois.
Vierailija kirjoitti:
No ei voi. Tai voitha sä tehdä mitä vain, mutta ensinnäkin suuren rasvamäärän kuumentaminen keittämällä kattilassa on hirveä tulipaloriski. Ja toiseksi et saa niihin sitä rapeutta eli pilaisit vain ne.
Ei ne rasvassa keitetyt mitään rapeita ole. Oon grillistä ostanu rasvassa keitetyt ranskalaiset ja sellaisia löysiä lötkyjä ne oli,mutta jumalattoman hyviä. Varsinkin jos on kova nälkä!!
Tottakai voi! Parempaa tulee, kun laittaa pesukoneeseen 90 asteen ohjelmalla, lyö pelkkää öljyä (10W/40), saa huoltsikalta. Linkousta en suosittele, ainakaan yli 2300rpm
Vierailija kirjoitti:
No ei voi. Tai voitha sä tehdä mitä vain, mutta ensinnäkin suuren rasvamäärän kuumentaminen keittämällä kattilassa on hirveä tulipaloriski. Ja toiseksi et saa niihin sitä rapeutta eli pilaisit vain ne.
Se että sä et osaa ei tarkoita etteikö muut osais.
Rapeuden tae on muuten oikea perunalajike oikeiden paistolämpötilojen ohella.
Vierailija kirjoitti:
No ei voi. Tai voitha sä tehdä mitä vain, mutta ensinnäkin suuren rasvamäärän kuumentaminen keittämällä kattilassa on hirveä tulipaloriski. Ja toiseksi et saa niihin sitä rapeutta eli pilaisit vain ne.
Toki rasvassa paistamisessa on aina tuo riski.
Mutta sen tulen saa nopeasti tukahdettua, kun vahtii vieressä kannen kanssa
Itse teen ne niin, että laitan kattilaan puoli litraa öljyä ja kuumennan sen, sitten paistan ranuja annos kerrallaan öljyssä ja lopuksi laitan ne talouspaperin päälle hetkeksi. Jos oikeen laiskottaa, teen ranut pannulla eli sentti pari öljyä pannulle ja ranut perään. Ei tule mitään lötköjä.
Juu kannattaa ilman muuta laittaa sekä rasvaa että vettä, siitä tulee erittäin hyvä sekoitus. Voit vaikka testata ensin heittämällä köntin voita paistinpannulla ja kuumennat sen tulikuumaksi ja sitten kaadat vettä päälle, toimii!
Ihan normi homma laittaa öljyä kattilaan
Ja keittää siinä perunat.
Pilko raaka peruna suikaleiksi ja ei muuta kun öljyyn. Toki valmiitakin voi keitellä tai ristikkopottuja. Voit käyttää reilusti öljyä. Ne voi kerätä talteen kun öljy on jäähtynyt
Liruttele siivilän läpi ja tratilla takas pulloon/pulloihin
Voi hyvin kunhan käytät riittävää määrää öljyä ja pidät sen 180 asteisena.
No niin. Laitetaanpa sitten tietoa kehiin.
Ranet tavallisessa kattilassa.
Kuori perunat ja leikkaa raneiksi. Liota kylmässä vedessä tunti tai kuusi. Kaada vesi pois. Kuivaa perunat liinan avulla.
Ota auringonkukkaöljyä tai pähkinäöljyä. Tai ehkä oliiviöljyä. Älä ota rypsi- tai rapsiöljyä.
Kuumenna litra öljyä lähes niin kuumaksi kuin hellalla saa. Kyttää kannen kanssa että saat tukahdutettua jos alkaa palaa.
Ranet kattilaan pari kourallista kerrallaan, paista 3-4 min. tai kunnes hiukan ruskistuu. Poista kattilasta ja laita sivuun odottamaan. Tee sama koko perunamäärälle.
Sitten toista sama harjoitus alkaen niistä ensin paistetuista. Eli teet tuplapaiston.
Lopuksi suolaat ranet ja syöt ne.
Ainoastaan hyvin ohuet ns. olkiperunat voi duunata yksinkertaisella paistolla kotioloissa ilman friteerauskeitintä.
Kannattaisi kyllä hankkia mieluummin rasvakeitin, kuuma rasva voi aiheuttaa erilaisia onnettomuuksia. Varsinkin jos on yhtä pihalla kun ap.
Vierailija kirjoitti:
Itse teen ne niin, että laitan kattilaan puoli litraa öljyä ja kuumennan sen, sitten paistan ranuja annos kerrallaan öljyssä ja lopuksi laitan ne talouspaperin päälle hetkeksi. Jos oikeen laiskottaa, teen ranut pannulla eli sentti pari öljyä pannulle ja ranut perään. Ei tule mitään lötköjä.
Ja jesus mitkä käryt kämpässä sekä mahdollisesti liesituulettimen kautta naapureidenkin "ilona". Ja ranut jämähtävät myös vyötärölle eli täydellinen lose-lose -yhtälö.
Syö mielummin porkkanoita.
Jos tosiaan alat rasvaa keittämään, niin olethan tietoinen rasvapalon oikeaoppisesta sammutustekniikasta? Sammutetaan siis kannella tai sammutuspeitteellä. Rasvapaloon ei saa ikinä kaataa vettä, tai sulla on lieskat katossa asti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse teen ne niin, että laitan kattilaan puoli litraa öljyä ja kuumennan sen, sitten paistan ranuja annos kerrallaan öljyssä ja lopuksi laitan ne talouspaperin päälle hetkeksi. Jos oikeen laiskottaa, teen ranut pannulla eli sentti pari öljyä pannulle ja ranut perään. Ei tule mitään lötköjä.
Ja jesus mitkä käryt kämpässä sekä mahdollisesti liesituulettimen kautta naapureidenkin "ilona". Ja ranut jämähtävät myös vyötärölle eli täydellinen lose-lose -yhtälö.
Syö mielummin porkkanoita.
En itse saa noita käryämään, mutta sinä ilmeisesti saat?
Eikä sitten jäisiä pakasteranuja rasvaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse teen ne niin, että laitan kattilaan puoli litraa öljyä ja kuumennan sen, sitten paistan ranuja annos kerrallaan öljyssä ja lopuksi laitan ne talouspaperin päälle hetkeksi. Jos oikeen laiskottaa, teen ranut pannulla eli sentti pari öljyä pannulle ja ranut perään. Ei tule mitään lötköjä.
Ja jesus mitkä käryt kämpässä sekä mahdollisesti liesituulettimen kautta naapureidenkin "ilona". Ja ranut jämähtävät myös vyötärölle eli täydellinen lose-lose -yhtälö.
Syö mielummin porkkanoita.
En itse saa noita käryämään, mutta sinä ilmeisesti saat?
Olet ilmeisesti jo parkkiintunut rasvakäryilijä. Laitapa kommenttia, kun seuraavan kerran pyyhit rasvatahmaan tarttuneita pölyjä keittiön kaappien yläpinnoilta.
Ja tokihan kaadat sen öljyn sitten viemäriin, että se tukkii koko taloyhtiön putkistot.... tai vessanpönttöön.... näitäkin valopäitä riittää keskuudessamme.
Osaatko hävittää öljyn oikein?
No periaatteessa joo rasvassa. Vettä ei kannata kyllä tuohon touhuun sotkea.