Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten imelletty perunalaatikko valmistetaan? Miten saa onnistumaan?

Näin onnistuu ! ! !
22.11.2020 |

Tässä toimiva valmistusohje. Näin onnistuu imelletty perunalaatikko.

Imellytetty perunalaatikko

perunoiden kypsentämiseen niukasti vettä, niin että vesi saa jäädä soseeseen

2½ kg hyvin soseutuvia perunoita

4-5 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja. "Puhdas kaura" kaurajauholla saa gluteenittoman perunalaatikon

1 litra maitoa

2 teelusikallista suolaa

50-100 g voita

Kuori perunat kattilaan ja halkaise isot perunat. Keitä ne täysin kypsiksi niukassa soseeseen jäävässä vesimäärässä. Soseuta perunat suoraan niukkaan keittoveteen.

Jäähdytä sose huolellisesti 71-76 asteiseksi. Sekoita jauhot jäähdtettyyn soseeseen. imeltyminen alkaa heti.

Laita kannella peitetty sosekattila noin 65-70 asteiseen uuniin imeltymään. Sekoita imeltymisen aikana 3-4 kertaa. Annetaan imeltyä noin 3 tuntia.

Lisää imeltyneeseen soseeseen ohuina siivuina voi sulamaan. Lisää maitoa niin että saadaan puuromainen sose. Lisää suola.

Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita.
Paista aluksi 195-205 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kupöimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista noin 3 tuntia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla