Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi keittäessä jotkin ruoka-aineet pehmenevät mutta toiset kovettuvat?

Vierailija
18.11.2020 |

Esimerkiksi puuroryynit pehmenevät mutta munat keitetään koviksi. Epäilen voinko elää täysijärkisenä tällaisessa universumissa.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
18.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitkä muka?!

Vierailija
2/5 |
18.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Proteiinit denaturoituu kuumennettaessa ja sen takia tapahtuu kovettuminen keitettäessä proteiinipitoisia ruoka-aineita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
18.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisissa proteiinit denaturoituvat, eli ne muuttuvat kiinteäksi ja toiset taas ikäänkuin imevät vettä mm. rakenteensa vuoksi, esim viljatuotteet.

Vierailija
4/5 |
18.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, mutta miksi jotkin ruoka-aineet pehmenee vanhetessaan kun taas toisista tulee kovaa kuin kivi?! Mädillä tomaateilla voi osoittaa mieltänsä kohtuu turvallisesti, mutta puolivuotias Irma-tädin hedelmäkakku voi olla jo tappava ase!

Vierailija
5/5 |
18.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asia liittyy ap fysiikkaan ja kemiaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kahdeksan