Menee hermo viikonlopun ruokia miettiessä. Apuja?
Meille tulee vieraita koko viikonlopuksi eli ruuat pitäisi miettiä välille pe-ilta su-iltapäivä.
Kauppaan pitäisi lähteä, mutta menut on vielä hakusessa.
Ajattelin tehdä tänään jotain texmex-hässäkkää luultavasti jotain kanaburritoja, quesadilloja ja nachoplaten.
Lauantaina lasagne ja salaattia, mutta mitä ihmettä iltapalaksi?
Sunnuntai on yhtä suurta kysymysmerkkiä.
Kala-allergia on yhdellä vieraalla joten sitä ei voi laittaa. Perjantaina on siis kanaa, lauantaina jauhelihaa, niin mitä ihmettä sitten sunnuntaiksi?
Auttakaa mua vähän jooko?
Kommentit (10)
Älä tee mitään. Menkää ulos syömään.
Kuulostaa hyvältä tuo suunnitelmasi, kuten myös jatkoehdotus, että la illalla pitsaa, varsinkin jos on sauna, niin mikään ei ole yhtä hvyää kuin saunapitsat sen jälkeen. Ja sen kanssa limsaa. Sitten sunnuntaina, hm... itse tekisin jonkun keiton. Kotiruokaa. Makkarakeitto, nakkikeitto, hernekeitto. Perusruokaa ja vaikka pannari jälkkäriksi.
Tee sunnuntaiksi karjalan paistia ja keitettyjä perunoita.
Vähän liiottelua tuo guesadillat, nachot ja burritot. Mä jättäisin joko burritot tai guesadillot pois.
Ja jos vetää pe nachoja, lasagnea seuraavana päivänä nii viimestään sunnuntaina voisi jo vähän pienemmällä kaloripläjäyksellä mennä.. :(
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 15:02"]
Yksi ruoka päiväksi?
[/quote]
Kyllä me ainakin viikonloppuisin syödään usein vaan yksi ruoka, kun aamupala tulee syötyä melkein arjen lounasaikaan. Päiväruoka sitten vähän ennen arjen iltaruokaa ja iltapalaksi jotain tukevampaa kuin viikolla.
Lauantaina iltapalaksi ranskikset uuniin ja niiden kanssa jotain (lihapullat, nakit) ja sunnuntaina joku pataruoka.
Pataruoaksi kaalipata. Se valmistuu uunissa omia aikojaan. Padan kaveriksi keitinperunat, puolukkasurvos, ruisleipää ja voita/margariinia ja kotikaljaa, nams!
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 14:46"]
Lauantaina iltapalaksi pari pellillistä pitsaa? Tai joku suolainen piiras?
Sunnuntaina burgundinpata (voit vaikka laittaa yöksi mietoon uuniin, tulee aika helpolla) ja riisiä/keitetyt perunat.
[/quote]
Burgundinpata on hieno ruoka, mutta ei ikinä riisin kanssa! Riisi sopii siihen yhtä hyvin kuin kuskus kalakukon kanssa. Ranskassahan ei juuri riisiä syödä, ei ainakaan kotimaisten klassikkoruokien kanssa.
Lauantaina iltapalaksi pari pellillistä pitsaa? Tai joku suolainen piiras?
Sunnuntaina burgundinpata (voit vaikka laittaa yöksi mietoon uuniin, tulee aika helpolla) ja riisiä/keitetyt perunat.