Auttakaa mua keksimään tarjottavat kolmen ruokalajin illalliselle
Kaikki hyvät reseptit otetaan nyt ilomielin vastaan. Meillä on siis kavereiden kanssa neljän tähden illallinen -tyyliset kiertävät illallisvuorot ja mun vuoro on tulossa. Pää lyö aiva tyhjää, en keksi mitään... Mitään ihan kovin hienoa ei tarvii olla (vaan täyttävää) mutta ei nyt mitään jauhelihakastikettakaan. Tähän mennessä kavereilla tarjolla ollut mm. sushia, uunilohta, sienilasagnea, itse tehtyjä hamppareita jne.
Listatkaa/linkittäkää mulle hyviä reseptejä, sekä alku-, pää-, että jälkiruokia. Kiitos!
Kommentit (11)
Jos kerran saa olla vähän raskaampaa niin:
ALKUUN tapas-valikoima
PÄÄRUOKA http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/espanjalainen-liha-makkarapata/01554 ja perunat/muusi
JÄLKIRUOKA Créme brúlee
Pääruoka on kauan uunissa, mutta vaivaa sen eteen ei tarvitse paljoa nähdä ja jää aikaa näpertää alkuruokia :)
Alkuruoaksi maa-artisokkakeitto
Pääruoaksi lammasta, uunivihanneksia, salaattia ja kastikkeita
Jäkiruoaksi tiramisu
Alkuun toast skagen eli katkarapuleipä (vähän pienempi riittää)
Pääruuaksi paahtopaistia, valkosipuliperunat, uunijuurekset. Paistille lisäksi kermainen pippuri/sienikastike
Jälkiruuaksi mutakakku ja vaniljajäätelö
Fetasalaatti ja tsatsiki
Sitruunaiset broilerivartaat tai -leikkeet, lohkoperunat, pitkiä papuja
Pannacotta
Alkuruoka: siikatartar
Pääruoka: lampaan file, uunijuureksia, rosmariinikastike, minttuhyytelö/mustaherukkahyytelö
Jälkiruoka: marinoituja marjoja ja sabayonkastike
Blinejä. Ne ovat melko yksinkertaisia tehdä, mutta kuitenkin juhlavaa ja kotona harvemmin tehtävää ruokaa. Kylkeen (vatkattua) smetanaa, mätiä, punasipulia, suolakurkkua - näitä perinteisiä. Yleensä blinit syödään alkuruoaksi. Pääruoaksi vaikkapa poron fileetä, karpalokastiketta ja juureksia, jälkkäriksi jotain kevyempää (lakkasorbetti?). Haluaisin ehdottaa uunijäätelöä tosin...
Alkuruoaksi minäkin ehdotan maa-artisokkakeittoa (ei ole vielä parsa-aika)
Pääruoka: osso buco ja ihan perusrisotto, salaatti jossa erilaisia salaatteja, pinaattia, rucolaa, viinisuolaheinää yms ja sitruuna-öljykastike
Jälkiruoka: hedelmäsalaatti, jota voit terästää vaikka sitrus- tai muulla liköörillä.
Kahvi avec ja hyvää suklaata
Hedelmäsalaatin (lukuunottamatta mahd. likööriä) voit tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, saa maustua ja mehustua jääkaapissa. Voit kokeilla lisätä siihen mausteeksi vähän maustepippuria, se on yllättävän hyvä hedelmien mauste. Kanelikin käy. Ota jälkkäri huoneenlämpöön kun aloitatte syömisen, huoneenlämpöisenä se maistuu paremmalta kuin jääkaappikylmänä.
Osso buco (vai onko se bucco?) hoitaa itsensä padassa suurimman osan ajasta. Varmista, että saat bucoja hallista tai muusta hyvästä ruokakaupasta. Stockan Herkussa niitä on aina (jos siis asut Helsingissä).
Jos rahat riittää voit tehdä alkuruoastakin italialaisen, eli osta erilaisia antipastoja. Koska pääruoka on niin mehevä liharuoka, tarjoile antipastoina erilaisia vihannesjuttuja ja mahd. mereneläviä.
ALKURUOKA parsakeitto
PÄÄRUOKA Uunissa haudutetut porsaankyljykset Höyrytetyt perunat ja kasvikset
JÄLKIRUOKA Jäiset karpalot kuumalla kinuskikastikkeella