Miksi osa ihmisistä kuvittelee kasvissyöjän syövän soijaa ja avokadoja?
Eivätkö he tajua, että kasvissyöjiä on yhtä monenlaisia kuin sekasyöjiäkin?
Esimerkiksi minä haluan ruokakorini olevan mahdollisimman kotimainen ja korvaan kaikissa resepteissä soijarouheen tai jauhelihan härkäpaurouheella enkä koe puutostiloja.
Kasvisteroleita saa muualtakin kuin avokadosta. Syön kaurapuuroa ja otan lusikallisen pellavansiemenöljyä joka päivä, että saan varmasti pehmeitä rasvoja.
Leivän päälle teen hummuksesta inspiraationsa saaneita levitteitä, joissa on keitettyjä ja soseutettuja juureksia sekä kotimaisia herneitä, rypsiöljyä ja mausteita.
Leipä on ihan kotona tehtyä hapanruisleipää, jonka juuren olen saanut ennakkoperintönä.
Kommentit (12)
Kyse ei ehkä ole niinkään luulosta kuin vähättelevästä stereotypiasta, vähän niinkuin ajatellaan, että sekasyöjät syövät vain lihaa ja perunaa ja viljaa, eikä kukaan sekasyöjä koske siihen kasvissyöjän soijaan pitkällä tikullakaan, vaikka aika monet sekasyöjät oikeasti syö myös sitä kasvisruokaa liharuokien ohella, eikä täysin vegaaninen ruokakaan ole mikään kirosana.
Samasta aiheesta oli juuri keskustelu.
Amerikassa soijaa ja maissia lisätään kaikkeen. Ruoka halpaa ja heikkolaatuista.
Koska kaikki läheisemmin tuntemani kasvissyöjät vetelee soijarouhetta ja avokadoo.
Vierailija kirjoitti:
Koska kaikki läheisemmin tuntemani kasvissyöjät vetelee soijarouhetta ja avokadoo.
He ovat sinun kavereitasi. Minä olen itsenäinen yksilö, joka teen itse omat päätökseni muun muassa ruoan kotimaisuuden perusteella. Härkäpapurouhe on kotimaista.
Aikaisemman kommentin esittäjälle huomautan, että kasvissyöjätkin syövät perunoita.
Te taas ette tajua, että ketään ei kiinnosta mitä te syötte, eikä teidän pitäisi olla kiinnostuineita siitä mitä muut syö. Se ei ole tervettä.
Vierailija kirjoitti:
Kyse ei ehkä ole niinkään luulosta kuin vähättelevästä stereotypiasta, vähän niinkuin ajatellaan, että sekasyöjät syövät vain lihaa ja perunaa ja viljaa, eikä kukaan sekasyöjä koske siihen kasvissyöjän soijaan pitkällä tikullakaan, vaikka aika monet sekasyöjät oikeasti syö myös sitä kasvisruokaa liharuokien ohella, eikä täysin vegaaninen ruokakaan ole mikään kirosana.
Mitä on vispipuuro?
Mitä on perunamuusi?
Mitä on leipä?
Mitä ovat viljat?
Noista jokaisen voi luokitella kasvisruoaksi. Soijaa ei ole kenenkään pakko syödä. Yleensä todella harvat soijalle allergiset saavat reaktioita soijalesitiinistä. Suomessa on vähän vaihtoehtoja, joissa soijalesitiini on korvattu auringonkukkalesitiinillä.
Kyllä je suurimmaksi osaksi ovat tofun kimpussa. YÖK!
Vierailija kirjoitti:
Kyse ei ehkä ole niinkään luulosta kuin vähättelevästä stereotypiasta, vähän niinkuin ajatellaan, että sekasyöjät syövät vain lihaa ja perunaa ja viljaa, eikä kukaan sekasyöjä koske siihen kasvissyöjän soijaan pitkällä tikullakaan, vaikka aika monet sekasyöjät oikeasti syö myös sitä kasvisruokaa liharuokien ohella, eikä täysin vegaaninen ruokakaan ole mikään kirosana.
On kasvissyöjiä, jotka syövät kasvisten lisäksi joko maitotuotteita tai kananmunia tai molempia. On vegaaneja, jotka eivät syö mitään muita kuin kasvikunnan tuotteita.
Lisään vielä, että näen punaista aina kun ruokavalioista keskusteltaessa joku tulee syyttämään jokaisen kasvissyöjän syövän soijaa ja avokadoja. Eikö tule mieleen, että osa voi olla allergisia soijalle?