Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Monikos teistä av.mammoista osaa keittää

Vierailija
20.01.2014 |

perinteistä pannukahvia?

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä. Osaan keittää myös saippuaa ja punamultaa.

Vierailija
2/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hep!

 

Lapsuudessa opittu taito. Suodatettu kahvi on kyllä paljon parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö sekin yhdessä vaiheessa julistettu vaaralliseksi?

Vierailija
4/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?

Vierailija
5/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa, enkä ole tainnut koskaan semmoista edes juoda. t. av-mamma vuosimallia 1974

Vierailija
6/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moniko käyttää keittäessään kahvinselvikettä? Mummu käytti aina, mitähän lienee ollut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]

Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?

[/quote]

Taitaa mennä retkeilijöille nuotiokahviin toi pannukahvi?

Vierailija
8/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]

Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?

[/quote]

 

 

Juu kaupoista löytyy, mutta tarkoitin nyt ihan pannussa keittämistä en kahvinkeittimessä:)ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No niin tarkoitin minäkin.

Vierailija
10/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyisin osaan. Tein kotihoitoon keikkaa opiskelijana ja aika monella vanhuksella oli vain kahvipannu. Ei muuta kuin omalle isoäidille soittoa ja neuvoja kyselemään :)

T. vm -86

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]

Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?

[/quote]

 

Perkolaattorilla kahvinsa valmistavat käyttävät myös pannujauhatusta.

Vierailija
12/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko  pestä pannu ja aloittaa alusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:32"]

Hep!

 

Lapsuudessa opittu taito. Suodatettu kahvi on kyllä paljon parempaa.

[/quote]

Voi, minun mielestä just toisinpäin, kahvipannulla keitetty on parempaa :)
Sitä saa nykyään enää niin harvoin...

Vierailija
14/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En juo kahvia joten en ole kokenut tarvetta perehtyä kuin kahvinkeittimeen, vieraat saavat tyytyä suodatinkahviin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, olin lukioaikana Saksassa vaihdossa ja siellä perhe joi vain pannukahvia.

Vierailija
16/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:48"]

Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko  pestä pannu ja aloittaa alusta.

[/quote]

Tota vois muuten soveltaa varmaan ihan suodatinkahviinkin? Vähän lisää kahvia edellisen pussin joukkoon, kyllä siitä varmaan hönkää irtois toiseenkiin pannulliseen?

Vierailija
17/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan, mökillä keitettiin ennen pannukahvi ja kotona joskus. Mutta en kyllä anna 5 min kiehua, vaan keitän kahvin "ylös" 1-3 kertaa ja sitten saa selvitä tuon viitisen minuuttia.

Vierailija
18/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä kysymystä, mitä osaamista siinä on?

Kyllä osaan useammallakin eri tavalla riippuen olosuhteista: kotikeittiössä, nuotiolla metsässä, autossa ...

Vierailija
19/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:48"]

Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko  pestä pannu ja aloittaa alusta.

[/quote]

 

Ei helvetissä. Summpiahan sinä teet paitsi sillä ensimmäisellä kerralla.

 

Kahvinporot laitetaan kiehuvaan veteen ja kiehautetaan - ei keitetä.

Annetaan hautua hetken niin että porot laskeutuvat, selvitetään nokka ja se on siinä.

 

 

 

Vierailija
20/37 |
20.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:44"]

[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]

Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?

[/quote]

 

Perkolaattorilla kahvinsa valmistavat käyttävät myös pannujauhatusta.

[/quote]

 

Mikä on perkolaattori?