Monikos teistä av.mammoista osaa keittää
Kommentit (37)
Hep!
Lapsuudessa opittu taito. Suodatettu kahvi on kyllä paljon parempaa.
Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?
En osaa, enkä ole tainnut koskaan semmoista edes juoda. t. av-mamma vuosimallia 1974
Moniko käyttää keittäessään kahvinselvikettä? Mummu käytti aina, mitähän lienee ollut?
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]
Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?
[/quote]
Taitaa mennä retkeilijöille nuotiokahviin toi pannukahvi?
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]
Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?
[/quote]
Juu kaupoista löytyy, mutta tarkoitin nyt ihan pannussa keittämistä en kahvinkeittimessä:)ap
Nykyisin osaan. Tein kotihoitoon keikkaa opiskelijana ja aika monella vanhuksella oli vain kahvipannu. Ei muuta kuin omalle isoäidille soittoa ja neuvoja kyselemään :)
T. vm -86
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]
Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?
[/quote]
Perkolaattorilla kahvinsa valmistavat käyttävät myös pannujauhatusta.
Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko pestä pannu ja aloittaa alusta.
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:32"]
Hep!
Lapsuudessa opittu taito. Suodatettu kahvi on kyllä paljon parempaa.
[/quote]
Voi, minun mielestä just toisinpäin, kahvipannulla keitetty on parempaa :)
Sitä saa nykyään enää niin harvoin...
En juo kahvia joten en ole kokenut tarvetta perehtyä kuin kahvinkeittimeen, vieraat saavat tyytyä suodatinkahviin.
Osaan, olin lukioaikana Saksassa vaihdossa ja siellä perhe joi vain pannukahvia.
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:48"]
Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko pestä pannu ja aloittaa alusta.
[/quote]
Tota vois muuten soveltaa varmaan ihan suodatinkahviinkin? Vähän lisää kahvia edellisen pussin joukkoon, kyllä siitä varmaan hönkää irtois toiseenkiin pannulliseen?
Osaan, mökillä keitettiin ennen pannukahvi ja kotona joskus. Mutta en kyllä anna 5 min kiehua, vaan keitän kahvin "ylös" 1-3 kertaa ja sitten saa selvitä tuon viitisen minuuttia.
En ymmärrä kysymystä, mitä osaamista siinä on?
Kyllä osaan useammallakin eri tavalla riippuen olosuhteista: kotikeittiössä, nuotiolla metsässä, autossa ...
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:48"]
Osaan, mummon reseptin mukaan. Lauantaina illalla pestään kahvipannu. Sunnuntaina aamulla pannuun pannaan vettä, joka kuumennetaan kiehuvaksi, lisätään kahvinporoja ja annetaan kiehua 5 minuuttia. Sitten kahvi saa seistä ja selvitä hetken. Juomisen jälkeen pannua ei tyhjennetä, vaan seuraavalla kahvihetkellä lisätään vettä ja poroja ja keitetään taas. Näin jatketaan, kunnes poroja on niin paljon, että keittäminen käy vaikeaksi. Sitten on taas pakko pestä pannu ja aloittaa alusta.
[/quote]
Ei helvetissä. Summpiahan sinä teet paitsi sillä ensimmäisellä kerralla.
Kahvinporot laitetaan kiehuvaan veteen ja kiehautetaan - ei keitetä.
Annetaan hautua hetken niin että porot laskeutuvat, selvitetään nokka ja se on siinä.
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:44"]
[quote author="Vierailija" time="20.01.2014 klo 13:34"]
Varmaan muuten aika monikin keittää, koska sitä kaupoista aina löytyy?
[/quote]
Perkolaattorilla kahvinsa valmistavat käyttävät myös pannujauhatusta.
[/quote]
Mikä on perkolaattori?
Minä. Osaan keittää myös saippuaa ja punamultaa.