Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

maitoallergia ja homogenoimaton maito...

23.07.2006 |

Muutamaan otteeseen olen lukenut että homogenoimaton maito onkin käynyt maitoallergiselle. Meillä tyttö kohta kolme vuotta, saanut maidosta anafylaktisen reaktion. Viimeisimmästä vahinkoaltistuksesta on jo yli puolivuotta. Uskaltaisikohan kokeilla luomumaitoa? Onko kokemuksia?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
23.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maito on vahva allergeeni ja lapsellasi on ollut anafylaksiaa.



Meillä alkoi käymään homogenoimaton alle 2-vuotiaana. Valvotulla altistuksella aloitettiin.

Vierailija
2/11 |
25.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

korkeintaan käteen maitoa sipaisemalla, mutta mitenköhän altistukseen pääsee? Lääkärit eivät ainakaan meillä päin tiedä tuon taivaallista koko homogenointi asiasta.



Tässä linkki maitotauti sivulle:





kotisivu.dnainternet.net/taunotu/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
25.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienillä allergikoilla voi ruokia kokeilla puolen vuoden välein, mutta isommilla allergikoilla (yli 2v.), kokeiluja tehdään yleensä 1-2 vuoden välein.



Haluaisin myös muistuttaa tässä välissä, että vaikka jotkut maitoallergikot sietävät homogenoimattomia maitotuotteita, isolla osalla maitoallergisista on täysin saman tekevää, onko maito homogenoitu vai ei, reaktio tulee silti. Maitoallergian lähtiessä parantumaan on kyllä ihan tavallista, että alkuun sopivat vain luomu- tai hylatuotteet, niillä kannattaa siis joka tapauksessa maidon testausta aloitella. Eikä voi pitää itsestään selvänä, että jos luomut käy, kaikki käy.

Vierailija
4/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meille ei ikinä ole käyneet myöskään hyla tuotteet vaan vika on vain ja ainoastaan homogenoinnissa. Homogenointi aiheuttaa myös juuri esim. laktoosi-intoleranssia.



Homogenointi on hirvittävä virhe maidon käsittelyssä ja suurin osa maitoallergikoista voisi juoda luomua aivan huoletta. Meillä paraneminen alkoi heti ja oli aivan hämmästyttävää!



Käykää ihmeessä lukemassa noilta maitotauti-sivuilta asiasta; ovat aivan erinomaiset!

Vierailija
5/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

...eli anafylaksia on, kuten varmaan itsekin tiedat, hengenvaarallinen reaktio enka ainakaan mina uskaltaisi altistaa ilman laakarin valvontaa, olosuhteissa joissa voi saada tehohoitoa jos tarve vaatii.



Minun on myos vahan vaikea uskoa etta jos maitoproteiiniallergiasta on kysymys (koska laktoosi-intoleranssia tuo anafylaksia tuskin on) etta homogenointi vaikuttaisi sita tai tata, koska ne proteiinit ovat siina joka tapauksessa.

Vierailija
6/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

m@p:

suurin osa maitoallergikoista voisi juoda luomua aivan huoletta.

Aika vahvoja sanoja, mietin vain mihin perustat tämän mielipiteesi? Se, että sinun lapsellesi käyvät luomumaitotuotteet, ei todellakaan tarkoita sitä, että niin olisi kaikkien kohdalla, ei edes suurimman osan. Jos näin olisi, niin suurin osa maitoallergikoistahan käyttäisi luomutuotteita! Ja toisekseen, jos vain homogenointi on se ongelma eikä maidon proteiini, eihän oikeastaan voida puhua maitoallergiasta sanan varsinaisessa merkityksessä?

Anteeksi, että ärsyynnyn, ymmärrän myös sinun tarkoittavan hyvää ja halusi jakaa kokemanne iloinen asia, mutta ei pitäisi esittää omia kokemuksiaan yleisenä totuutena. Allergiat ovat täysin yksilöllisiä, mikä sopii yhdelle, ei todellakaan sovi toiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitoallergiassa ollaan allergisia maidon proteiinille. Osa ihmisistä sietää vain homogenoimatonta maitoa, mutta tällöin he eivät ole allergisia maidon proteiinille. Sellaista kuin allergiaa homogenoidulle maidolle ei ainakaan vielä tunneta.



Tiedän allergisia lapsia, joilla maitoallergia on alkanut parantumaan niin, että sietävät ensin homogenoimatonta, hapanmaitotuotteita tai hylaa. Kuin myös ei-maitoallergisia, joille on alusta asti käynyt maito em. muodossa muttei homogenoituna.

Vierailija
8/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään leivoin tavallista pullaa, tyttö käväsi keittiössä enkä tiedä mitä maistoi, en nähnyt että olisi mitään syönyt. Yhtäkkiä oli nokkosrokko koko kasvojen alueella ja silmät punaiset ja vetiset ja nenä vuoti. Henki myös vähän ahtaalla. Onneksi zyrtec-tipat auttoivat nopeasti. Eipähän tarvi taas haaveilla altistuksista vähään aikaa... vähä masentaa... Tosin en tiedä aiheuttiko reaktion maito, muna vai viljat, kaikille allerginen. Ennen ainakaan ei ole reagoinut minun leipoessa esim. jauhonpölyyn tai muuten kananmunaan. Olen kuullut että on niinkin allergisia ettei voi olla samassa keittiössä leivottaessa. Onko kokemusta, paheneeko allergiat? tyttö nyt 2v9kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
26.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan teillä muuten Epipen kotona olemassa varalla? Niiden päiväykset kannattaa tarkistaa välillä, menevät nimittäin usein vuoden sisään hankinnasta vanhaksi, ellei aiemminkin.



Mitä tuohon leipomisasiaan tulee, niin kannattaa tulevaisuudessa leipoa vain niin, ettei lapsi pääse lähellekään keittiötä, pitää ovi kiinni, jos sellainen on ja siivota sekä tuulettaa erittäin hyvin jälkeenpäin. Jotkut ovat niin herkkiä, että reagoivat tosiaan jo sille, kun oleskelevat samoissa tiloissa, joissa on esim. jauhopölyä tai kananmuna rikotaan.



Oireilu ruoille usein muuttuu iän myötä, joillakin valitettavasti ärhäköityykin. Ja jos käytät kotona normaalisti mm. vehnää ja kananmunia, lapsesihan on todennäköisesti altistunut niille ilman kautta. Tämä leipomiskerta saattoi olla se, joka pisti kupin nurin ja oireet tosiaan saattoi tulla mistä vain noista mainitsemistasi. Joskus harvoin tilanne voi olla niin paha, että joudutaan rajoittamaan tai kokonaan jättämään pois kotona tiettyjen ruokien käyttö. Nämä olisi jo asioita, joista kannattaa lääkärin kanssa keskustella, mikä on viisain toimintatapa.

Vierailija
10/11 |
27.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

käy lukemassa sieltä maitotauti-sivuilta, en jaksa kaikkea homogenoinnin vaikutuksia edes selostaa.



En todella ole ainut, joka tämän asian on huomannut. Meillä se apu oli niin merkittävä, että sen takia toitotan tästä asiasta niin suureen ääneen. ;-) Homogenointi ilmeisesti vaikuttaa myös maidon valkuaiseen, näin luin jostain. Just tämän " maitotaudista" kertova TH Raija Tukkisen neuvolassa ei ole ensimmäistäkään lähetettä laitettu maitoallergiatutkimuksiin tai siis niihin apteekin korvikkeisiin ei ole ollut tarvetta, kun hän neuvoo ihmisiä juomaan luomua. Minusta se jo kertoo aika paljon asiasta!



Meillä myös oli viralliseti nimenomaan se maitoproteeniallergia ja sen takia epäilin todella paljon tätä asiaa, mutta kappas vaan kun se luomu sopi silti paremmin kuin apteekin kalliit korvikkeet. Harva saa maidosta shokin, vaan suurin osa allergikoista on ripuloivia, huutavia, ihottumaisia lapsia ja noissa tapauksissa luomua voisi hyvin kokeilla. Eikä siis vaan maitoa, vaan kaikki maitotuotteet pitää vaihtaa homogenoimattomiin. Itsellänikin näin aikuisena loppui ihon kuivuus, silmäluomien kutina, poskionteloiden turvotus mm.



Maito kun pilaa suoliston, niin lapsi allergisoituu vaikka " pienille kiville" . Näin kävi meillä ja sopivat ruoka-aineet olivat yhden käden sormilla laskettavissa. Elämä moniallergisten lasten äitinä oli helvettiä suoraan sanottuna, sairastuin uupumukseen, josta suurin kiitos allergioille ja jos omat kokemukseni auttavat edes yhtä äitiä, niin olen enemmän kuin iloinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
31.07.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kyllä tietoinen tuosta homogenointiasiasta ja sen vaikutuksista. Siitä ei nyt olekaan kysymys enkä missään nimessä tarkoita vähätellä sitä, vaan kiukuttelen tässä tuota asian esittämistapaa. Ihmiset tietävät allergioista hyvin vähän, minkä lisäksi niitä vähätellään usein rankastikin ja tuollaiset " kyllä luomumaito sopii melkein kaikille allergisillekin" -tyyliset kommentit tekevät vain hallaa ja ongelmia oikeasti allergioiden kanssa painiville. Ne menevät samaan kategoriaan " eihän perunalle kukaan ole allerginen" ja " kai nyt vähän voi syödä" -juttujen kanssa. Omia kokemuksia voi, saa ja kannattaakin jakaa, aina niistä joku voi hyötyä, mutta niitä ei pitäisi esittää yleisenä totuutena, vaan nimenomaan omana kokemuksena. Nämä asiat ovat täysin yksilöllisiä eikä yhtä ainoaa totuutta ole olemassakaan.



Oma lapseni on paitsi laaja-alaisesti ruoka-allerginen, myös eläin-, siitepöly- ja homeallerginen sekä lisänä aika hankalahoitoinen astma. Tiedän siis todella, mitä tämä elämä on ja kuinka vaikeaa sekä uuvuttavaa se voi olla.



Lämmintä loppukesää!:-)