Syöttekö sikaa?
Katsotteko mistä ostamanne sianliha on peräisin?
http://lapinakyvyytta.lihatiedotus.fi/
Kertooko tuo ''lihatiedotus'' teille mitään? Tiedättekö esimerkiksi mikä merkitys saparolla tai sen puuttumisella on sian hyvinvoinnille. Tai mikä on porsitushäkki?
Itse alan ammattilaisena haluan suosia luomua, tai ainakin kotimaista! Kaikki raha kotiinpäin ja possuillekkin parempi hyvinvointi ennen pöytään päätymistä.
Kommentit (15)
Harvoin tulee syötyä, jouluna ja joskus kinkkuleikettä leivän päällä. En oikein tiedä miksi sianliha ei maistu, mikään periaatteellinen juttu tämä ei mulle ole.
Hiukan hymyilyttää että sianlihaa sanotaan possuksi tai porsaaksi. Possunfilee :D rypsiporsas on myös luotaantyöntävä sana, rypsi rypsinä ja liha lihana.
Vittuillakseni syön. Koska ählyt ja vegaanipunavihermädättäjät ei syö.
Ja onhan se hyvää, rupes tekeen pekonia mieli.
[quote author="Vierailija" time="03.01.2014 klo 12:43"]
Vittuillakseni syön. Koska ählyt ja vegaanipunavihermädättäjät ei syö.
Ja onhan se hyvää, rupes tekeen pekonia mieli.
[/quote]
Maistuuko paremmalta, kun syödessä tietää vittuilevansa? Mutta tiedätkö sitä, että ne inhokkisi eivät tiedä, että siellä se juuri nyt syö sikaa? Jos sinulla on parveke, voisit sieltä käydä ennen ateriaa karjumassa että nöf nöf. Siitä saisivat, mokomat hipit ja vääräuskoiset.
En syö sikaa, kuten en muutakaan lihaa. Nimenomaan aloittajan linkkaaman sivuston kaltaiset pääosin julkisrahoitteiset liha-alan imagokampanjat olivat syy, joka sai minut siirtymään kasvispainotteiseista ruokailusta kasvissyöntiin. Tuonkin aloittajan mainitseman kampanjan tekemiseen on käytetty noin kaksi miljoonaa euroa EU-rahaa ja suomalaisten veronmaksajien rahaa, vaikka suomalaisten terveyden kannalta lihansyöntiä pitäisi selvästi vähentää, ei lisätä. Sitten julkinen terveydenhuolto hoitaa liiasta lihansyönnistä aiheutuneita terveysongelmia. Puhumattakaan siitä, että uuden Lastensairaalan rakentamiseen veroeuroja ei riitä, mutta lihakampanjointiin totta kai!
Olen hyvin keskivertosuomalainen, siis syön. Kinkkua leivän päälle, sika-nautajauhelihaa, porsaankyljyksiä ja -filettä, joulukinkkua... Röh :)
Hyvin harvoin, koska en erityisemmin pidä nasun mausta. Jouluna syön kinkkua ja muulloin vain satunnaisesti. (kannatan sitä, että jos mitä tahansa eläintä kasvattaa ravinnoksi, eläimille annetaan riittävän hyvät olosuhteet.)
Syön kyllä enkä tarkkaile tai tutki sitä sen enempää. Possunfile on herkkuani, helppo ja nopea valmistaa, takuumurea.
Syön sikaa erittäin harvoin, koska se maistuu lähinnä ohrapuurolta. Niille voisi varmaan vaihteeksi syöttää rehuna jotain muutakin kuin ohramössöä.
Syön parmankinkkua, muuten ei juuri possua tule syötyä. Italiastahan tuo tulee, ja luomuna ostan aina kun mahdollista.
Todella harvoin. Jouluna muutaman siivun kinkkua ja muuten ehkä 2-3 kertaa vuodessa. Suosin kaikessa ruuassa kotimaista ja luomua.
Syön. Kunhan se ei ole rypsipossua.