Miksi kukaan söisi tai ostaisi kalapuikkoja, kun tarjolla on suomalaisia järvikalapuikkoja? Työtä, ympäristölle hyvää ruokaa ja parempaa!
Kommentit (27)
Onko niitä järvikalapuikkoja sitten kaupoissa vai ovatko ne tukusta loppu? Kysyin niitä lähikaupasta, mutta ihmettelivät vain, ettei niitä ollut pitkään aikaan tullut.
Koska tavalliset kalapuikot ovat niin halpoja. Siksi.
Hyih, mua ällöttää nää Suomen ruskeat rapajärvet ja mudalle maistuvat kalat. Lisäksi loiset. Mulla jäis kauppaan nuo puikot :/
En tiennyt tuollaista olevankaan. Viimeksi olen syönyt kalapuikkoja koulussa. Pitää ostaa kokeiluun noita järvikalapuikkoja.
Ostaisin, jos niitä olisi saatavilla... keväällä viimeksi löytyi lähikaupan hyllyltä. Pitkään oli hyllypaikka tyhjänä, mutta nyt se oli ihan kokonaan poistunut.
Koska turska maistuu paremmalle kuin särki tai hauki.
Suomalainen ruoka on liian kallista. Ulkomalaisia kalapuikkoja saa jopa kolmekertaa enemmän samalla rahalla. Moni söisi enemmän kotimaista, jos ruuan hintaa pudotettaisiin 40-50 % nykyisestä ökytasosta.
Ne on tosi hyviä, parempi kuorrutus ja vaikuttaa terveellisemmältä ainesosaluettelolta.
Ja kuka ei tiedä, että turska on täynnä loisia. Mieluummin luotan suomalaiseen hygieniaan kuin johonkin thaimaalaiseen.
Lapseni eivät suostu syömään niitä parempia! Joskus harvoin on ruokana halpoja kalapuikkoja ja muusia, kun väsynyt äiti ei jaksa panostaa. Tiedän kuitenkin suurella todennäköisyydellä, että syövät.
Vierailija kirjoitti:
Lapseni eivät suostu syömään niitä parempia! Joskus harvoin on ruokana halpoja kalapuikkoja ja muusia, kun väsynyt äiti ei jaksa panostaa. Tiedän kuitenkin suurella todennäköisyydellä, että syövät.
No mistä ne tietää syövänsä jotain eri kamaa jos et vartavasten mainosta. Sanot että sama tuote ja muutettu vähän kuorrutusta.
Vierailija kirjoitti:
Hinta
Näinpä. Suomalaisesta ruoasta saa usein maksaa moninkertaisesti muihin maihin verrattuna. Vaan todella harvoja ja valikoituja ruokia (ilmeisesti valtion tukemia?) saa kohtuuhintaan.
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen ruoka on liian kallista. Ulkomalaisia kalapuikkoja saa jopa kolmekertaa enemmän samalla rahalla. Moni söisi enemmän kotimaista, jos ruuan hintaa pudotettaisiin 40-50 % nykyisestä ökytasosta.
Tää on totta. En ole mikään rikas mutta koska meitä on vain kaksi, niin pyrin ostamaan näitä kerran viikossa, ajatellen että voivat sitten kasvattaa volyymejä ja myös laskea hintaa lopulta.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen ruoka on liian kallista. Ulkomalaisia kalapuikkoja saa jopa kolmekertaa enemmän samalla rahalla. Moni söisi enemmän kotimaista, jos ruuan hintaa pudotettaisiin 40-50 % nykyisestä ökytasosta.
Tää on totta. En ole mikään rikas mutta koska meitä on vain kaksi, niin pyrin ostamaan näitä kerran viikossa, ajatellen että voivat sitten kasvattaa volyymejä ja myös laskea hintaa lopulta.
ap
Hankala näistä sanoa. Esimerkiksi suomalaiset purkkiherneet ovat n. kolme kertaa kalliimpia kuin euroopasta tuodut vaikka tuote on täysin sama ja siten myös kysyntä. Kaikenlainen suomalainen säilykekala myös moninkertaisesti kalliimpaa kuin samasta itämerestä kalastettu vaikkapa latvialainen. Hankala se on pelkällä hyvällä tahdolla tällaista toimintaa pitää pystyssä vaikka kuinka mieluusti suomalaista suosisi :/
1,25e saa 10 paketin kalapuikkoja. Saan siis n. 3 eurolla 30kpl joka riittää perheelle kahdeks kerraks jos jokainen syö 5
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen ruoka on liian kallista. Ulkomalaisia kalapuikkoja saa jopa kolmekertaa enemmän samalla rahalla. Moni söisi enemmän kotimaista, jos ruuan hintaa pudotettaisiin 40-50 % nykyisestä ökytasosta.
Tää on totta. En ole mikään rikas mutta koska meitä on vain kaksi, niin pyrin ostamaan näitä kerran viikossa, ajatellen että voivat sitten kasvattaa volyymejä ja myös laskea hintaa lopulta.
ap
Hankala näistä sanoa. Esimerkiksi suomalaiset purkkiherneet ovat n. kolme kertaa kalliimpia kuin euroopasta tuodut vaikka tuote on täysin sama ja siten myös kysyntä. Kaikenlainen suomalainen säilykekala myös moninkertaisesti kalliimpaa kuin samasta itämerestä kalastettu vaikkapa latvialainen. Hankala se on pelkällä hyvällä tahdolla tällaista toimintaa pitää pystyssä vaikka kuinka mieluusti suomalaista suosisi :/
Tää liittyy ilmastoon. Ei herneitä koskaan voida kannattavasti kasvattaa sellaisia määriä, että hinta tulisi alemmalle tasolle kuin Euroopassa. Järvikalaa taas riittää "roskaksi" asti, kysyntää pitää saada lisää.
https://www.foodie.fi/entry/apetit-200g-kotimaiset-jarvikalapui/6430104…
Gluteeniton, sisältää myös suomalaista juustoa ja kermaa. :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen ruoka on liian kallista. Ulkomalaisia kalapuikkoja saa jopa kolmekertaa enemmän samalla rahalla. Moni söisi enemmän kotimaista, jos ruuan hintaa pudotettaisiin 40-50 % nykyisestä ökytasosta.
Tää on totta. En ole mikään rikas mutta koska meitä on vain kaksi, niin pyrin ostamaan näitä kerran viikossa, ajatellen että voivat sitten kasvattaa volyymejä ja myös laskea hintaa lopulta.
ap
Hankala näistä sanoa. Esimerkiksi suomalaiset purkkiherneet ovat n. kolme kertaa kalliimpia kuin euroopasta tuodut vaikka tuote on täysin sama ja siten myös kysyntä. Kaikenlainen suomalainen säilykekala myös moninkertaisesti kalliimpaa kuin samasta itämerestä kalastettu vaikkapa latvialainen. Hankala se on pelkällä hyvällä tahdolla tällaista toimintaa pitää pystyssä vaikka kuinka mieluusti suomalaista suosisi :/
Tää liittyy ilmastoon. Ei herneitä koskaan voida kannattavasti kasvattaa sellaisia määriä, että hinta tulisi alemmalle tasolle kuin Euroopassa. Järvikalaa taas riittää "roskaksi" asti, kysyntää pitää saada lisää.
Älä kehtaa. Herneitä kasvatetaan suomessa eläinten rehuksi asti. Kuivat herneet maksavat kaupassa noin euron kilo. Vai onko se joku selvästi huonommin kasvava lajike mikä purkkeihin menee? Epäilen.
Kiitos vinkistä!
Kannattaa testata myös niitä järvikalasäilykkeitä! Ovat oikein hyvä kotimainen vastike riistokalastetulle tonnikalalle.
Apehdin mieluummin naudan filettä.