Kauanko imellytät perunalaatikkoa?
Imelletty perunalaatikko vuorossa ja siirsin kattilan lämpimään uuniin jossa mössö saa nyt imeltyä muutaman tunnin, ehkä 5h..
Josko näin tulisi onnistuneempi lopputulos, tätä ennen imellyttänyt peräti yön yli liedellä, mutta ei ole tullut toivomaani lopputulosta, liekö ollut liian kylmässä tiedä.
Kommentit (2)
Imeltymisaika riippuu soseen lämpötilasta.
65 asteinen sose imeltyy 2-3 tunnissa
60 asteinen sose imeltyy 8-15 tunnissa
55 asteinen sose imeltyy30-50 tunnissa. Sose ehtii usein pilaantua.
50 asteinen sose imeltyy 50-150 tunnissa. Sose ehtii usein pilaantua.
Tönkkösose jää usein imeltymättä. Vesi on tärkeä imeltymisen nopeuttaja. Soseeseen ei saa lisätä mitään muuta kuin kuumaa vettä.
Suola ja rasva hidastaa tai estää ikokonaan imeltymisen.
Sose tulee jäähdyttää ennen jauhojen lisäämistä 71-76 asteiseksi. Kuumemmassa jauhot menettää imeltymistehon. Tämä on erittäin tärkeää, mutta jostain syystä jätetään ohjeissa mainitsematta.
Koko yön, 10-13h. Sähköuunissa. Tässä hirmu hyvä resepti, jossa selitetään tuo imellyttäminen
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/41984/Imelletty%20hämäläinen%20perinteinen%20perunalaatikko%20eli%20-tuuvinki/