Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Espanjassa/Italiassa matkustaneet, onko teistäkin pitsat järjettömän hyviä siellä?

Vierailija
29.09.2020 |

Minusta on. Otin Roomassa perunapitsan ja oli ihan mielettömän hyvää.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Roomassa olen syönyt yhden pitsan. Eipä se ollut lainkaan huono. Muutenkin siellä oli järkyttävän hyvää ruokaa ja viinejä. Voisin mennä Italiaan uudestaan vain syömään.

Vierailija
2/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohjois-Italiassa (ei turistialueilla) on jäätävän hyvää ruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa on olen syönyt yhden parhaimmista pitsoista siihen saalla syödyistä pitsoista. Tästä on kylläkin lähemmäs 10v sitten, jolloin pitsatarjonta oli pelkkää karvakättä asuinmaassani, myös varmaan Suomessa. Sittemmin, tai nykyisin, olen syönyt loistavaa pitsaa niin Helsingissä kuin esim. Tel Avivissa.

Pitää muistaa, että Italistakin saa karvakäsipitsoja siinä missä muuallakin.

Vierailija
4/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

On. Enkä ymmärrä mistä ero johtuu. Sain Pohjois-Italiassa esimerkiksi kerran pizzaa, jossa oli perunaa ja salviaa. Yritin tehdä samanlaista kotona, ostin aitoja 00-jauhoja, kohotin viileässä yön yli jne, mutta peruna-salviapizza oli vaan vähän tylsän makuinen silti.

Vierailija
5/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Roomassa olen syönyt elämäni surkeimman pitsan. Käytännössä pelkkä vehnäjauholätty, jossa hentoinen sipaus pyrettä ja oliko himpun ehkä juustoa päällä. Rutosti basilikaa (kuivattua, purkista) joka kruunasi kokonaisuuden lääkkeellisen kitkeräksi. Hinta oli suolainen. Varsinainen turistihuijaus. Opetti arvostamaan laadukkaita suomalsipitsoja, joissa täytettä.

Vierailija
6/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus on. Etenkin silloin kun täytteet ovat tuoreita. esim. vasta merestä pyydettyjä, eikä mitään pakasteessa nuhjaantuneita. 

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon matkustanut paljon Italiassa. Muunmuassa Roomassa, Napolin seudulla ja siitä alaspäin ja saarilla. Ja jos jostakin oon jotain mieltä niin siitä et se Italiainen ruoka on aivan järkyttävää. Kauhea jauhopöhö kolmen viikon jälkeen. Rasvaista öljyä. Mistään ei tunnu saavan raikkaita ruokaisia salaatteja. No, rantakahviloista yleensä löytyy herkullisia merenelävistä koostettuja salaatteja mutta siinäpä se onkin. Vatsa resdu kovilla aina kun sille menee. Mä en siis arvosta Italiaista ruokaa kovin korkealle. Maata kyllä rakastan ja niitä viinejä ❤️. Mun suosikkini on kreikkalainen keittiö ja oon aina ihan myyty kun pääsen Kreikkaan. Stifadot, mussakat sunmuut vasta kalastetut merenelävät. Oi kun tulee ihan ikävä.

Vierailija
8/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan siellä tyypillisesti parempia patongit ja kaikki muut vastaavat vehnästä tehdyt tuotteet, mutta on niitä vastaavia alkanut jo saada Suomestakin. Jotkut pitseriat käyttääkin tuotuja jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On. Enkä ymmärrä mistä ero johtuu. Sain Pohjois-Italiassa esimerkiksi kerran pizzaa, jossa oli perunaa ja salviaa. Yritin tehdä samanlaista kotona, ostin aitoja 00-jauhoja, kohotin viileässä yön yli jne, mutta peruna-salviapizza oli vaan vähän tylsän makuinen silti.

Joskus katoin jotain dokkaria pizzanpaistajasta ja se luetteli lukuisia nyansseja jotka siinä voi mennä pieleen.

En kyllä kovin suurella intensiteetillä laittanut asioita korvan taakse, vaan vain viihteenä. 

Zinc

Ehkä sitten jos joskus saa pihaan pizzauunin, niin tutkitaan tätä asiaa vähän tarkemmin.

Vierailija
10/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Roomassa olen syönyt elämäni surkeimman pitsan. Käytännössä pelkkä vehnäjauholätty, jossa hentoinen sipaus pyrettä ja oliko himpun ehkä juustoa päällä. Rutosti basilikaa (kuivattua, purkista) joka kruunasi kokonaisuuden lääkkeellisen kitkeräksi. Hinta oli suolainen. Varsinainen turistihuijaus. Opetti arvostamaan laadukkaita suomalsipitsoja, joissa täytettä.

Joo turistinähtävyyksien lähellä on todella paljon ihan silkkoja huijauspaikkoja joissa tarjotaan ala-arvoista ruokaa kalliilla hinnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä Saarioisen jauhelihalätty nuo lyö mennen tullen.

t. Rauno-52

Vierailija
12/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

On todellakin. Eikä vain pizza ole hyvää vaan kaikki ruoka, siis italialainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä Saarioisen jauhelihalätty nuo lyö mennen tullen.

t. Rauno-52

On oikeasti kova tuote tuo kuralätty!

Vierailija
14/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä oon matkustanut paljon Italiassa. Muunmuassa Roomassa, Napolin seudulla ja siitä alaspäin ja saarilla. Ja jos jostakin oon jotain mieltä niin siitä et se Italiainen ruoka on aivan järkyttävää. Kauhea jauhopöhö kolmen viikon jälkeen. Rasvaista öljyä. Mistään ei tunnu saavan raikkaita ruokaisia salaatteja. No, rantakahviloista yleensä löytyy herkullisia merenelävistä koostettuja salaatteja mutta siinäpä se onkin. Vatsa resdu kovilla aina kun sille menee. Mä en siis arvosta Italiaista ruokaa kovin korkealle. Maata kyllä rakastan ja niitä viinejä ❤️. Mun suosikkini on kreikkalainen keittiö ja oon aina ihan myyty kun pääsen Kreikkaan. Stifadot, mussakat sunmuut vasta kalastetut merenelävät. Oi kun tulee ihan ikävä.

Italialainen kotiruoka on kyllä todella hyvää ja kevyttäkin. Siellä syödään keskimäärin kilon verran kasviksia päivässä, se kertoo jo jotain. Olen asunut Italiassa ja laihduin siellä paljon. 

Ravintolaan sitten mennään yleensä syömään pitkän kaavan mukaan ja raskaasti. Eipä arkena kotona käytännösä kukaan vedä ensin alkupaloja (antipasti), sitten risottoa tai pastaa (primo) ja sitten pihviä tai kalaa ja perunaa tai muita kasviksia, ja jälkkäri päälle. Useimmat ei aamulla ota kuin maitokahvin (cappuccino tai macchiato) ja nuo aterian kaksi muuta osaa on jaettu niin että pasta tai risotto on lounaalla ja liha-kasvisruoka päivällisenä. Ei välipaloja, jälkkäri vain päivällisellä ja se on hedelmä. Moni istumatyöläinen myös syö ruokaisia salaatteja tai täytettyjä voileipiä lounaaksi eikä ollenkaan pastaa tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos osaa hakeutua paikallisiin ravintoloihin, jossa pasta ja leipä tehdään käsin. Siellä ruoka on taivaallista. Turistirysissä sitten huonompaa.

Tiramisu, oliiviöljy, balsamico ja gelaatto ovat taivaallisia Italiassa.

Vierailija
16/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä oon matkustanut paljon Italiassa. Muunmuassa Roomassa, Napolin seudulla ja siitä alaspäin ja saarilla. Ja jos jostakin oon jotain mieltä niin siitä et se Italiainen ruoka on aivan järkyttävää. Kauhea jauhopöhö kolmen viikon jälkeen. Rasvaista öljyä. Mistään ei tunnu saavan raikkaita ruokaisia salaatteja. No, rantakahviloista yleensä löytyy herkullisia merenelävistä koostettuja salaatteja mutta siinäpä se onkin. Vatsa resdu kovilla aina kun sille menee. Mä en siis arvosta Italiaista ruokaa kovin korkealle. Maata kyllä rakastan ja niitä viinejä ❤️. Mun suosikkini on kreikkalainen keittiö ja oon aina ihan myyty kun pääsen Kreikkaan. Stifadot, mussakat sunmuut vasta kalastetut merenelävät. Oi kun tulee ihan ikävä.

Italialainen kotiruoka on kyllä todella hyvää ja kevyttäkin. Siellä syödään keskimäärin kilon verran kasviksia päivässä, se kertoo jo jotain. Olen asunut Italiassa ja laihduin siellä paljon. 

Ravintolaan sitten mennään yleensä syömään pitkän kaavan mukaan ja raskaasti. Eipä arkena kotona käytännösä kukaan vedä ensin alkupaloja (antipasti), sitten risottoa tai pastaa (primo) ja sitten pihviä tai kalaa ja perunaa tai muita kasviksia, ja jälkkäri päälle. Useimmat ei aamulla ota kuin maitokahvin (cappuccino tai macchiato) ja nuo aterian kaksi muuta osaa on jaettu niin että pasta tai risotto on lounaalla ja liha-kasvisruoka päivällisenä. Ei välipaloja, jälkkäri vain päivällisellä ja se on hedelmä. Moni istumatyöläinen myös syö ruokaisia salaatteja tai täytettyjä voileipiä lounaaksi eikä ollenkaan pastaa tms.

No sepä siinä onkin että monta viikkoo turistina ollessa joudut täysin ravintolaruoan armolle.

Vierailija
17/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turistikohteissa pizzat on mitä sattuu mutta on myös todella hyviä paikkoja. Pitää vaan seurata missä paikalliset käy.

Oma lempparipizzeria löytyy Astista

Vierailija
18/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

se on se turistiharha. suomessa ostatte tietenkin halvimpia karvakäsipitsoja? 

Vierailija
19/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ananas puuttuu pizzasta Italiassa, huonompi homma. Italo korvaa senkin jauhoilla.

Vierailija
20/20 |
29.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turun kauppahalli pizzeria 460 o . Parhaat pizzat.

No Roomassakin oli hyviä. Espanjassa ei tullut hyviä vastaan, mutta iso maahan se on. Voi niitä jossain olla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän neljä