Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Omenahilloa keittäneille kysymys!

Vierailija
26.09.2020 |

Millaisessa kattilassa ja mistä omenalajikkeeesta teette?

Oletko tehneet kerroskattilassa?

Teräskattilassa palaa helposti pohjaan. Se on ärsyttävää. Tein eilen kerroskattilassa ja se oli siellä 3 tuntia. Tein 2 satsia.

En oo tyytyväinen. Tänään siirsin jääkaapista pakastimeen ja huomasin että omananpalaset olivat erottuneet pinnalle ja alaosassa oli pelkkää lientä/mehua.

Teflonpinnoitettua kattila en mielelläni käyttäisi, kun siitä irtoaa sitä teflonia.
Miten teette omenahilloa.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Vierailija
2/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai niin se lajike. Yleensä teen valkrakuulaasta, mutta tänä vuonna en saanut yhtään valkrakuulaasta, joten oli pakko käyttää kaneliomenaa. (sehän ei ole hyvä hillo-omena, mutta olen kyllä aiemmin saanut kunnollista hilloa tavallisessa kattilassa pidemmällä kehittämisellä)

Oletteko onnistuneet kwrroskatrilalla hillon tekemisessä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Kertoisitko tarkemmin. Kiinnostavaa!

Laitatko vettä lainkaan. Kauanko on uunissa ja missä asteessa? Paljonko laitat sokeria?

Vierailija
4/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Outoa että palaa pohjaan. Liian kova kuumuus?

Ja palojen erottuminen estetään antamalla hillon jäähtyä puolisen tuntia ennen purkittamista.

Vierailija
5/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Kertoisitko tarkemmin. Kiinnostavaa!

Laitatko vettä lainkaan. Kauanko on uunissa ja missä asteessa? Paljonko laitat sokeria?

https://kokitjapotit.fi/omenahillo-uunissa/ tällä ohjeella teen yleensä :)

Vierailija
6/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä keitän omenasosetta teräskattilassa. Kaikista lajikkeista, joita saan hyppysiini.

Tunnin verran hiljaisella lämmöllä ja pienessä vedessä. Lopuksi surautan sauvasekoittimella. Jäähdytetään ja pakkaspusseihin.

Hillot on ihan liian makeita meikäläiselle, joten teen soseita pakkaseen, ilman sokeria.

Kysymys ei ollut mulle, mutta vastasin silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavan kattilassa keittelin eikä se palanut pohjaan kun hämmensin sitä.

Kokeilkaa muuten joskus laittaa omenahillokeitoksen sekaan kesäkurpitsaa (ja vähän vähemmän sokeria). Tulee ihanan kevyttä omenahilloa. Varsinkin jos ripsauttaa vähän kanelia mausteeksi.

Vierailija
8/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

pohjaan palaminen kielii liiasta kuumuudesta.. tai että liian aikaisin laitettu sokeri palaisi pohjaan?

Kolmen tunnin keittoaika? tuommosestakaan ikinä kuullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Kertoisitko tarkemmin. Kiinnostavaa!

Laitatko vettä lainkaan. Kauanko on uunissa ja missä asteessa? Paljonko laitat sokeria?

https://kokitjapotit.fi/omenahillo-uunissa/ tällä ohjeella teen yleensä :)

Tuosta ohjeesta voi sokerin määrää säätää reilusti alaspäin, jos aikoo pakastaa omenahillon.

Vierailija
10/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haet kaupasta 2 pkt hillo ja marmeladi -sokeria, sitruunan, kanelia ja inkivääriä (joko tuoretta tai jauheena). Kuorit omput, 1,5 dl vettä ja 5 l teräskattila kattila täyteen omenalohkoja. Sokeri, ripaus inkivääriä ja kanelia sekä raastettu sitruunan kuori sekaan. Keität n. 30 min, jäähdytä hiukan, kuorit vaahdon suurpiirteisesti ja soseutat sauvasekottimella muusiksi. Ikinä ei oo tullu huonoa hilloa omenalajikkeesta riippumatta tällä ohjeella. Mausteet jätät pois jos haluat, mutta sitruunaa en jättäis kuitenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Kertoisitko tarkemmin. Kiinnostavaa!

Laitatko vettä lainkaan. Kauanko on uunissa ja missä asteessa? Paljonko laitat sokeria?

https://kokitjapotit.fi/omenahillo-uunissa/ tällä ohjeella teen yleensä :)

Tuosta ohjeesta voi sokerin määrää säätää reilusti alaspäin, jos aikoo pakastaa omenahillon.

Joo näin on. 

Vierailija
12/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvi laittaa sokeria. On makeaa muutenkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Uunissa paahdettu on minusta paras, ei pala pohjaan. 

Kertoisitko tarkemmin. Kiinnostavaa!

Laitatko vettä lainkaan. Kauanko on uunissa ja missä asteessa? Paljonko laitat sokeria?

https://kokitjapotit.fi/omenahillo-uunissa/ tällä ohjeella teen yleensä :)

Kiinnostava ohje.

Taidan laittaa nuo epäonnistuneet hillot sulatusvaiheessa vielä uuniin.

Vierailija
14/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haet kaupasta 2 pkt hillo ja marmeladi -sokeria, sitruunan, kanelia ja inkivääriä (joko tuoretta tai jauheena). Kuorit omput, 1,5 dl vettä ja 5 l teräskattila kattila täyteen omenalohkoja. Sokeri, ripaus inkivääriä ja kanelia sekä raastettu sitruunan kuori sekaan. Keität n. 30 min, jäähdytä hiukan, kuorit vaahdon suurpiirteisesti ja soseutat sauvasekottimella muusiksi. Ikinä ei oo tullu huonoa hilloa omenalajikkeesta riippumatta tällä ohjeella. Mausteet jätät pois jos haluat, mutta sitruunaa en jättäis kuitenkaan.

Mutta on pakko hämmentää koko ajan että ei pala pohjaan? Siis taukoamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

pohjaan palaminen kielii liiasta kuumuudesta.. tai että liian aikaisin laitettu sokeri palaisi pohjaan?

Kolmen tunnin keittoaika? tuommosestakaan ikinä kuullut.

No siis se 3 tuntia kesti kerroskattilassa. Näemmä ei siltikään riittänyt.

Kerroskattilassahan on vettä lemmassa kattilassa, jok sitten lämmittää ylempää kattilaa, jottei se pala pohjaan.

Vierailija
16/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille erinomaisista vastuksista!

Vielä se kysymys, että onko joku onnistunut kerroskattilassa?

Vierailija
17/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse keittelen miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Aikoja en nyt muista ja kaikista pihalla kasvavista omenista sekaisin. Kolme eri lajiketta. Joskus keittelen seassa kanelitankoa. Hetken kun saa jäähtyä hillomassa, eli kun palat eivät kohoa painamisen jälkeen pintaan, voi hillon purkittaa. Vettä en läytä, sillä mehua kyllä irtoaa omenista.

Vierailija
18/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

pohjaan palaminen kielii liiasta kuumuudesta.. tai että liian aikaisin laitettu sokeri palaisi pohjaan?

Kolmen tunnin keittoaika? tuommosestakaan ikinä kuullut.

No siis se 3 tuntia kesti kerroskattilassa. Näemmä ei siltikään riittänyt.

Kerroskattilassahan on vettä lemmassa kattilassa, jok sitten lämmittää ylempää kattilaa, jottei se pala pohjaan.

Mitä tarkoitat "ei siltikään riittänyt"?

Jos tarkoitat tuota palojen erottumista, sulle on jo vastattu. Hilloa pitää jäähdyttää ennen purkittamista. Ja jos jää liian isoja paloja, ei mikään estä nopeaan surauttamasta sauvasekoittimella tasaisemmaksi. 

Järjetön keittoaika ei ole mitenkään tarpeen.

Ymmärsitkö nyt?

Vierailija
19/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

...ja siis paksupohjainen teräskattila

Vierailija
20/23 |
26.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein pelkästään mehua Mehu-Maijalla. En lisännyt yhtään sokeria.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi kaksi