Miten keltuaiset erotellaan valkuaisista?
Uusavuton kyselee. En oo ikinä tehnyt marenkia tms. Siis rikotaanko se muna käteen ja jotenkin pyöritellään? Täh?
Kommentit (8)
Muna halki ja pyörittelet sitä keltuaista edes takas kuorenpuolikkaiden väliä, kunnes valkuainen on valunu astiaan. Sit vaan kippaat sen keltuaisen eri astiaan.
Ja jos teet ekaa kertaa, kannattaa tehdä yks muna kerralla sillä marenkivalkuaisiin ei saa mennä tippaakaan keltuaista sekaan.
[quote author="Vierailija" time="18.11.2013 klo 19:52"]Muna halki ja pyörittelet sitä keltuaista edes takas kuorenpuolikkaiden väliä, kunnes valkuainen on valunu astiaan. Sit vaan kippaat sen keltuaisen eri astiaan.
Ja jos teet ekaa kertaa, kannattaa tehdä yks muna kerralla sillä marenkivalkuaisiin ei saa mennä tippaakaan keltuaista sekaan.
[/quote]
Apua. Oon ihan rähmäkoura. Mut mä kokeilen. Kiitos! ap
Ota tyhjä limupullo, purista vähän kädellä kasaan ja imase keltuainen siihen.
Ei sitä mitään PYÖRITELLÄ, vaan kaadetaan varovasti valkuainen reunan yli, jos siis munanpuolikaan kanssa tuota teet.
Jos olet oikeasti kömpelö, helpoiten saat munankeltuaisen ja valkuaisen erilleen niin, että otat kulhon ja peset kädet hyvin. Riko muna ja kaada se kouraasi niin, että pidät sormia aavistuksen erillään. Valkuainen valuu siististi sormien välistä kulhoon, keltuainen jää kouraan - josta sen nostat erilliseen kippoon. ÄLÄ pyörittele kouraa, ettei keltuainen rikkoudu tai plumpsahda sormien välistä alas valkuaisen perässä.
Koko muna valkosipulinpuristimen läpi. Vain keltuainen puristuu läpi. Tosi helppoa.
Munan voi suodattaa myös sukkahousujen läpi. Mitä pienempi denieeri sitä parempi tulos.
Tapoja on monia. Tee miten susta tuntuu helpoimmalta?