Miiksi kanan koipipalat ovat usein mehevämpiä kuiin keskiosa?
Kommentit (8)
Kanassa parhaat osat ovat rasva ja nahka. Liha on vain pakollinen paha.
Mikä ihmeen keskiosa? Tarkoitatko fileitä? Joo, rasva on syy. Ja harva on niin hyvä ruuanlaittaja, ettei tee fileistä kuivaa. Ei tunnu onnistuvan edes ravintoloissa, joten en yleensä tilaa broilerinfilettä.
Kyllä vika on kokissa jos ei kanasta saa maukasta ja mehevää oli osa mikä tahansa.
Filee menee keitossa pieninä paloina tai sitten intialaisessa ruoassa, kun ensin marinoi paloja maustekastikkeessa yön yli (vähintään), jolloin mureutuvat. Kokonaisena syötynä koivet ovat tietenkin parempia, ja siivet myös.
Kanat istuvat orrellaan sellaisessa jalkakylpyä muistuttavassa marinadivaasissa
Teen koipipaloista risottoa. Ensin keitän koivet maustetussa vedessä, sitten irroitan lihat ja laitan ne kiehumaan kasvisten ja riisin kanssa.
Jämäluihin ripottelen suolaa ja imeskelen ne puhtaaksi viimeisistä lihoista ja rustoista (jos olisi koirakaveri, nyppisin jäänteet sille)
Jäljelle jääneet luut murskaan ja keitän liemeksi, joista myöhemmin teen risottoa mahdollisesti höystettettynä pienellä määrällä sika-nauta jauhelihaa taikka ilman.
Ps. luuydin on superfoodia (ehkä)(ainakinkoirien mielestä on)
Ne ovat rasvaisempia osia.