Mitä tehdä pienistä happamista omenoista?
Kamalaa jättää niitä tippumaan ja mätänemään. Kukaan ei huoli ilmaiseksi, kun parempia on täällä omakotialueella tarjolla liiaksi saakka. Pakastin on täynnä ja noiden kuoriminen on ärsyttävää näpeltämistä. Annanko mädäntyä?
Kommentit (8)
Hillo, chutney, kakku. Possuruokien sekaan tai niiden kastikkeeksi.
Mehua
Sosetta
Piirakkaa
Kuivaa lohkoina
Kauraomenapaistos
Uuniomenat
Perunasalaattiin, coleslawhon, lintujen täytteeksi, sorsalle ja possulle kastikkeeseen. Ihan mihin vaan. Raasta ja pakasta tai kuivaa naksuiksi tai myslin sekaan käyttöä odotellessa.
Tuoremehuasemalle puristettaviksi mehuksi.
Voit viedä kokonaiset omenat mehuasemalle josta niistä puristetaan omenamehua joka säilyy pakastimessa.
Turha kuoria leivonnaisiin, kuoret pehmenevät kyllä uunissa.
Tee niistä kotiviiniä.