Paras lohenvalmistustapa?
Kommentit (40)
Pannu tai uuni. Uuniin ei mitään lisähärpäkkeitä, pelkkä lohi. Nam.
Hauska. Juuri laitoin kokonaisen lohen uuniin. Sieltä tulee ainakin ihanat tuoksut. Voita, dijonia, sitruunazestiä, oreganoa. suolaa ja pippuria tietenkin. Vierelle lohkottuja sipuleita, tomaatteja ja valkosipuleita.
Pitää tulla tunnin päästä raportoimaan miltä maistui :-)
Vaihda se ihan mihin tahansa muuhun syötävään - lohi on aina pahaa...!
No loimutus, savustus, tai lohikeitto ja rippeistä lohikiusaus. Muihin en lohea tuhlaa. Helpoin ja maukkain tapa on savustus. Loimutus myös, mutta se vaati aikaa ja vaivaa hieman enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Vaihda se ihan mihin tahansa muuhun syötävään - lohi on aina pahaa...!
No joidenkin lounasravintolakokkien tekeminä varmaan ovatkin. Mutta lohi noin yleensä on aina hyvää.
Se ku miun äiti savustaa sen. :) Mie en saa savustaa, ku asun vuokralla, eikä piha-alueella saa savustaa. :/ M25
Savustettu lohi on parasta. Ainoana "mausteena" suola.
Vierailija kirjoitti:
Hauska. Juuri laitoin kokonaisen lohen uuniin. Sieltä tulee ainakin ihanat tuoksut. Voita, dijonia, sitruunazestiä, oreganoa. suolaa ja pippuria tietenkin. Vierelle lohkottuja sipuleita, tomaatteja ja valkosipuleita.
Pitää tulla tunnin päästä raportoimaan miltä maistui :-)
Mekin nousimme juuri pöydästä: lohta.
Kokeilkaas grillatun persikan kanssa
Uunissa kypsennettynä 40-asteiseksi. Päällä hunajasinappia ja ruohosipulia. Lisukkeeksi perunamuusi. Aivan taivaallista.
Suolaa päälle ja paisto airfryerissa
Kaikki sanat täytyy nykyään vääntää enkusta, sitruunankuoresta mä puhun.
Pannulla paistettuna, ripaus suolaa, pippuria ja pari tippaa sitruunaa. Graavi- ja kylmäsavulohi on hyvää myös tuoreen salaatin kanssa.
Lohikeittoa tein tänään, uunissakin tulee oikein makoisaa. Graavilohi, slurps... Näköjään en tiedä mikä on paras valmistustapa.
Pikapaisto pannulla.