70-luku, mitä näiden lisäksi pöytään
Hedelmäkiilletäytekakku sekä Hanna-tädin kakkuja kahipöytään ja pääruokana ainakin porsaankyljykset ja porkkanaraastetta, mutta mitä muuta?
Kommentit (24)
Puolukkasurvos/hillo, maustekurkkuja. Ei mitään tuoresalaatteja juuresraasteita lukuunottamatta.
Keitetyt perunat, jos on ”hienompi” ruokahetki, esim sunnuntai, niin muussi.
Itse leivottuja korvapuusteja ja/tai tiikerikakku rengasvuokaan tehtynä. Pannukahvi, palasokeria ja kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Kaneliässiä ja lusikkaleipiä
Ai niin ja toscakakku
Jos tavoitteena on juhla-ateria, ei siihen 70-luvullakaan mikään raaste kuulunut. Se oli arkiruokaa. Juhlavinta oli kokoliha, esimerkiksi ylikypsäksi kärytetty paisti. Lisukkeeksi herneitä, perunoita ja ylikypsiä porkkanoita sekä ruskeakastike.
Peltilihapiirakkaa ja Liptonin teetä.
Äitillä oli sellain reseptikortisto, siitä saisi varmaan vinkkejä tai pitänee lähteä etsimään kirpparilta 70-luvun keittokirjaa. Makeathan jo näistä saakin, kiitos. Vielä tuo pääruoka. Alkuruokia siihen aikaan ei taidettu tuntea.
Vierailija kirjoitti:
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kuvat-voivat-jarkyttaa-talta…
Ei tuollaiset oikein suomalaisten ruokapöytään kuuluneet. Jenkkien juttuja.
Katkarapucocktail ja juustoananastikkuja. Ehkä vähän liian hienostunutta suomalaiseen 70-lukuun?😂
Vierailija kirjoitti:
Katkarapucocktail ja juustoananastikkuja. Ehkä vähän liian hienostunutta suomalaiseen 70-lukuun?😂
Kallistunee enemmän kasariaikoihin?
Valmiiksi tehtyjä Cream Crackereita joiden päällä voita, Kallen mätitahnaa ja hienoa juustoraastetta.
Makkarakupit, keikauskakku, rymd-mehu
Vierailija kirjoitti:
Äitillä oli sellain reseptikortisto, siitä saisi varmaan vinkkejä tai pitänee lähteä etsimään kirpparilta 70-luvun keittokirjaa. Makeathan jo näistä saakin, kiitos. Vielä tuo pääruoka. Alkuruokia siihen aikaan ei taidettu tuntea.
Itse kun olen 70-luvulla syntynyt parhaiten on mieleen jääneet noi kahvipöydät. Ruoka vieraita kävi harvemmin, paitsi työntekijöitä ja silloin syötiin ihan tavallista ruokaa. Esim. perunat ja ruskeakastike lihalla tai jauhelihalla.
Mutta kahvikekkereitä oli usein. Jos haluttiin tarjota suolaista palaa, se tarkoitti valmiiksi tehtyjä voileipiä. Tuli olla sekä ruis- että hiuvaleipää. Päälle kauniisti taiteltuna siivu kinkkua tai metwurstia ja kurkkusiivukin oli väkerretty sillain hienosti. Päällimmäiseksi vielä aseteltiin persiljaa. Isoissa juhlissa oli lohileipiä.
Makeita tarjottavia tuli olla montaa sorttia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katkarapucocktail ja juustoananastikkuja. Ehkä vähän liian hienostunutta suomalaiseen 70-lukuun?😂
Kallistunee enemmän kasariaikoihin?
Ehkäpä Suomeen nuo tulivat viiveellä.
Vierailija kirjoitti:
Sekahedelmäsoppa sunnuntaisin
Meillä tuota oli ainoastaan jouluna riisipuuron kanssa
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kuvat-voivat-jarkyttaa-talta…