Missä päin Suomea on paras perinneruoka?
1. Pohjoinen: Poronkäristys
2. Länsi: Klimppisoppa
3. Itä: Karjalanpaisti
4. Etelä: Kalapuikot
Kommentit (21)
Helsinki. Paistetut silakat, perunamuhennos ja etikkapunajuuret.
Silli = Silakka, ei ensinkään hyvää paistettuna. Haisee kuin silli
Pohjoisessa ja idässä, noin muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Silli = Silakka, ei ensinkään hyvää paistettuna. Haisee kuin silli
Silakan kuuluukin haista niin, että haju leviää koko rappuun. Kodikasta.
Vierailija kirjoitti:
Lemillä. Siis särä!
Lammassärälle tykkäys!
Parppeinpirtti Ilomantsissa. Sen parempaa karjalaista perinneruokaa (myös karjalanpaisti) ei löydy mistään. Ja karjalanpiirakat munavoilla vievät kielen mennessään.
Keski-Suomessa parasta on meijerivoissa käristetyt ja kotimaisisssa jauhoissa levitetyt Päijänteen neulamuikut. Nam nam.
Vierailija kirjoitti:
Keski-Suomessa parasta on meijerivoissa käristetyt ja kotimaisisssa jauhoissa levitetyt Päijänteen neulamuikut. Nam nam.
Kalapuikon esi-isä?
Peppriga köttbullar med gräslök och gräddsås och potatismos med vitlökssmör?
Vatruska. Nami, nami.
Parppein pirtti, ilo.
Heinolassa! Siellä voi saada grillijonossa sammakkotunkista päähänsä.
Pivanka,
Suussa sulavat karjalanpiirakat munavoilla. Taivaallista.
Pohjoinen ilman muuta.