On tyhmää leipoa jotain vanhaksi menneistä aineksista
Esim piimä tai banaanit. Tyhmä idea käskeä niistä leipoa jotain, siinä ei säästä mitään, kuluu vaan enemmän voita ja sokeria ja tietysti sähköä. Mieluummin nakkaa roskiin vanhat.
Kommentit (6)
Pointti on, ettei leivo ollenkaan. Se mädäntynyt banaani ja käynyt piimä ei tarkoita sitä, että se pitäisi sotkea taikinaan ja syödä.
Säästäähän siinä ja vähentää samalla hävikkiä. Ei ajatus ole se, että näistä leivotaan jotain "ylimääräistä", joka ei ehkä kukaan kuitenkaan syö (tällöinhän se olisi ihan turhaa), vaan että koska kuitenkin täytyy syödä esim. ilta- tai välipalaa, niin tekee sen ilta- tai välipalan näistä muuten hävikkiin menevistä aineksista.
Vähän niinku nää kierrätysjutut. Kierrätetään vanha roina koristeiksi. Ei se ole kestävää kehitystä, se on roinan säilömistä. Jostain kierrätysmuovirouheesta tehdän jotain kulhoja, joita ei voi käyttää edes elintarvikkeisiin. Lusikoista väännellään kaulakoruja. Naruista ja rääsyistä sommitellaan seinävaatteita. Piimästä ja banaanista tehdään kakku, jota kukaan ei syö, ja lopulta kaikki on roskia.
Vierailija kirjoitti:
Vähän niinku nää kierrätysjutut. Kierrätetään vanha roina koristeiksi. Ei se ole kestävää kehitystä, se on roinan säilömistä. Jostain kierrätysmuovirouheesta tehdän jotain kulhoja, joita ei voi käyttää edes elintarvikkeisiin. Lusikoista väännellään kaulakoruja. Naruista ja rääsyistä sommitellaan seinävaatteita. Piimästä ja banaanista tehdään kakku, jota kukaan ei syö, ja lopulta kaikki on roskia.
Ei kierrätettävästä tai hävikkiin menevästä kamasta kannata tietenkään tehdä mitään terpeetonta. Mutta esim. noiden piimän ja banaanin käyttäminen iltapalaksi syötävässä pannarissa (iltapalaa syödään joka tapauksessa) on parempi, kuin niiden heittäminen pois.
Ap, etpä taida olla mikään köksäguru.
Jos jättää hyödyntämättä nämä vanhentuneet ja leipoo silti, kuluu vähemmän sokeria, voita ja sähköä?