Miksi ravintolan hinnoissa on niin paljon ilmaa
Olen huomannut että hinta on selvästi korkeampi kuin lautasella olevat raaka-aineet. Miksi minua huijataan?
Kommentit (24)
Vierailija kirjoitti:
Miksi ravintolanpitäjä haluaa myös tuottoa? Mietipä sitä.
Kannattaa myös miettiä sitä, että tarvitseeko sen ravintolan työntekijöille maksaa palkkaa? Tai miten tuo verojen maksu?
Ja mitä se ravintolan vuokra maksaa? Sen tarjoilijan ja kokin palkka? Niiden raaka-aineiden kuljetus ravintolaan? Ravintolan pitäminen siistinä päivästä toiseen? Ravintolan lakisääteiset verot ja maksut? Joku pieni siivu joka tekee koko ruljanssin kannattavaksi omistajalle?
Huono trolli.
Otetaan sinunkin palkastasi ilmat pois niin ehkä ymmärrät :D Toki trollit eivät yleensä palkkaa saa.
Sinua on helppo huijata koska et vaikuta kovin fiksulta.
Ne annoksen raaka-aineethan ovatkin ravintolan ainoat kulut.
Kokki, tarjoilija ja siivooja tekevät työtään ilmaiseksi ihan vaan hyvää hyvyyttään, vuokraisäntä on niin höveli, ettei pyydä vuokraa ja kalusteetkin on joku lahjoittanut. Sähkö- ja vesilaitoskaan ei viitsi mitään laskuttaa...
Ja mikäpä yrityksen tarkoitus on, ei ainakaan tuottaa voittoa...
Jos haluat maksaa vain raaka-aineista, sitten ostat niitä raaka-aineita ja kokkaat itse. Ravintolaan mennessäsi maksat lisäksi siitä että joku on sen ruuan sinulle valmistanut ja tarjoillut, saat syödä sen miellyttävässä ympäristössä, eikä sinun tarvitse huolehtia tiskeistä.
Koska myös ruoassa on ilmaa, kaikenmaailman moussea, siksi hinnoissakin pitää olla.
Kulurakenne. Stadissa on jo vuokra hurja, jos hyvä sijainti. Palkat, verot, markkinointi...
Ravintola ei ole yhtä kuin pelkkä ruoka. Ravintola on palvelu, johon kuuluu yhtenä osana valmistettu ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Ravintola ei ole yhtä kuin pelkkä ruoka. Ravintola on palvelu, johon kuuluu yhtenä osana valmistettu ruoka.
Miksi sitten usein Suomessa asiakaspalvelija on tyly, pöytä sotkuinen ja muut asiakkaat huutaa kuin apinat eläintarhassa?
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat maksaa vain raaka-aineista, sitten ostat niitä raaka-aineita ja kokkaat itse. Ravintolaan mennessäsi maksat lisäksi siitä että joku on sen ruuan sinulle valmistanut ja tarjoillut, saat syödä sen miellyttävässä ympäristössä, eikä sinun tarvitse huolehtia tiskeistä.
No mut hei! Kaupan hinnoissakin on ilmaa. Ei sieltä jauhelihaa saa mullikan ruhon hinnalla. Kauheaa kusetusta. Ap:n pitää kasvattaa ruokansa itse.
Minä olen taas pikemminkin ihmetellyt, miten ravintolat voivat pysyä pystyssä lainkaan tässä korkeiden verojen/sivukulujen ja paskan ostovoiman maassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintola ei ole yhtä kuin pelkkä ruoka. Ravintola on palvelu, johon kuuluu yhtenä osana valmistettu ruoka.
Miksi sitten usein Suomessa asiakaspalvelija on tyly, pöytä sotkuinen ja muut asiakkaat huutaa kuin apinat eläintarhassa?
Koska käyt halvoissa räkälöissä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintola ei ole yhtä kuin pelkkä ruoka. Ravintola on palvelu, johon kuuluu yhtenä osana valmistettu ruoka.
Miksi sitten usein Suomessa asiakaspalvelija on tyly, pöytä sotkuinen ja muut asiakkaat huutaa kuin apinat eläintarhassa?
Kannattaako tuollaisessa "ravintolassa" käydä maksavana asiakkaana?
Kokemukseni ravintoloista on ihan erilainen.
Siksi koska kuluja on paljon, mm. palkat, vuokrat, sähkö, vesi, puhelimet, nettisivut, kirjanpito, ruokien raaka-aineet + hävikki yms yms. Ja lisäksi pitää vielä saada voittoakin.
Vierailija kirjoitti:
Siksi koska kuluja on paljon, mm. palkat, vuokrat, sähkö, vesi, puhelimet, nettisivut, kirjanpito, ruokien raaka-aineet + hävikki yms yms. Ja lisäksi pitää vielä saada voittoakin.
Plus mainonta, sisustus, keittiön koneet (jääkaapit, pakastimet, astianpesukoneet), astiat yms
Hei AP! Tule mulle töihin. Saat puolen vuoden palkan etukäteen; kas tässä .
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintola ei ole yhtä kuin pelkkä ruoka. Ravintola on palvelu, johon kuuluu yhtenä osana valmistettu ruoka.
Miksi sitten usein Suomessa asiakaspalvelija on tyly, pöytä sotkuinen ja muut asiakkaat huutaa kuin apinat eläintarhassa?
Ei ole kokemusta. Missä oikein käyt???
Älä haistele niitä, ei ilmavaivoille mitään mahda
Miksi ravintolanpitäjä haluaa myös tuottoa? Mietipä sitä.