Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Näin teet ruskean kastikkeen!

Vierailija
07.09.2020 |

Laita teflonpannulle voita. Ruskista voita miedolla lämmöllä hetki.
Lisää pannulle vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja, paketissa lukee että sopii suurustamisee) ja pidä edelleen lämpö miedolla.
Miedolla tarkoitan esim. induktioliedellä, jos asteikko 1-9, niin seiskalla.

Laita jauhoja sen verran että voista ja jauhoista muodostuu kostea, helposti liikuteltava massa. Mieluummin kiisselimäinen kuin muovailuvahamainen.
Kääntele/sekoittele vähän aikaa että massa ruskistuu.
Laske lämpö kutoselle.
Ota muovivispilä käteen ja lisää lämmintä vettä. Aluksi noin 2dl.
Sekoita saatanasti.
Lisää vettä ja sekoita uudestaan, ja taas.
Kun sopivan paksuista, anna kiehahtaa ja laske lämpötila neljään.
Keittele miedolla lämmöllä 5-10 kunnes vehnäjauhot ovat kypsyneet.

Maustaminen onkin sitten maun mukaan.

Kommentit (37)

Vierailija
1/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää makua saa kuullottamalla sipulia mukaan. Soijakastiketta, lihalientä tai ketsuppia lisäämällä. Kermaa voi laittaa joukkoon. Smetanaa, suolakurkkua. Suolaa, mustapippuria jne. Mitä vaan.

Vierailija
2/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sinähän verraton kokki olet! :)

Mitä suosittelet syötäväksi ruskean kastikkeen kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No sinähän verraton kokki olet! :)

Mitä suosittelet syötäväksi ruskean kastikkeen kanssa?[/quote

🤣 Pottuja

Vierailija
4/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhot voi myös paahtaa tummiksi ensiksi ja siihen lisätä muut aineet.

Vierailija
5/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko ruskeaa kastiketta syödä niin kuin keittoa?

Syvä lautanen ja siitä lusikalla?

Vierailija
6/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Laske lämpö kutoselle"

Paha laskee, kun mulla kolmosella on jo täysillä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiks muovi sula?

Vierailija
8/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos väri ei miellytä, niin vähän siirappia joukkoon. Pehmentää myös makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi yäk. Kuka tekee 2020 ruskeaa kastiketta?

Vierailija
10/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voiko ruskeaa kastiketta syödä niin kuin keittoa?

Syvä lautanen ja siitä lusikalla?

Voi sitä syödä jos haluaa. Mä tykkäsin pienenä kovasti tuosta ruskistetusta voi+jauhosörsselistä (ennen nesteen lisäämistä). Äiti antoi mulle lusikallisia suoraan sieltä pannulta :D. Mulla oli lapsena muutenkin vähän outoja makumieltymyksiä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyi yäk. Kuka tekee 2020 ruskeaa kastiketta?

On tulossa taas. Ehkä enteilee lamaa?

Vierailija
12/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä jos ei ole teflon pannua tai induktioliettä????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhot voi myös paahtaa tummiksi ensiksi ja siihen lisätä muut aineet.

Juuri näin. Ruskistuu ihan yhtä hyvin. Itse olen käyttänyt molempia tekniikoita, eikä lopputuloksessa tai oikein muutenkaan ole juurikaan eroa.

Mitä tuohon kastikkeeseen tulee, niin kyllähän nyt olis voinut hieman avata, miten siitä kastikkeesta saa sellaisen, joka vähän maistuukin joltain. Tuohan oli pelkkä runko, joka maistuu lähinnä pahville. Itse lisään joko lihaliemikuution (tai osan siitä määrästä riippuen), tai annosfondin, lorauksen soijakastiketta pienen lorauksen ketsuppia, tai sinappia, pari kierrosta mustaapippuria ja tietenkin kuullotettua sipulia.

Vierailija
14/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

HOX: helpointa jos kuullotat sipulin ennen aloittamista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisjauhoista...

Vierailija
16/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuuko, jos ei ole obduktioliettä?

Vierailija
17/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Entä jos ei ole teflon pannua tai induktioliettä????

Ei hätää, perinteinen liesi käy hyvin kun käytät teräskattilaa ja sekoittamiseen teräsvispilää. Paahtuminen tapahtuu tasaisesti, kun korkea kattila ja vispilä yhdistelmä mahdollistaa raivokkaan sekoittamisen. Sitten ei kannata lopussa sekunniksikaan lopettaa sekoittamista vaan iskeä kattilan pohja lavuaariin laskettuun jäähdytysveteen.

Tällä menetelmällä jauhoja voi paahtaa kerralla aika isonkin määrän ja osan voi pakastaa.

Vierailija
18/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Entä jos ei ole teflon pannua tai induktioliettä????

Ei hätää, perinteinen liesi käy hyvin kun käytät teräskattilaa ja sekoittamiseen teräsvispilää. Paahtuminen tapahtuu tasaisesti, kun korkea kattila ja vispilä yhdistelmä mahdollistaa raivokkaan sekoittamisen. Sitten ei kannata lopussa sekunniksikaan lopettaa sekoittamista vaan iskeä kattilan pohja lavuaariin laskettuun jäähdytysveteen.

Tällä menetelmällä jauhoja voi paahtaa kerralla aika isonkin määrän ja osan voi pakastaa.

Olet perehtynyt aiheeseen kiitettävästi.

Vierailija
19/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalan paistin kera valmistan usein perineisen Terijoki-kastikkeen.

Vierailija
20/37 |
07.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hyi yäk. Kuka tekee 2020 ruskeaa kastiketta?

On tulossa taas. Ehkä enteilee lamaa?

Olen pannut saman merkille.