Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi leivonnaisten koristelussa ei käytetä mielikuvitusta? Esim. mokkapaloissa on aina värikästä strösseliä, joka

Vierailija
28.08.2020 |

näyttää todella tyylittömältä eikä maistu miltään. Myös kakuissa on usein mielikuvitusköyhät päällykset. Ei se paljoa vaatisi ja olisi tekijöilläkin kivempaa. Tuntuu oudolta, koska leivoksiin ja kakkuihin joutuu kuitenkin näkemään vaivaa. Sitten tulos pilataan tylsällä pinnalla.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ketään muuta häiritse? Kekseliäästi koristellut leivokset ja kakut erottuvat joukosta.

2/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ajattelen, että mokkapalan tavallaan kuuluukin olla tyylitön. Sen kuuluu luoda 80-luvun kotoista tunnelmaa.

Maukasta sen kyllä täytyy olla, joten hyvät raaka-aineet ovat tärkeät. Itse kyllä tykkään mokkapalojen päällä enemmän kookoshiutaleista kuin strösseleistä. Jo 80-luvulla meillä koristeltiin ne niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei häiritse yhtään. 

Vierailija
4/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi laitoin mokkapaloihin turkinpippurirouhetta että puhu vaan omasta puolestasi

Vierailija
5/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Milloinkahan olen viimeksi laittanut mokkapalojen päälle värikästä strösselia? Silloin kultaisella kahdekankymmentä luvullakin laitettiin siihen usein esim. kookoshiutaleita koristeeksi, jopa useammin kuin sitä srösseliä.

Ja AP:lle ilmainen vinkki: Koristele itse leipomuksesi juuri niin kuin itse haluat. Jos ei oma mielikuvituksesi riitä, tee sitten niin kuin "aina ennenkin" on tehty.

P.S. ei sen strösselinkään tarvitse olla sillä tavalla tasaisesti joka kohdassa, vaan siitä voi tehdä kuvioita, jos osaa.

Vierailija
6/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö ketään muuta häiritse? Kekseliäästi koristellut leivokset ja kakut erottuvat joukosta.

Ei häiritse yhtään se, miten muut koristelevat omat leipomuksensa. Minä koristelen niin kuin itse haluan, enkä näytä sinulle. Lopputulos on joskus kaunis, toisinaan tyylikäs, tai ihan kamala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Milloinkahan olen viimeksi laittanut mokkapalojen päälle värikästä strösselia? Silloin kultaisella kahdekankymmentä luvullakin laitettiin siihen usein esim. kookoshiutaleita koristeeksi, jopa useammin kuin sitä srösseliä.

Ja AP:lle ilmainen vinkki: Koristele itse leipomuksesi juuri niin kuin itse haluat. Jos ei oma mielikuvituksesi riitä, tee sitten niin kuin "aina ennenkin" on tehty.

P.S. ei sen strösselinkään tarvitse olla sillä tavalla tasaisesti joka kohdassa, vaan siitä voi tehdä kuvioita, jos osaa.

Ei kai minua häiritsisi, jos omassa mielikuvituksessa olisi puutetta!

Vierailija
8/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Milloinkahan olen viimeksi laittanut mokkapalojen päälle värikästä strösselia? Silloin kultaisella kahdekankymmentä luvullakin laitettiin siihen usein esim. kookoshiutaleita koristeeksi, jopa useammin kuin sitä srösseliä.

Ja AP:lle ilmainen vinkki: Koristele itse leipomuksesi juuri niin kuin itse haluat. Jos ei oma mielikuvituksesi riitä, tee sitten niin kuin "aina ennenkin" on tehty.

P.S. ei sen strösselinkään tarvitse olla sillä tavalla tasaisesti joka kohdassa, vaan siitä voi tehdä kuvioita, jos osaa.

Ei kai minua häiritsisi, jos omassa mielikuvituksessa olisi puutetta!

Ai meinaatko, että olet parempi kuin muut? Peräti parempi kuin muut yhteensä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi mä en ole kuullut koko mokkapaloista vasta ennenkuin pitkälti 2000-luvun puolella?

Vierailija
10/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Milloinkahan olen viimeksi laittanut mokkapalojen päälle värikästä strösselia? Silloin kultaisella kahdekankymmentä luvullakin laitettiin siihen usein esim. kookoshiutaleita koristeeksi, jopa useammin kuin sitä srösseliä.

Ja AP:lle ilmainen vinkki: Koristele itse leipomuksesi juuri niin kuin itse haluat. Jos ei oma mielikuvituksesi riitä, tee sitten niin kuin "aina ennenkin" on tehty.

P.S. ei sen strösselinkään tarvitse olla sillä tavalla tasaisesti joka kohdassa, vaan siitä voi tehdä kuvioita, jos osaa.

Ei kai minua häiritsisi, jos omassa mielikuvituksessa olisi puutetta!

Ai meinaatko, että olet parempi kuin muut? Peräti parempi kuin muut yhteensä?

Voi ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ihmetellyt samaa karjalanpiirakoiden kohdalla. Miksi ne ovat aina saman näköisiä ja maistuvat aina samalta? Missä mielikuvitus? 

Vierailija
12/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ap laittaisi esim. mokkapalojen päälle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi mä en ole kuullut koko mokkapaloista vasta ennenkuin pitkälti 2000-luvun puolella?

Sain koulukaverilta reseptin 80-luvun alussa ja nimenä " pimeä pulla". En minäkään mokkapaloina niitä tiennyt kuin viime vuosikymmenellä.

Vierailija
14/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi mä en ole kuullut koko mokkapaloista vasta ennenkuin pitkälti 2000-luvun puolella?

Kyllä se resepti kulki mokkapalojen/suklaaruutujen nimellä jo 80-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

mokkapaloissa ruskeat strösselit eivät oikein näy....

Vierailija
16/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi mä en ole kuullut koko mokkapaloista vasta ennenkuin pitkälti 2000-luvun puolella?

Kyllä se resepti kulki mokkapalojen/suklaaruutujen nimellä jo 80-luvulla.

Juu, mummo tapasi tehdä näitä 90 luvulla ja mokkapala oli ainut nimi jonka niille tiesin.

Vierailija
17/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista koska viimeksi olisin tehnyt tai edes nähnyt mokkapaloja :)

Mies muisteli että oliko niitä silloim 1998 kerran kun hän oli intistä lomilla ja leikittiin kotia)

Oon nostalgian ystävä, eli jos jotain menneiltä vuosikymmeniltä tuttua teen, ainakin sen ensimmäisen kerran yritän muistella millainen se aikanaan oli. Pieniä parannuksia, makuun ehkä jotain aidompia juttuja kuin aikanaan (äiti käytti margariinia leivonnassa sen harvan kerran kun leipoi, mummolassa taas voita jota nykyään meillä käytetään kun harvoin leivotaan) mutta ulkonäkö saa olla retro, vaikka inha, mutta sellainen kuin aikanaan.

Jos useimmin tekisi, tyyli olisi vapaa ja teen sellaisia kuin parhaaksi nään mutta kyllä mokkapalojen päällä pitää kookoshiutaleita olla :)

Vierailija
18/18 |
28.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En muista koska viimeksi olisin tehnyt tai edes nähnyt mokkapaloja :)

Mies muisteli että oliko niitä silloim 1998 kerran kun hän oli intistä lomilla ja leikittiin kotia)

Oon nostalgian ystävä, eli jos jotain menneiltä vuosikymmeniltä tuttua teen, ainakin sen ensimmäisen kerran yritän muistella millainen se aikanaan oli. Pieniä parannuksia, makuun ehkä jotain aidompia juttuja kuin aikanaan (äiti käytti margariinia leivonnassa sen harvan kerran kun leipoi, mummolassa taas voita jota nykyään meillä käytetään kun harvoin leivotaan) mutta ulkonäkö saa olla retro, vaikka inha, mutta sellainen kuin aikanaan.

Jos useimmin tekisi, tyyli olisi vapaa ja teen sellaisia kuin parhaaksi nään mutta kyllä mokkapalojen päällä pitää kookoshiutaleita olla :)

Mummo teki aikoinaan kuorrutteen noihin sulattamalla suklaata, kermaa ja voita mikrossa tjsp.