Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Uskallanko syödä kaksi päivää sitten leikattua Cantaloupe melonia?

Vierailija
07.09.2013 |

On kylläkin ollut muovissa. Kyse on siis kaupasta ostetusta meloninpuolikkaasta, joka on ollut huoneenlämmössä kelmun sisässä.

 

Tuttavani sanoi, että pitäis heittää roskiin, kuulemma tosi suuri salmonellariski. Onkohan ihan totta?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
07.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salmonellasta en tiedä, mutta onhan se liian lämpimässä ollut. Leikkaa sentin siivut pinnasta pois ja maistele.

 

MELONIT

Meloneja on monia lajeja. Melonilajit jaetaan vesimeloneihin (Citrullus vulgaris) ja sokerimeloneihin (Cucumis melo). Vesimelonien siemenet jakautuvat eri puolille hedelmälihaa, sokerimelonien siemenet taas keskittyvät yhtenäisesti hedelmän sisäosiin. Sokerimeloneihin kuuluvat mm. verkko- ja hunajameloni sekä cantaloupe-, ogen- ja galiamelooni. Melonien kotimaita ovat aasia ja Afrikka.

Kypsä meloni on pehmeä ja mehukas. Raakaa melonia voi kypsyttää huoneenlämmössä. Koska melonit ovat arkoja painaumille kokeile melonin kypsyyttä varovasti tyvestä painellen.

Melonit tulisi säilyttää viileässä, +8 - +12 asteessa. Osa meloneista (cantaloupe- ja hunajameloni) tuottaa runsaasti etyleeniä, jota syntyy kasvien hengityksessä. Niitä ei siis kannata säilyttää sellaisten kasvisten läheisyydessä, jotka kärsivät etyleenistä.

CANTALOUPEMELONI

Cantaloupemeloni on saanut nimensä Rooman lähellä sijaitsevasta Cantaloupon paikkakunnasta. Cantaloupemelonit ovat muodoltaan pyöreitä. Usein Cantaloupemeloneissa on selvästi erottuvia uurteita. Uurteet ovat usein hedelmän vihreänkeltaisesta tai vihreänoranssista kuorenväristä poikkeavat, joten uurteet huomaa hyvin. Hedelmän kuori on usein rosoinen ja verkkopintainen. Cantaloupemelonin hedelmäliha on sokeripitoista ja voimakkaan makuista.

Vierailija
2/5 |
07.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo. Ei tässä hellettä ole ollut. etelässä tilanne eri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
07.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikö muka meloni ala huoneen lämmössä käymään jos on pakattu ilmatiiviisti!? Luulis ainakin että haisee tosi pahalle ja pilaantuneelle 

Vierailija
4/5 |
07.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No melonit kyllä säilytän jääkaapissa avattuna. Nehän homehtuu ja alkaa käymään.. Mutta jos tuoksuu raikkaalle, niin syötävää se on.

Vierailija
5/5 |
07.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.09.2013 klo 13:40"]

eikö muka meloni ala huoneen lämmössä käymään jos on pakattu ilmatiiviisti!? Luulis ainakin että haisee tosi pahalle ja pilaantuneelle 

[/quote]

 

Aivan, kyllä sen haistaa ja maistaakin, jos piloilla on. Ja rakenteestahan sen näkee myös, muuttuu rakeiseksi.  Kaupoissakin jo näkee raakoina valmiiksi leikattuja, mutta selkeästi pilaantumassa olevia meloneja. Ei ole tämä hedelmäalan asiantuntemus valitettavasti yleensä kovin korkealla tasolla päivittäiskaupan ammattilaisillakaan. 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kahdeksan