Mitä ihmeen eroa niillä italalialaisilla juustomurusilla on? Siis niitä, joita laitetaan esim. pastan päälle?
Kun niillä erilaisia italialaisia nimiä ja toiset on selvästi kalliimpia kuin toiset, mutta näyttää (ja maistuu?) aika samalta.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Niissä pitäisi vielä olla DOP-merkintä, eli alkuperäisiä aitoja tuotteita.
Ei mittää vällii, siit vuot veistelet olttermannin kulumast, hyvin käyp, juusto mik juusto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Parmiggiano reggiano on sama kuin parmanjuusto. Suosittelisin kuitenkin ostamaan kokonaisen palasen lastujen sijaan. Olen ehkä vähän liian skeptinen mutta veikkaan, että noilla huijataan. Ruokaväärennökset on melko yleisiä ja pala juustolla on hankalampi huijata. Siitä palasestahan on maailman helpoin raastaa tai vedellä lastuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Parmiggiano reggiano on sama kuin parmanjuusto. Suosittelisin kuitenkin ostamaan kokonaisen palasen lastujen sijaan. Olen ehkä vähän liian skeptinen mutta veikkaan, että noilla huijataan. Ruokaväärennökset on melko yleisiä ja pala juustolla on hankalampi huijata. Siitä palasestahan on maailman helpoin raastaa tai vedellä lastuja.
Mutta onko se sama asia kuin parmesaani?
Ja anteeksi pikkumaisuuteni (oma siis) puhelin ei tajua yhdyssanoja, siis palajuusto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Parmiggiano reggiano on sama kuin parmanjuusto. Suosittelisin kuitenkin ostamaan kokonaisen palasen lastujen sijaan. Olen ehkä vähän liian skeptinen mutta veikkaan, että noilla huijataan. Ruokaväärennökset on melko yleisiä ja pala juustolla on hankalampi huijata. Siitä palasestahan on maailman helpoin raastaa tai vedellä lastuja.
Mutta onko se sama asia kuin parmesaani?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Parmigiano-Reggiano
Sitähän se. Parmanjuusto on sellainen härmäläinen nimi sille.
Vierailija kirjoitti:
Ei mittää vällii, siit vuot veistelet olttermannin kulumast, hyvin käyp, juusto mik juusto.
Jotkin juustot vaikuttavat oikeinkirjoituskykyyn.
Mitä enemmän hintaa sen vanhempi, kovempi ja aromikkaampi juusto.
Mitä nuorempi juusto sen enemmän ostat vettä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Parmiggiano reggiano on sama kuin parmanjuusto. Suosittelisin kuitenkin ostamaan kokonaisen palasen lastujen sijaan. Olen ehkä vähän liian skeptinen mutta veikkaan, että noilla huijataan. Ruokaväärennökset on melko yleisiä ja pala juustolla on hankalampi huijata. Siitä palasestahan on maailman helpoin raastaa tai vedellä lastuja.
Mutta onko se sama asia kuin parmesaani?
On, on parmesaani se.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!
Onko parmiggiano sama kuin parmesaani? Nyt minulla on lastuja, joissa lukee parmiggiano reggiano.
Parmiggiano reggiano on sama kuin parmanjuusto. Suosittelisin kuitenkin ostamaan kokonaisen palasen lastujen sijaan. Olen ehkä vähän liian skeptinen mutta veikkaan, että noilla huijataan. Ruokaväärennökset on melko yleisiä ja pala juustolla on hankalampi huijata. Siitä palasestahan on maailman helpoin raastaa tai vedellä lastuja.
Pitäisikö tilata koko kiekko?
"Parmesaanit ovat suurikokoisia: kokonainen juustokiekko painaa 24–40 kg"
Haluaisin muuten ostaa parmesaankn tilalla jotain kotimaista vastaavaa juustoa, koska italialaiset maitotilat eivät ole täytä Suomen eläinsuojelulakeja eivätkä ole aina ihan hygieenisiakaan. Mutta mikä juusto maistuisi samalta tai vastaavalta raastettuna? En ole nähnyt mitään vastaavaa(ei tietenkään suojattua alkuperäistä parmesaania vaan suomalaista vastiketta).
Vierailija kirjoitti:
Onko juustobisneskin mafian hallussa?
Italia. Mikä bisnes siellä ei olisi? Käsienheiluttelu ehkä kuuluu vielä toistaiseksi kaikille.
Vierailija kirjoitti:
Haluaisin muuten ostaa parmesaankn tilalla jotain kotimaista vastaavaa juustoa, koska italialaiset maitotilat eivät ole täytä Suomen eläinsuojelulakeja eivätkä ole aina ihan hygieenisiakaan. Mutta mikä juusto maistuisi samalta tai vastaavalta raastettuna? En ole nähnyt mitään vastaavaa(ei tietenkään suojattua alkuperäistä parmesaania vaan suomalaista vastiketta).
Jos laittaa ihan emmentalia sukkien sisään viikoksi, niin aika lähellä varmaan on aitoa?
Minua ärsyttää että joskus ravintoloissa pasta annoksessa on parmesaanit valmiiksi päällä, itse en voi sietää sitä hikisen sukan hajua, enkä pidä maustakaan.
Sitten joutuu kaivelemaan niitä siitä pastasta ja jemmaamaan laitasen reunalle.
Grana padano on halvempaa, mutta mielestäni parempaa. Samantyyppinen juusto, mutta miedompi ja makeampi. Se on valmistettu eri puolella Italiaa kuin Parmesaani (jota saa valmistaa vain tietyllä alueella).
Hauska! Tarkoitat ilmeisesti parmesaania. Niitä on eri laatuisia ja jotkut eivät, ne halvimmat, ole parmesaania ollenkaan. Kyllä niissä makueroja on!