Edullisia kalaruokareseptejä
Tarkoitus olisi lisätä kalaa ruokavalioon kun tähän asti on menty sei, lohi ja purkkitonnikala linjalla. Ideoita ja reseptejä siis kaipaan. Kaikki reseptit kiinnostaa vaikka edullisia otsikossa huutelinkin...
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Maldonsuola, ei muuta. Tai karkea merisuola. Ne myllysuolat sisältävät syanidia, E536.
Osta lohenruotoja, niissä on paljon kalaa ja keitä ne hiljalleen suolalla maustetussa vedessä. Pakasta liemi mut älä missään tapauksessa lisää kalaliemiä tms siihen. Lipstikaa saat tuttavilta kuivata talteen - mut vain jos ei ole myrkyttänyt niitä, tarkista kasvattajalta. Ei maksa juuri mitään. Mut syanidisuola pilaa senkin:-(
Lintsasit kemian tunnit? Ferrisyanidi ei ole sama kun myrkyllinen syanidi. Maldonsuola: Luonnollinen tuote, ei lisäaineita - voi ziisus teitä "ruokauskovaisia"
https://www.ts.fi/teemat/kuluttaja/1074229622/Lohifile+tulee+itse+leika…
Nythän vesistä saa kalaa. Katso allakassa se sarake oikeassa laidassa:
näyttää olevan hyvä ottiaika 15.-21.82020.
Tee seistroganoffia. Vähän vaihtelua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maldonsuola, ei muuta. Tai karkea merisuola. Ne myllysuolat sisältävät syanidia, E536.
Osta lohenruotoja, niissä on paljon kalaa ja keitä ne hiljalleen suolalla maustetussa vedessä. Pakasta liemi mut älä missään tapauksessa lisää kalaliemiä tms siihen. Lipstikaa saat tuttavilta kuivata talteen - mut vain jos ei ole myrkyttänyt niitä, tarkista kasvattajalta. Ei maksa juuri mitään. Mut syanidisuola pilaa senkin:-(Lintsasit kemian tunnit? Ferrisyanidi ei ole sama kun myrkyllinen syanidi. Maldonsuola: Luonnollinen tuote, ei lisäaineita - voi ziisus teitä "ruokauskovaisia"
En ole lintsannut koulusta koskaan.
Ai -70-luvullako? Silloin ei lukenut edes tuoteslosteita missään:-D
Onhan sille käyttörajoituskin olemassa, etkö tiedä?
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maldonsuola, ei muuta. Tai karkea merisuola. Ne myllysuolat sisältävät syanidia, E536.
Osta lohenruotoja, niissä on paljon kalaa ja keitä ne hiljalleen suolalla maustetussa vedessä. Pakasta liemi mut älä missään tapauksessa lisää kalaliemiä tms siihen. Lipstikaa saat tuttavilta kuivata talteen - mut vain jos ei ole myrkyttänyt niitä, tarkista kasvattajalta. Ei maksa juuri mitään. Mut syanidisuola pilaa senkin:-(Lintsasit kemian tunnit? Ferrisyanidi ei ole sama kun myrkyllinen syanidi. Maldonsuola: Luonnollinen tuote, ei lisäaineita - voi ziisus teitä "ruokauskovaisia"
En ole lintsannut koulusta koskaan.
Ai -70-luvullako? Silloin ei lukenut edes tuoteslosteita missään:-D
Onhan sille käyttörajoituskin olemassa, etkö tiedä?
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Onhan kalansyönnillekin rajoitussuositukset.
Itse teen silakkapihvejä, joiden väliin laitan pippurijuustoa. Sopii hyvin voimakkaalle kalalle.
Ruisjauhoissa kieritetyt ja voi-öljyseoksessa paistetut muikut ovat aina hittiruoka.
Meidän tämän kesän hitti on rantakala.
Pieniä tai pienehköjä muikkuja keitetään melko vähässä vedessä, sekaan iso klöntti voita ja tarpeeksi suolaa. Tilliä myös reilusti. Todella herkkua. Jos haluaa, voi sekaan laittaa uusia perunoitakin, vaikka silloin enemmän jo kyseessä kalakeitto. Mutta hyvää sekin.
Jos saatavana on ollut vain isoja muikkuja, olemme savustaneet ne. Älyttömän hyviä nekin.
Vierailija kirjoitti:
Netti pullistelee reseptejä. KVG
No niin pullistelee mutta ovat täysin eri reseptejä mitä ihmiset arkena kotikeittiöissään kokkaa.
Maldonsuola, ei muuta. Tai karkea merisuola. Ne myllysuolat sisältävät syanidia, E536.
Osta lohenruotoja, niissä on paljon kalaa ja keitä ne hiljalleen suolalla maustetussa vedessä. Pakasta liemi mut älä missään tapauksessa lisää kalaliemiä tms siihen. Lipstikaa saat tuttavilta kuivata talteen - mut vain jos ei ole myrkyttänyt niitä, tarkista kasvattajalta. Ei maksa juuri mitään. Mut syanidisuola pilaa senkin:-(