Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten valmistat endiivin? etenkin jos olet asunut Ranskassa tms..

Vierailija
24.07.2013 |

Eli siis, miten laitat endiivistä herkkua? Osaatko tehdä sitä kuten tehdään jossain maissa, jossa sitä suodään paljon, kuten Ranskassa tai Belgiassa? Niin, että kitkerä maku taittuu? Ja kyselen siis reseptejä, joissa endiivi kypsennetään ja voidaan tarjota lisukkeena.

Kiitos etukäteen!

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytän lehtiä muutaman minuutin, jotta ne ovat al dente. Sitten levitän  ne öljyttyyn uunivuokaan ja ripottelen päällle hiukan suolaa ja kevyesti parmesanraastetta. Grillivastuksen alla sitten hehkutan sen aikaa, että juusto sulaa.

Vierailija
2/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gratiinissa useimmiten tai uunissa ruskistettuna. Tykkään myös raakana, mutta se ei saa olla vanhaa tai on kitkerää. Kiva alkupala on kun laittaa endiivinlehden päälle sinihomejuustotahnanokareen (mieluiten Roquefort) ja saksanpähkinän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä - ja lisääkin saa antaa!

3, miten teet tuota gratiinia? Päälle perus bechamel vai kuinka?

 

ap

Vierailija
4/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.07.2013 klo 10:27"]

Kiitos vinkeistä - ja lisääkin saa antaa!

3, miten teet tuota gratiinia? Päälle perus bechamel vai kuinka?

 

ap

[/quote]

Kevyt kiehautus endiiveille. Voit kietoa myös parmankinkkuun jos haluat. Sitten bechamelia ja parmesaania ja uuniin.

Vierailija
5/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hollantilainen mieheni halkaisee ne ensin puoliksi, leikkaa tyvestä kolmiomaisesti kitkerät sisäosat pois ja hauduttaa hiljalleen pannussa runsaassa voissa.

Vierailija
6/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mies tekee niistä alkupaloja, halkaisee myöskin kahtia ja hauduttaa/paistaa pannulla camembert-juuston ja (muistaakseni) hunajan kanssa. Voin kysyä tarkemman ohjeen ilLemmalla jos haluat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole AP mutta haluaisin ehdottomasti kuulla tuon Camembert-hunajaohjeen :)

Vierailija
8/9 |
24.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se suomeksi endiivi vai salaattisikuri? Vai molemmat? Oli miten oli, yllättävää kyllä kypsentäminen ennemminkin voimistaa sitä kitkeryyttä kuin miedontaa.

Hollantilaiset tekee erilaisia gratiineja tai paistaa just esim. voissa ja hunajassa. Mun mielestä parasta on salaatissa omenoiden, hasselpähkinöiden ja rusinoiden kanssa, hunaja-sitruunakastikkeella (jossa voi olla karkeaa sinappiakin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
14.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi myös grillata. Hyvä Apajan sivuilla resepti, jossa endiivit kylmäsavuloheen käärittynä grilliin: https://www.hyva-apaja.fi/fi/reseptit/alkuruoat/grillattua-endiivia-ja-…

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kahdeksan