Arvuutellaan: paljonko on kaloreita yhdessä palassa baklavaa?
Sellaisessa, mitä myydään turkkilaisissa kioskeissa tai Stockalla? On meinaan aikamoinen kaloripommi varmasti.
Kommentit (33)
250? jännä muuten miten aina puhumme vieläkin kaloreista vaikka yksikkö vaihtui jouleksi jo 70-luvulla. kalori on pitänyt pintansa paremmin kuin markka jonka viimeisetkin vaihtoivat euroiksi vuosia sitten.
Vierailija kirjoitti:
kerrotko vielä tarkemmin mitä baklava on ja mitä aineksi sen valmistamiseen käytetään. boikotoin turkkia, joten tuo herkku ei ole tuttu.
Hassua, kun netti näyttää toisaalla, että yhdessä palassa on 100 kaloria ja toisaalla, että siinä on 334 kaloria. Palan käsite on siis häilyvä.
Jossain lukee, että sadassa grammassa Baklavaa on 428 kaloria, mutta minusta se on liian vähän. Tuohan on silkkaa rasvaa ja sokeria koko juttu.
250 ja 450 cal on kyllä aika helvetin vähän. Tuotahan kannattaisi syödä kilotolkulla jos haluaa laihtua.
Baklava lienee ihan hyvää. En ole maistanut, mutta sanotaanko nyt näin, että en ole kaivannutkaan, eikä sitä näillä leveysasteilla tarvitakaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi joku syö Suomessa Turkkilaista ruokaa?
No se on lähi-idän herkku, mutta vastaus kysymykseen on, että siksi, että baklava on niin hyvää. Mutta yksi pala riittää, se on makeaa sanan varsinaisessa merkityksessä.
Vierailija kirjoitti:
250 ja 450 cal on kyllä aika helvetin vähän. Tuotahan kannattaisi syödä kilotolkulla jos haluaa laihtua.
Totta, jos pelkkä elossa pysyminen ja makaaminen paikallaan vaatii sen 1 200 000 cal / päivä, niin tuotahan saa popsia ihan urakalla ihan pysyäkseen hengissä.
Eikös megahampurilaisessa ollut jotain 1200 kcal? Siis pelkästään hampurilaisessa.
Jos suklaassa on 535 kcal per 100 g, arvaan, että baklavassa on sama. Ellei vielä vähän enemmän.
pähkinää ja mantelia, en voi maistaa, mutta resptin nähtyäni, on varmasti makeaa. rasvaakin 30%
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
kerrotko vielä tarkemmin mitä baklava on ja mitä aineksi sen valmistamiseen käytetään. boikotoin turkkia, joten tuo herkku ei ole tuttu.
Mistä ihmeestä alapeukku tähän? Jollain on huono päivä.
Olen syönyt baklavaa Helsingissä turkkilaisessa ravintolassa. On se vaan hyvää. Siellä se on leikattu noin 2x2 cm palaksi jonka korkeus on ehkä 2,5 cm. Melko pieni pala siis. Kilokaloreista ei mitään tietoa, mutta tuo pieni pala on kuin piste Iin päälle eikä isompaa jaksaisi syödä edes.
Aloittaja kysyy kaloreista, mutta porukka vastaa kilokaloreina. Matikantesti hylätty.
tuskin siinä sen enempää ku 100g pähkinöitä.
eli jotain 600 kaloria per 100g. pala on niin häilyvä käsite, koska se voi olla aina 10 grammasta vaikka 500 grammaan asti.
Vierailija kirjoitti:
Bakulainen Pahvala jota Veikko Huovinen kuvaa nobellissaan Bakulainen Pahvala on tuhti herkku. Stalinin syntymäpäivillä Pahvala vieläpä kastettiin tomusokeriin joka on melkeinpä liikaa.
Suomalaisista perinneruuista Hesen perhekoon megahampurilainen on energiatihein, yksi puraisu majoneesia, vilja ydintä ja koneellisesti erotettua tehotuotantolihaa pitää sisälläänl lounaan verran energiaa, sen purilaisen soosissa on käytetty kolme kananmunaa! Juustoa on kokonainen köntti jauhelihan päällä ja ketsupin sokerimäärä on yhdeksän sokeripalaa, joo ja isot ranut ja limsa, pluskoon ateriana, kiitos!
Hampurilainen ei ole mitään suomalaista perinneruokaa. Hampuri on Saksassa.
kerrotko vielä tarkemmin mitä baklava on ja mitä aineksi sen valmistamiseen käytetään. boikotoin turkkia, joten tuo herkku ei ole tuttu.