Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten ihmiset jaksaa Etelä- ja Keski-Euroopassa niin "omituisella" ruokarytmillä

Vierailija
20.07.2013 |

Aamupalalla ei syödä oikein mitään, lounas vasta joskus iltapäivällä ja päivällinen iltamyöhään.

Kävin joskus työmatkalla Saksassa ja minulla ainakin maha kurni päivällä. En varmaan osannut syödä oikein, tuskin siellä paikallisilla nälkä oli (ei kai?). Pitäiskö illalla syödä jotenkin ekstra-tukevasti, jotta niillä tulilla selviäisi seuraavan päivän lounasaikaan ja vähän ylikin, vai miten siellä on tarkoitus syödä?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko ylipainoinen? Minä pärjään täällä ihan hyvin noilla ateriaväleillä.

Vierailija
2/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottumuskysymys.

Koska noita keski/eteläeurooppalaisia on paljon enemmän kuin suomalaisia, eikö ole pikemminkin niin että meillä on kummallinen ruokarytmi.

Jos olit työmatkalla, niin miksi ihmeessä skippasit hotellin aamiaisen? Siellä kun tankkaa, jaksaa pitkälle päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamupala on pieni, tarkoitti kirjoittaja. Sämpylä, hilloa jne. t. Ei ap

Vierailija
4/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottumiskysymys

Vierailija
5/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan ystävällisesti ja kauniisti tätä kysyin... En ole ylipainoinen, vaan kuten sanoin, olen tottunut erilaiseen. Siksi kysyinkin, pitäisikö illallisella syödä enemmän kuin Suomessa syödään lounaalla/päivällisellä, jotta se energia riittäisi tuolla rytmillä. Söin aamiaisella sen mitä pystyin, makeat kakkuset ja vanukkaat ei oikein vaan uponneet. En oikein tiedä, mitä siellä olisi voinut tankata. Ja sen mitä olen kuullut, monet eivät syö aamuisin oikeastaan mitään, vain kahvia ja jotain leivoksia. Vai auttaako tosiaan ne makeat pitämään nälkää loitolla? ap

Vierailija
6/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2013 klo 09:41"]

Aamupala on pieni, tarkoitti kirjoittaja. Sämpylä, hilloa jne. t. Ei ap

[/quote]

Hotelleissa on isot aamiaiset. Ihmettelijä tarkoitti sitä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos illalla syö mahan täyteen, niin ei aamulla ole nälkä. Kesälomalla meidän ruokapöytiin menee aina eurooppalaiseksi.

Vierailija
8/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2013 klo 09:46"]

Ihan ystävällisesti ja kauniisti tätä kysyin... En ole ylipainoinen, vaan kuten sanoin, olen tottunut erilaiseen. Siksi kysyinkin, pitäisikö illallisella syödä enemmän kuin Suomessa syödään lounaalla/päivällisellä, jotta se energia riittäisi tuolla rytmillä. Söin aamiaisella sen mitä pystyin, makeat kakkuset ja vanukkaat ei oikein vaan uponneet. En oikein tiedä, mitä siellä olisi voinut tankata. Ja sen mitä olen kuullut, monet eivät syö aamuisin oikeastaan mitään, vain kahvia ja jotain leivoksia. Vai auttaako tosiaan ne makeat pitämään nälkää loitolla? ap

[/quote]

siis illalla klo 20-22 syödään oikein kunnon illaelinkaarta vastaa meidän päivällistä 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki on tottumisesta kiinni. Siksi lihavatkin lihovat ja hoikat pysyvät hoikkina.

Vierailija
10/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla vaatisi kyllä paljon tottumista. Syön aika niukan aamiaisen. Lounasaikaan onkin jo nälkä. Töistä tultuani syön aika vähän, vain jotain leipää tms, en koskaan mitään päivällistä. Menen nukkumaan klo 20, herään klo 4.40. Mulle ei kyllä yhtään sopisi tuo Ap:n kuvaama ruokarytmi ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eurooppalaiset on eläneet kaupunkielämää jo satoja vuosia. Meillä mentiin vielä vähän aikaa sitten aamiaisen jälkeen navetta- ja maatöihin ja savottahommiin, jolloin piti vetää napa täyteen energiaa. Ruokatapamme eivät ole siitä vielä muuttuneet.

Vierailija
12/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin eteläeuroopassa lomaillessa tuo ei oo ollu mikään ongelma. Helteen takia ruoka ei pöivällä maistu. Hotelliaamiaisen jälkeen nälkä tulee seuraavan kerran vasta klo18-19, toki välissä on syöty jotain piebtä suolaista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä jos syön ilalla kovin raskaasti, en pysty nukkumaan. Minä syön ihan runsaan aamiaisen mutta silti on kurniva nälkä jo ennen 11, vaikka töissä on pitkään ollut ruokatunti 11.30. Illalla sitten syön vain jotain ihan kevyttä ja nukun hyvin; olen normaalipainoinen. En minäkään voisi elää tuollaista ruokarytmiä, tai muuten nukkuisin ihan liian vähän. 

Vierailija
14/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollaiseen ruokarytmiin tottuu yllättävän nopeasti, ja silloin ei vaan tee mieli päivällä mitään raskaampaa. Itselleni kuitenkin suomalainen rytmi on parempi, koska minusta energiaa pitää hankkia silloin kun sitä kuluttaa, eli päivällä. Ilman kunnon lounasta ja aamiaista syön päivän aikana huomaamatta älyttömät määrät sokeria, kun tulee otettua leipää, jogurttia, hedelmää, keksiä, pullaa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla vaati totuttelua ensin.. Asun siis Ranskassa ja oli aina ihan tajuton nälkä n. Viiden-kuuden aikoihin, kun päivällinen on vasta noin 19-20 välillä. lounas on siis n.12-2 aikaan, en aluksi osannut syödä tarpeeksi hitaasti ja täyttävästi, joten nälkä iski äkkiä. Nykyään nälkää jaksaa pitää jo pidempään. Ja aamuisin on pakko saada jotain, syön jotain suklaamuroja niinkuin paikalliset, koska olen saanut iltamässyttelyt loppumaan (onneksi!) Niin on nälkä aamuisin. Mutta taitaa tässä tyylissä joku juju olla sillä olen nyt parin vuoden aikana laihtunut n.10 kg nälkää näkemättä, paitsi ekoina päivinä.

Vierailija
16/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin aikoinaan kolme viikkoa oppilasvaihdossa Saksassa. Ainakin tuossa perheessä syötiin todella runsas aamiainen. Kouluun otettiin eväsleivät. Se mikä kummastutti, oli se että iltapäivän ruoka oli makea. Eli tyyliin pannukakkua ja jälkkäriksi omenakiisseliä.

Sunnuntaisin sitten aamiainen oli makea eli pöydässä oli mansikka- ja mantelipiirakkaa. Päivällinen oli suolainen.

En tiedä, oliko kyse yleisestä tavasta tuolla seudulla vai perheen omat tavat.

Vierailija
17/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En todellakaan ymmärrä, miksi nukkumista varten pitää tankata itsensä täyteen. Ähky olo ja unikin häiriintyy. Olen asunut tällaisessa kultturisa jo neljä vuotta enkä vaan ymmärrä hyviä puolia.

Vierailija
18/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se suomalaisesta ateriarytmistä saapuneena aika ihmeellistä, kun aamulla juodaan kuppi mustaa kahvia ja syödään joku makea croissant tai suklaadonitsi. Sama pariin otteeseen päivällä/iltapäivällä, ellei sitten mene joku patonki tai salaatti. Ja kunnon iltaruoka syödään sitten joskus iltakasin-kymmenen välillä. 

Hotelliaamupalakaan ei aina asiaa ratkaise, kaikissa hotelleissa (etenkään pienemmissä) ei ole ns. skandinaavista tai amerikkalaista runsasta aamupalaa vaan se "continental breakfast" eli kahvia, croissant, ehkä luksuksena appelsiinimehua.

Itsellä menee loma- ja työreissuilla rytmi siihen, että aamupala on runsas ja monipuolinen. Sillä jaksaa sitten pitkälle iltapäivään, silloin voi syödä jonkun salaatin tai voileivän, hedelmiä, jugurttia tms. Etenkään lämpimissä maissa ei päiväaikaan jaksa kovin raskaasti syödäkään. Varsinainen iltaruoka sitten taas kunnollinen, en kyllä yleensä ihan iltaysiin jaksa vaan mennään syömään siinä kuuden-seiskan aikaan. Tähän rytmiin kyllä tottuu aika äkkiä. Lasten kanssa joutuu vähän miettimään välipaloja ja ehkä päivällä joku vähän reilumpi ruokakin, ettei nälkäkiukku tule aivan kamalaksi.

Vierailija
19/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mä syön noin, jos yleensä syön ollenkaan ennen iltaa.

Tottumiskysymyshän se varmaan osaksi on, kyllä mullakin aikoinaan se vatsa kurni kun muka söin aamupalaa ettei sitten vatsa töissä kurisisi heti. Mutta silloinhan se juuri kurisi, kun lopetin syömisen niin aamulla kuin ruokatauolla, loppuivat kurinatkin.

Mutta ehkä nyt luonnostaankin olen sellainen ettei tarvitse koko ajan olla työntämässä jotain suuhun, aikoinaan ihan kerta kaikkiaan unohdin syödä joka päivä, nykyisin paastoan päiväkausia ihan muista syistä.

Vierailija
20/26 |
20.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2013 klo 10:05"]

Tuollaiseen ruokarytmiin tottuu yllättävän nopeasti, ja silloin ei vaan tee mieli päivällä mitään raskaampaa. Itselleni kuitenkin suomalainen rytmi on parempi, koska minusta energiaa pitää hankkia silloin kun sitä kuluttaa, eli päivällä. Ilman kunnon lounasta ja aamiaista syön päivän aikana huomaamatta älyttömät määrät sokeria, kun tulee otettua leipää, jogurttia, hedelmää, keksiä, pullaa jne.

[/quote]

Minä syön aamulla kaurapuuroa, päivällä pari hedelmää ja vasta illalla työpäivän jälkeen tehdään lämmin ruoka. Ihan hyvin pärjään niin. Jos punttaan päivällä vatsan täyteen, iltapäivä menee torkkujen rajamailla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän neljä