Kuha/ahvenfilee kg-hinta
Muistaisko joku missä hinnoissa nämä pyörii prisman/k-kaupan kalatiskeillä tällä hetkellä? Tekis kalaa mieli, muttei lohta.
Kommentit (30)
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:30"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:23"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:19"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:14"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:13"]
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[/quote]
Kiitos, ei sitten teekään mieli. Järkyttäviä hintoja, kuha vielä totakin kalliimpaa. Pitää keksiä jotain muuta.
t. ap
[/quote]
Mutta muista, että noista ei mene mitään roskiin. Lohesta menee nahka, broilerinfileistä ne roippeet, porsaanfileistä ne reunarasvat jne.
[/quote]Niin, no ei mene sisäfileestäkään mtn roskiin jos ostaa valmiit palat... Erona se että härkää ei itse ihan heti lähde teurastamaan, ahvenia sentään voi itekin käydä onkimassa =D
[/quote]
Juu aivan, härän sisäfile se vasta halpaa onkin. Jos rahasta ei ollutkan kiinni, mitä kalojen hinnoista sitten nillittää?
[/quote]No aika usein naudan sisäfile on halvempaa kuin ahvenfile.
[quote author="Vierailija" time="24.08.2014 klo 06:15"]
Vietnamilainen pangasius-file lähikaupassa 8,99 euroa per kilo. Verrattavissa kuhaan tai siikaan, tosin miedompaa ja täysin ruodotonta. Ostakaa pangasiusta ja kehitysavun Vietnamille voi lopettaa.
[/quote]Kaksi kertaa olen ostanut ja vielä samaan kertaan, eli ensimmäisen ja viimeisen kerran. Sitkeää ja mudanmakuista, en koske enää koskaan.
Hurjat nuo hinnat, kun mies kalastaa (uistimella ja perholla) eikä kumpaakaan ole kovin vaikea saada. Toki ne kalastusvälineet maksavat, mutta kyllä ainakin ahventa saa ihan mato-ongellakin ja se onkin siihen paras.
[quote author="Vierailija" time="24.08.2014 klo 07:15"]
Hurjat nuo hinnat, kun mies kalastaa (uistimella ja perholla) eikä kumpaakaan ole kovin vaikea saada. Toki ne kalastusvälineet maksavat, mutta kyllä ainakin ahventa saa ihan mato-ongellakin ja se onkin siihen paras.
[/quote]Ei varmaan kannata laskea tuntihintaa kalastukselle, voi alkaa hinnat hirvittämään :)
[quote author="Vierailija" time="08.03.2014 klo 15:29"]
Miksi pitäis verrata ahvenfileen ja sisäfileen hintaa keskenään,nehän ovat aivan eri tuotteita. maksaahan lentokonekin enemmän kuin auto ja kummallakin liikutaan.
[/quote]No onhan se nyt vähintään hassua että tuhasien järvien massa lähes roskakalan pidettävä ahven maksaa enemmän kuin naudan sisäfile.
[quote author="Vierailija" time="24.08.2014 klo 07:23"]
[quote author="Vierailija" time="24.08.2014 klo 07:15"]
Hurjat nuo hinnat, kun mies kalastaa (uistimella ja perholla) eikä kumpaakaan ole kovin vaikea saada. Toki ne kalastusvälineet maksavat, mutta kyllä ainakin ahventa saa ihan mato-ongellakin ja se onkin siihen paras.
[/quote]Ei varmaan kannata laskea tuntihintaa kalastukselle, voi alkaa hinnat hirvittämään :)
[/quote]
Kyllä meidän tänä vuonna pohjoisesta tuotu yksi lohi maksaa aika paljon - kalastusluvat, matkat, asuntovaunu ja päälle ne uistimet, joita täytyy joka kerta uuteen reissuun ostaa uusia. Mutta ahvenia saa mato-ongella mummolan lähellä olevasta lammesta ja minun isäni kesämökiltä, joissa nyt käydään joskus muutenkin, siis kun kalastaa kesämökin laiturilta käsin tai käy soutelemassa veneellä.
[quote author="Vierailija" time="24.08.2014 klo 07:15"]
Hurjat nuo hinnat, kun mies kalastaa (uistimella ja perholla) eikä kumpaakaan ole kovin vaikea saada. Toki ne kalastusvälineet maksavat, mutta kyllä ainakin ahventa saa ihan mato-ongellakin ja se onkin siihen paras.
[/quote]
Ahventa kyllä saa, mato-ongellakin melkoisen helposti.
Mutta kuhaa... Voi kun tietäisi sun kalastuspaikat. Me kalastamme lähinnä mökillä Turun saaristossa, harvemmin uistellen, mutta verkoilla, virvelilllä ja ongella. Kuha on alkanut tosiaan käydä harvinaiseksi herkuksi. Kun olin lapsi, verkoista löytyi aina pari haukea, muutama kuha, ahvenia melkein riesaksi asti ja särkiä tietenkin. Välillä jopa turskaa. Nykyisin erityisesti verkoilla tuntuu olevan tosi vaikea saada hyvää kalaa. Muutama särki ja lahna (joka toki on ok hyvin laitettuna) sekä roskaa.
Tässä valossa tietty ei ihme että kilohinnatkin on kohonneet taivaisiin, tosin ahventa kyllä ihmettelen, kun sitä kuitenkin saa melkein väkisin.
Kesäisin onneksi saa itse pyydettyä, talvella pitää tyytyä mitä raaskii ostaa.
Eipä noita hintoja nyt kauheasti sovi ihmetellä. Kaikki kalastukseen liittyvät kulut on noussu ihan sikana viimisen 10v aikana ja kalakanta pienentynyt huimasti. Kyllähän sitä jokainen voi ostaa veneen ja vehkeet ja lähteä kuhaa vetelemään mökkijärvelle, mutta ei tälläkään tapaa tää kuhan hinta kovin alhainen ole. ;)
T: M31w
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:13"]
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[/quote]
Kiitos, ei sitten teekään mieli. Järkyttäviä hintoja, kuha vielä totakin kalliimpaa. Pitää keksiä jotain muuta.
t. ap
40€/kg meidän nurkilla. Tai siis 39,90.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:14"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:13"]
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[/quote]
Kiitos, ei sitten teekään mieli. Järkyttäviä hintoja, kuha vielä totakin kalliimpaa. Pitää keksiä jotain muuta.
t. ap
[/quote]
Mutta muista, että noista ei mene mitään roskiin. Lohesta menee nahka, broilerinfileistä ne roippeet, porsaanfileistä ne reunarasvat jne.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:19"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:14"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:13"]
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[/quote]
Kiitos, ei sitten teekään mieli. Järkyttäviä hintoja, kuha vielä totakin kalliimpaa. Pitää keksiä jotain muuta.
t. ap
[/quote]
Mutta muista, että noista ei mene mitään roskiin. Lohesta menee nahka, broilerinfileistä ne roippeet, porsaanfileistä ne reunarasvat jne.
[/quote]Niin, no ei mene sisäfileestäkään mtn roskiin jos ostaa valmiit palat... Erona se että härkää ei itse ihan heti lähde teurastamaan, ahvenia sentään voi itekin käydä onkimassa =D
Vasta ostin ahvenfileitä ja pannulla paistoin 30 sek. puoleltaan. Oli niin uskomatoman hyviä.
Ne oli jotain Ahvenanmaalta kalastettuja, aika isoja ja ruodottomia. Tosi herkkuja.
Just ostin tiistaina ahvenfileitä K-kaupasta 29,90-/kg. Ei ole halpaa mielestäni, mutta pienen ostokseni hinta oli 2,63-. Teen siitä lisukkeiden kanssa aterian, joka on kuitenkin paljon halvempi kuin mistään ravintolasta ostettu.
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:23"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:19"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:14"]
[quote author="Vierailija" time="17.07.2013 klo 00:13"]
Prismassa oli ahvenfile 34,90e/kg.
[/quote]
Kiitos, ei sitten teekään mieli. Järkyttäviä hintoja, kuha vielä totakin kalliimpaa. Pitää keksiä jotain muuta.
t. ap
[/quote]
Mutta muista, että noista ei mene mitään roskiin. Lohesta menee nahka, broilerinfileistä ne roippeet, porsaanfileistä ne reunarasvat jne.
[/quote]Niin, no ei mene sisäfileestäkään mtn roskiin jos ostaa valmiit palat... Erona se että härkää ei itse ihan heti lähde teurastamaan, ahvenia sentään voi itekin käydä onkimassa =D
[/quote]
Juu aivan, härän sisäfile se vasta halpaa onkin. Jos rahasta ei ollutkan kiinni, mitä kalojen hinnoista sitten nillittää?
Miksi pitäis verrata ahvenfileen ja sisäfileen hintaa keskenään,nehän ovat aivan eri tuotteita. maksaahan lentokonekin enemmän kuin auto ja kummallakin liikutaan.
Tässä vesistöjen maassa kala on kyllä todella hinnakasta!
Vietnamilainen pangasius-file lähikaupassa 8,99 euroa per kilo. Verrattavissa kuhaan tai siikaan, tosin miedompaa ja täysin ruodotonta. Ostakaa pangasiusta ja kehitysavun Vietnamille voi lopettaa.