Kuinka monta kerrosta sipulista pitää poistaa ennen syömistä?
Kommentit (11)
Mäkin mietin aina tätä, kun ei haluais turhaan heittää sipulia myöskään roskiin.
Aika usein menee ainakin se ensimmäinen kerros siitä kun en ala nyhräämään sen ruskean kuoren irrottamisen kanssa. Lähtee paremmin kun ottaa yhden kerroksen pois samalla. Joskus huonommista sipuleista joutuu ottamaan useammankin kerroksen pois.
Useampi kerros ettei jää yhtään sitä vihreää.
Ruskeat kuoret pois ja tarvittaessa tarvittaessa seuraavaa kerrosta ainakin huonokuntoisista ja paljaina olleista kohdista.
Punasipulin terveellisimmät osat ovat päällimmäisiä.
HYvä nyrkkisääntö on että 50% sipulista menee sekajätteeseen (laskettuna ulkokuoresta) ja lopun 50% voi syödä.
Kuivuneet, vihreät ja huonot kohdat.
Vierailija kirjoitti:
Kuivuneet, vihreät ja huonot kohdat.
Vihreä on todennäköisesti terveellisintä osaa sipulista, se on saanut eniten valoa. Sipuli ei kehitä solaniinia vihreisiin osiin kuten peruna, jota ei saa syödä ollenkaan vihertyneenä.
Neljä