Kertokaas nopeita ruokia joissa on lähes mahdoton epäonnistua!
Esim. Makaroni-tonnikala sekoitus. Melko mahdoton sössiä, ellei onnistu polttamaan makaroneja :D
T. Poropeukalo
Kommentit (29)
Pastat on kyllä helppoja ja hyviä. Vieläpä nopeitakin.
Jotkut riisiruoat myös melko helppoja.
Teen katkarapukasaria satunnaisesti. Riisiä lisukkeeksi ja kastikepohja muodostuu: tomaattimurskasta, tomaattipyreestä, paprikasta, ehkä chilistä, valkosipulista, mausteista ja 2dl kermasta. Katkaravut heitetään kastikkeeseen vasta kun se muilta osin on täysin valmista. Samalla liesi otetaan pois päältä, eli katkaravut kypsyy siinä jo valmiiksi kuumassa liemessä. Jos riisin osaa keittää, niin ei tässä voi mennä pieleen.
Öljyä paistinpannulle ja ruskista possu- tai kanasuikaleita. Lisää pussillinen vokkivihanneksia tai muita pakastevihannessekoituksia ja paistele kunnes vihannekset on kypsät (aika lukee pussin päällä). Maustamiseen suolaa ja pippuria.
Paista jauheliha öljyssä ja lisää esim. Go greenin Chili sin carne-sekoitus ja halutessasi sipulia. Mausta pippurilla. Tarjoile leivän ja salaatin kanssa. Saa sössittyä, mutta ei kovinkaan helposti :)
osta valmiiksi marinoituja kanasuikaleita ruskista ne heitä ruokakerma sekaan, hauduta samaan aikaan riisit kiehumassa voelaa valmista 20 min
lohipasta. Keitä pasta, paista sipuli lisää kermatms ja kalanpalat. Pippuria vähän ja suolaa.
kasvissosekeitto. Perunaa, bataattia, purjoa keitettynä vähässä kasviliemessä. soseuta.
sairaan hyvää: makarooni, valkoinen-papu, sipuli sekoitus.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:09"]
lohipasta. Keitä pasta, paista sipuli lisää kermatms ja kalanpalat. Pippuria vähän ja suolaa.
kasvissosekeitto. Perunaa, bataattia, purjoa keitettynä vähässä kasviliemessä. soseuta.
[/quote]
ei toi lohipasta nyt kauheen nopea ole. Se lohikin pitäisi eka kypsentää uunissa.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:14"]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:09"]
lohipasta. Keitä pasta, paista sipuli lisää kermatms ja kalanpalat. Pippuria vähän ja suolaa.
kasvissosekeitto. Perunaa, bataattia, purjoa keitettynä vähässä kasviliemessä. soseuta.
[/quote]
ei toi lohipasta nyt kauheen nopea ole. Se lohikin pitäisi eka kypsentää uunissa.
[/quote]
Et voi olla tosissasi, rakas kymppi. Lohi kypsyy mielettömän nopeasti, paloina muutamassa minuutissa. Liian pitkään kun kypsyttelee huttua tulee.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:14"]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:09"]
lohipasta. Keitä pasta, paista sipuli lisää kermatms ja kalanpalat. Pippuria vähän ja suolaa.
kasvissosekeitto. Perunaa, bataattia, purjoa keitettynä vähässä kasviliemessä. soseuta.
[/quote]
ei toi lohipasta nyt kauheen nopea ole. Se lohikin pitäisi eka kypsentää uunissa.
En ole tuo reseptin kirjoittaja...mutta miksi se lohi pitää uunissa paistaa? Pienet palat ei juuri muuta vaadi kuin kiehautuksen tuossa kastikkeessa. Lohi on muutenkin melkoista pikarauokaa... pistät pannulle, käännät ja syöt.
[/quote]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:14"]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:09"]
lohipasta. Keitä pasta, paista sipuli lisää kermatms ja kalanpalat. Pippuria vähän ja suolaa.
kasvissosekeitto. Perunaa, bataattia, purjoa keitettynä vähässä kasviliemessä. soseuta.
[/quote]
ei toi lohipasta nyt kauheen nopea ole. Se lohikin pitäisi eka kypsentää uunissa.
[/quote]
Ai, mä olen blondina AINA kypsentänyt lohen eka uunissa kokonaisena ja sit vasta tehnyt kastikkeeseen palat, ihan vaan lämmittänyt nopeasti. :) ELLEI sitten ole kyseessä sellaiset ällöttävät lohisuikaleet, niin ne olen ihan vaan paistanut, mutta ne on ihan kammottavia muutenkin.
Keitetyt perunat ja kastike
laita kattilaan vettä ja levy täysille lisää suolaa keitinveteen ja kun se kiehuu laita pestyt perunat. Levy 1:selle ja kansi päälle kokeile n. 15 min kuluttua haarukalla onko kypsiä.
Paita pannulla sipulia(/kesäkurpitsaa/paprikaa/munakoisoa) ja kun ne ovat läpikuultavia lisää vehnäjauhoa n 1rkl. Sekoittele hetken liesi pois päältä. Laita vedenkeitin päälle tai ota kuumaa vettä perunoista pannulle sekoita.Levy päälle uudelleen. Kun kastike on sekoittunut lisää vaikka pakasteherneitä ja kinkkukuutioita tai makkara kuutiota tai nakin palasia+ 1-2 kana tai lihaliemikuutio. Lisää mustaapippuria ja hiukan sokeria. Voit maustaa kastikkeen timjamilla/persiljalla/ meiramilla/oreganolla/lipstikalla.
Valmis
Lihaperunasoselaatikko = Paista jauheliha ja mausta, perunamuussi jauheesta, sekoita ja lisää esim. kolmen juuston kerma. Todella nopea, helppo ja maistuva. Ei mikään gurmee muttei täysin eineskään.
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:43"]
Paita pannulla sipulia(/kesäkurpitsaa/paprikaa/munakoisoa) ja kun ne ovat läpikuultavia lisää vehnäjauhoa n 1rkl. Sekoittele hetken liesi pois päältä. Laita vedenkeitin päälle tai ota kuumaa vettä perunoista pannulle sekoita.Levy päälle uudelleen. Kun kastike on sekoittunut lisää vaikka pakasteherneitä ja kinkkukuutioita tai makkara kuutiota tai nakin palasia+ 1-2 kana tai lihaliemikuutio. Lisää mustaapippuria ja hiukan sokeria. Voit maustaa kastikkeen timjamilla/persiljalla/ meiramilla/oreganolla/lipstikalla.
Valmis
[/quote]
Öööök?? Syötkö tuota oikeasti? Pakotatko perheesi syömään tuota??? Hui kamala!!
Mieluummin söisin kinkut paketista ja jäisiä herheitä :D
Ei perunoiden keitinveteen tarvitse laittaa suolaa, se vain hidastaa kypsymistä.
Aloittajalle: Helppoja on ainakin keitot, eli kattilaan vettä ja liemikuutio, kuori ja pilko sinne perunoita ja heitä sekaan pussi tai kaksi keittojuureksia sekä sitten pilkottua makkaraa tai nakkia, tai paistettua jauhelihaa tms. Anna kiehua 15-30 minsaa, maista ja lisää mausteita jos haluat ja syö.
Risotto:
voita pannulle ja risottoriisit mukaan. Kääntele riisejä kunnes ne muuttuvat osittain läpikkultavaksi. keitä vettä kattilassa ja laita sinne 2 kanaliemikuutiota ja mustaa pippuria.
Riisien joukkoon kevätsipulia ja timjamin oksa. Levy 4 selle . Lisää kanalientä sen verran että riisit peittyvät ja sekoittele aika ajoin. lisää koko ajan lientä sitä mukaan kun sitä imeytyy. noin 20min ja risotto on valmis.
Lisää risottoon kinkkua tai katkarapuja.
[quote author="Vierailija" time="05.07.2013 klo 10:51"]
Ei perunoiden keitinveteen tarvitse laittaa suolaa, se vain hidastaa kypsymistä.
[/quote]
Onko totta? Enpä ole tiennyt.
[quote author="Vierailija" time="05.07.2013 klo 10:35"]
[quote author="Vierailija" time="04.07.2013 klo 22:43"]
Paita pannulla sipulia(/kesäkurpitsaa/paprikaa/munakoisoa) ja kun ne ovat läpikuultavia lisää vehnäjauhoa n 1rkl. Sekoittele hetken liesi pois päältä. Laita vedenkeitin päälle tai ota kuumaa vettä perunoista pannulle sekoita.Levy päälle uudelleen. Kun kastike on sekoittunut lisää vaikka pakasteherneitä ja kinkkukuutioita tai makkara kuutiota tai nakin palasia+ 1-2 kana tai lihaliemikuutio. Lisää mustaapippuria ja hiukan sokeria. Voit maustaa kastikkeen timjamilla/persiljalla/ meiramilla/oreganolla/lipstikalla.
Valmis
[/quote]
Öööök?? Syötkö tuota oikeasti? Pakotatko perheesi syömään tuota??? Hui kamala!!
Mieluummin söisin kinkut paketista ja jäisiä herheitä :D
[/quote]
Mielestäni tuo on ihan normaali kastikeohje. Mites ÖÖÖÖk teke kastikkeen?
Toi kesäkurpitsa/munakoiso (loistoaineita muussa yhteydessä!) siis sotketaan ja suurustetaan vaaleaksi vehnäjauhokastikkeeksi, ja sinne vielä herneitä ja kinnkua...YÄÄÄÄK, mäkin söisin ennemmin ton kastikkeen ainekset ihan erikseen, järkyn kuulosta sotkua!
Pestopasta.