Mikä kaupasta ostettava leipä on parasta VHH-ruokavaliota noudattavalle...
siis jokin täysjyvä ruis- tai keuraleipä ilmeisesti.
Haluaisin saada kuituja leivästä, vaikka hiilareita en halua kohtuuttomasti syödä.
Kommentit (18)
Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan uusintana lähipäivinä.
Vierailija kirjoitti:
Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan uusintana lähipäivinä.
Juu, siitä tämä kysymys lähtikin. Haluaisin syödä jatkossa vain "hyviä" hiilaireita ja kuituja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ylellä oli tänään ohjelma aiheesta, oli ihan mielenkiintoisia juttuja. Noin klo 19.00 se alkoi ja tulee varmaan uusintana lähipäivinä.
Juu, siitä tämä kysymys lähtikin. Haluaisin syödä jatkossa vain "hyviä" hiilaireita ja kuituja.
Jos olet vhh-ruokavaliolla, unohda leipä kokonaan - niissä kaikissa on ihan liikaa hiilaria.
Rostenin siemennäkkileivät, 24-26 g/hh per 100 g. Esim. Vaasan Ruispaloissa on 43 g.
100 % ohutta kaurarieskaa saa ainakin Oulun seudulla. On myös hyvää maultaan. Putaan pulla valmistaa.
Ei mikään.
Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".
Katsoin dokkarin ja olisin halunnut tietää konkreettisesti mitä ne hyvät hiilarit on! Juuriselleri ja kurpitsa joka näytti myskikurpitsalta mutta oli suomennettu kesäkurpitsaksi? Valkoiset ja beiget ruoat pois. Vau miten tieteellistä. Jotain peräaukon kuvaamista näytettiin enemmän kuin niitä ruokia, syömisiä, ohjeita?!
Ne leivänpäälliset voi kuitenkin syödä. Kääri vaikka rullalle ja ääntä kohti.
Minusta se oli aika jännittävää, että jäähdyttäminen muuttaa niin paljon hiilariruokia vähemmän haitalliseksi, samaten pakastaminen.
Tästä on puhuttu jo vuosikymmen ellei pidempäänkin.
Karppaus, VHH, HH-tietoinen ruokavalio.
Mä olen pitkän ja kirjavan lihomis-laihdutushistorian jälkeen tehnyt rauhan hiilarien kanssa. VHH:lla tulin todella kipeäksi, eikä painon putoaminen ollut sen arvoista.
Nyt olen pysynyt normaalipainon puolella kohta 10 vuotta. Syön oikeastaan mitä haluan, mutta periaatteessa terveellisesti eli otan aterialla yhden perunan tai vähän pastaa, paljon kasviksia ja kevyttä proteiinia yleensä, rasvaksi yleensä oliiviöljyä salaattiin tai nokare voita. Usein voi ruokana olla tietysti vaikka keittoa (sen kanssa pala leipää) jne. Annoskokojen opettelu pienemmiksi on auttanut. Hyvin harvoin oikeastaan mitään huonoa hiilaria kuten sokerista tai vataavaa tekee edes mieli ja jos niin käy, niin sitten syön pienen annoksen kakkua tai jotain.
Tämä aika on ollut aika miellyttävää syömisen kannalta, mikään ei ole kiellettyä ja mielihalut tulee tyydytettyä ihan normaalilla terveellisellä ruualla. Määristä se vain on kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään.
Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".
Jep, mutta kysymys oli, mikä leipä olisi parasta hiilareiden suhteen. Kokonaismäärä ja laatu kuitenkin ratkaisee.
Tarkoitus ei ole puputtaa leipää jatkuvasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään.
Normaali-ihmisten ei tarvitse puputtaa leipää jatkuvasti. Se on vain "helppo ylimääräisten kaloreiden kuljetusalusta".
Jep, mutta kysymys oli, mikä leipä olisi parasta hiilareiden suhteen. Kokonaismäärä ja laatu kuitenkin ratkaisee.
Tarkoitus ei ole puputtaa leipää jatkuvasti.
Se tuntuu olevan makuasia mitä kukakin pitää laadukkaana hiilarina. Kaikissa leivissä hiilari on tärkkelystä, joka taas koostuu glukoosimolekyyleistä eli sokerista.
Joku siemenpitoinen leipä, joka on leivottu ilman lisättyä siirappia/ sokeria?
Kannattaa etsiä täysjyväleipää, jossa on mahdollisimman lyhyt lista eri lisäaineita.
Missä on hitaimmat hiilarit.